Nyheter

Stallsnack – Jägersro Galopp 9 oktober

Publicerad
Peas And Carrots Mile (L), Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning (L) och Malmö Hösthandicap är höjdpunkterna på Jägersro Galopp denna söndag. Fokus är förstås på V64, men du kommer även att kunna spela en V4-kupong med en stor pott. Givetvis kan du också spela LD, V3 (som vi har bonustips till), Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna återfinns också i våra tips och i andra artiklar.
nyj75hteokw3se5zyxf
Kommer Per-Anders Gråberg och Suspicious Mind att traska mot vinnarcirkeln tillsammans för 17:e gången? Här efter senaste segern tillsammans på Derbydagen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Andreas Lydow

–Vi reser ner på lördag. 

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

8 Xcalibur är en äldre herre som kanske har tröttnat lite på detta med slätlopp? Jag tar ut honom på sin gamla favoritbana. Han möter ett lätt gäng mot vad han är van vid. ”P-A” (Gråberg) upp denna gång med hög vikt. Han är en stor, rejäl häst så vikten tror jag kvittar. Visar han 80 procent så vinner han om han VILL.

V3-3

9 Nikki St Martin visade lite av sitt kunnande senast. Tyvärr får tränaren ta på sig att hon förlorade, men det rättar vi till denna gång. ”P-A” (Gråberg) upp igen. Lite längre distans nu. Distansen tror jag kommer att kvitta med tanke på att hon kan mer än sitt tal.

Dina Danekilde

V64-4 / V4-2

–Jag tycker inte det ser så tokigt ut. Det är svårt på pappret, men 3 Zamson Zaid kan använda sin speed om det blir fart i loppet.

Emelie Hamngren

V64-3 / V4-1

5 Miss Dahlia visade inte alls som förväntat i första starten. Hon sträckte inte ut och tog mark som hon gör i träning vilket sedan visade sig vara en mindre hovböld. Har fått en rutinerad jockey upp, sedan får vi se hur långt det räcker? Hon känns fin för dagen!

V3-3

6 Cantini har en lämplig uppgift på pappret och provar ny jockey, är optimistisk, men det finns några med bra form emot. Skärper upp med helstängda blinkers mot tidigare halvstängda. Han ska vara med där framme om allt klaffar.

Francisco Castro

Intervjun hittas här

Fredrik Reuterskiöld

Lopp 1       

5 Bugatti BF är allt bra med efter debuten. Det är en stor och tung häst, vi har haft en del regn och det har varit lite svårare att träna, men allt är bra med honom. 

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

6 Seattle Blossom och 7 Trollfjord är rätt jämna, de gör sitt på ett bra sätt. Lite viktmässig fördel till Seattle Blossom den här gången.

Hans–Inge Larsen

V64-3 / V4-1

11 Spoonful Of Sugar var jag nöjd med i Göteborg även om upploppet blev lite långt. Nu är hon ute i rätt klass.

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

3 Primacor är nog den med bäst chans av mina tre, han är på gång och står med ett tal som känns vettigt.

4 Spirit Of UAE kommer ut på rätt distans och kommer inte att göra bort sig. 

9 Stella Grande gör det bra var gång och håller en stabil form.

undefined

Spoonful Of Sugar segrade den 25 maj på hemmabanan. Hon är en outsider på söndag i V64-3 / V4-1. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Jaana Alvesparr

V64-3 / V4-1

4 Quic TJ är ännu en glashäst som startade en gång och var tvåa. Därefter skadad och efter lång igångsättning provar vi igen. Säkraste kortet är ”P-A” Gråberg, hästen tränar bra och är alltid ärlig. Vi ligger lågt denna första start.

Jane Olin

V64-1 

8 Positano tränar mycket bra och Manuel (Santos) är nöjd med honom och han ser fin ut i jobben, men vi vet också att i år har han inte har visat något alls i löpen och därför är det svårt att säga hur han kommer att löpa. Jag ligger lågt, men kanske har jag en liten känsla att om han vill så kan han nog placera sig. 

Jeanette Karlsson

V3-2

3 Campo Del Maestro är inte ute över sin distans så vi plockar nog sjätteplatsen. Han behöver längre än det han startat på i år, Det blir en fin häst till nästa år.

