Nyheter

Ylva Brandt har inlett säsongen starkt

Publicerad
Det blev två segrar under premiärdagen på Bro Park i onsdags och dessutom ett tredje- och ett fjärdepris till stallets hästar – på fyra starthästar. De är alltså i form direkt och på hemmabanans andra tävlingsdag kommer en intressant trio ut för årsdebut.
vsvqlzuaooqlqnedwft
American Impact och Per-Anders Gråberg vid seger i maj 2022 på hemmabanan. Foto: Stefan Uppström/Svensk Galopp

En anledning till att hästarna redan nu är i så fin form, förutom Ylva Brandts erkända duglighet som tränare, är att det har varit bra försäsongsförhållanden. 

– Jag har varit nöjd med vinterträningen. Vi har haft tillgång till dirttrackbanan länge så man kan inte säga att vi haft tid att förbereda oss, inleder Ylva. 

Ett högintressant nyförvärv

American Impact (e. Distorted Humor) halsopererades efter Svenskt Derby 2022 och har vunnit lopp efter det, men han har inte blommat ut helt. Ylva Brandt har haft honom sedan i vintras och han gör nu debut i sin nya regi. 

4 American Impact (V4-3/V5-1/LD-1) tycker jag har tränat fint – han ser bra ut och är positiv. Det är frågetecken på hur mycket som sitter i huvudet på honom eftersom han har haft problem med andningen. Hans känns bra i träning, men ibland kan man få känslan att han är lite tveksam och bromsar lite. Han har vunnit en gång med blinkers och en med sidoludd – jag tänker att jag sätter på sidoludd nu då det är “mildare” så får vi se framöver hur vi gör – jag tror inte att den detaljen som det hänger på. Hästägarna säger att det kan vara lite kort för honom. Jacob Kvisla har ridit i honom i träning i den förra regin (Roy Arne Kvisla). Det är svårt att sia om chanserna. Jag vill se hur han fungerar i lopp. Jag är nöjd med hästen så får vi se hur det går.  

Två treåringar gör årsdebut 

Två av unghästarna kommer ut på onsdag i sina första lopp som treåringar. 

11 Sienna (V4-3/V5-1/LD-1) tror jag gör en bra insats och jag tror absolut att hon kommer att vara med där framme. Jag tror hon klarar av dirttracken också. Spåret är en nackdel, men just på 1400 meter brukar det bli rörigt från start från de innersta spåren så det blir lite mer störningsfritt. Jag tycker hon gjorde det fint över distans och underlag i sista starten förra året, men hon hade ingen chans att rå på vinnaren då.  

- 1 Jessamine (V5-4) hade ett lite tråkigt år förra året med skenben och var sjuk mycket. Jag tror inte hon fick visa hela sin potential. Sedan tror jag att 1200 meter inte är hennes distans, det är nog lite kort, men hon får börja här då det är ett trevligt lopp i järnklassen och få hästar. Hon är inte avsågad och får gå ut och komma igång. 

Ellis St Martin är på gång

Med dubbla segrar och en andraplats i Ulriksdals Minneslöpning och seger i Upplandlöpning så är Ellis St Martin en av de bästa Bro Park-hästarna någonsin på DT. Han har varit uppe på handicaptal 90, men inleder säsongen på 88. 

 

undefined

Ylva Brandt (längst t.h.) är på väg till vinnarcirkeln med stallets stjärna Ellis St Martin. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Snart kommer publiken att få se honom på banan igen

– Han är anmäld till den 5 maj och allt är bra med honom för dagen, avslutar Ylva Brandt. 

Tävlingarna på onsdag startar klockan 12:20. Vill man se kvalet så börjar det 11:50. Banprogrammet hittas här.