Jessica Ohlson

V64-1 

3 Come What May har lugnat ner sig avsevärt på tävlingsdagar och i loppen jämfört med i våras och vi vågar därför gå upp lite i distans igen vilket ska vara bättre. Orosmolnet är att hon är den enda i stallet som satt lite vinterpäls, men hon gick samtidigt sitt bästa jobb någonsin igår (tisdag) och spelarna får absolut inte undervärdera henne. Hon är bättre än sitt handicaptal.

Johanna Åberg 

V64-3 / V4-1

2 Wakanda är ute för att få en start, erfarenhet och ett handicaptal. Hon kanske kan få pengar. Det är så svårt i de korta loppen att bedöma och hon har aldrig gått något “dirtlopp” även om hon kvalade jättefint på ”dirten”. Hon känns som en gräshäst. Jag var nöjd med debuten och hon är en kapabel häst.

Karin Tedesund

V64-1

2 Sixten Blixten gick ut med mycket vikt, men han sprang på liknande tid, med liknande vikt när han vann den 25/6, men denna gång mötte han snabbare hästar (14/9). Vi ville pröva Klampenborg, men det var inget ”Sixten” tyckte om, så vi lägger dom loppen bakom oss och ser framåt. Han mår bra och även han kämpar på, nackdelen kan vara startspåret – kan bli instängd med så många hästar i loppet, men han brukar ju vara startsnabb. Vi får hoppas på en bra prestation av honom och hoppas på en peng. 

10 Mr Naughty Boy var väldigt duktig senast, Sofia (Presits) gav honom ett fantastiskt lopp. Han fick springa och avsluta loppet med en positiv känsla. Nu går han ut med tuffa 70 kilo över 1730, men han gick på distansen med 68 kilo den 5 juni och gjorde det loppet väldigt bra. Det var då lite "överpejsat" från början. Han har ett bra startspår, då han inte vill bli instängd. Han kommer kämpa på som vanligt. Hoppas på en peng – det är många hästar i loppet. Båda killarna har bra och starka ryttare.    

Lennart Reuterskiöld Junior 

Lopp 1

3 Yoyo gick ett okej lopp och en bra debut, tycker jag. Nu närmar det sig hösten och då är det klart att hästarna bättre. Jag hoppas att hon har gått framåt och ska väl vara en av dem, hoppas jag.

V64-2

3 Planstepsdream gick ett jättebra lopp i Stockholm. Han var lite krasslig när han kom hem så han har blivit behandlad, men han jobbade i morse (läs tisdag) och det såg bra ut.

V64-4 / V4-2

2 Mountain har inte tagit en krona i de här bra (sprinter) loppen någon gång. Han har mycket kapacitet, men 4 Irish Action är en bättre häst. Sedan beror det ju alltid på hur loppet rids, men troligtvis är Irish Action före.

undefined

Irish Action slår El Guanche i Zawawi Cup (L) på Derbydagen. Blir det samma visa nu? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V64-5 / V4-3 / LD-1

4 Gold Tyranny börjar bli lite till åren så vi får se. Han är lite svårtränad och lite skör för dagen. Kommer han ut kommer han att springa så får vi se hur långt det räcker. Det är ett jättesvårt lopp.

V3-2

6 Philosophic kan bli en fin häst till nästa år, mycket fin. Det var en bra debut. Min bästa segerchans för dagen.

Marie Lustig 

V64-1

1 Rintintin har chans att vara med här också. Han tränar jättebra. Han har aldrig varit någon ”jättefan” av gräset och nu vart det inget kul då det var för upptrampat senast. 

5 Desert Dust tror jag vinner igen. Han har tagit loppet mycket bra sedan senast. Om jag får välja är det Desert Dust. Om jag skulle spela, vilket jag inte gör, så skulle jag spela honom mot alla andra i loppet i en komb.

6 Headora är på uppåtgång, men jag tror att det blir för häftig vikt med 73 kilo här.

11 Layton får vi se hur det går för när han kommer tillbaka till Jägersro. Han verkar inte så förtjust i att starta där, men träna tycker han om. Jag vet inte varför. 

V3-3

4 Clauses Andy startar i morgon på Övrevoll och har två dagar på sig. Han är väldigt beroende av fäste. Han är svårvärderad. (Han slutade trea, 3,5 längder efter vinnaren. Intervjun gjordes i onsdags. Reds. anm.). 

Nathalie Johnsson

V3-3

2 Des Pa Cito har gjort det bra i år även om han i vissa fall varit långt slagen trots placering. Kanske kan jag ha hittat den sista nyckeln på honom nu i form av blinkers som han hade senast som tvåa, en längd slagen på en mjuk bana? Äntligen fick jag se den Des Pa Cito som jag känt i träning. Hoppas inte det var en engångsföreteelse. Han har endast startat över gräs under säsongen och ska nu prova dirttrack. Det är såklart ett frågetecken, men han tränar hemma på naturbana som är sand och ibland är vi inne på Jägersro. Det är en stor häst som har behövt tiden att växa i sin kropp, så jag vill nog tro att han ska kunna ta sig fram på ”gruset” nu. Vi glömmer hans treårssäsong som var katastrof. Om vi nu ska testa dirttrack så tror jag det är rätt lopp att göra det i, trots mycket vikt. Två kilo av för Alina Öhgren som är en talangfull ung ryttare. Han är beroende av tempo då han inte besitter någon särskild speed. Blinkers på igen och klarar han vikt och underlag så slåss han om segern här. 

Nina Lindberg Lensvik

Lopp 1

2 Eternity Love var fin senast, polletten verkar ha trillat ner. Tycker att en plats bland de tre kan vara rimligt.

V64-5 / V4-3 / LD-1

7 Suspicious Mind börjar bli rätt bekväm. Han kan vänta in dem, men när exempelvis Gold Tyranny kommit i kapp så blir han sur och så springer han lite till. Det är ju så klart många fina hästar med i det här loppet, men vi möter alltid de bästa. Vi är ute efter att vinna för tredje gången i följd. Gör han om den insatsen som han gjorde på Derbydagen bör han vinna. Han går också med fyra kilo mindre på ryggen nu.

Peter Jardby

V64-1

4 Kozinki är svårvärderad för dagen. 

V64-3 / V4-1

6 Mehsmerise har varit nyttig och gått bra. Var tvåa senast. Han är fortfarande orutinerad och lite valpig. Jag tror att det är utveckling kvar i honom. Kan vara en av några.

Ricardo Ramallo 

V64-4 / V4-2

1 El Gaunche trivs bättre här hemma på Jägersro, från det läget är taktiken given då han också är startsnabb. Jag får bara hoppas att innerspåret är bra.

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

2 Zwish Zaid var jag jättenöjd med senast, han var nästan nere på knä och ryttaren var framme på halsen på honom. Han gick sedan jättebra som femma och var bara slagen med fyra längder.

undefined

Zwish Zaid och Maikel Narvaez Bravo segrade i debuten. Nu är det Cornelia Hartsmars tur att försöka vinna med honom. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Rikke Rohbach Bonde

Intervjun hittas här

Roger Osberg

V64-3 / V4-1

12 Rhubarb Ripple är fortsatt fin i träning. Det känns som en handfull hästar i loppet höjer sig över de andra och jag tror att hon är bland dem som är med och gör upp de främsta placeringarna.

Susanne Berneklint 

V64-5 / V4-3 / LD-1

5 Steinar är jag förhoppningsfull på. Han ser jättebra ut och han kommer att göra ett bra löp, sedan blev det ett tufft löp med många fina hästar.

Susanne Strand

V64-2

5 Weltruhm är pigg och mår bra. Carlos (Lopez) rider och han känner också hästen. Han står sämre till viktmässigt här i jämförelse med övriga och har ett lite sämre utgångsläge på pappret. 

Torbjörn Nobel 

V64-1

9 Bingo Mar var nere på stranden och cantrade i dag (läs: onsdag). Vi är nu nere på en ny strand i Båstad, annars har det varit i Ängelholm. Han fick en ordentlig canter och han är bättre än innan. Formen tycker jag håller i sig. Startspår nio är inte det ultimata. Vi fortsätter med blinkers som han hade senast. Han är lite sen i utvecklingen och var borta ett år efter skada. Jag tror att han kan gå på ”milen” (milerdistans).

Vanja Sandrup

4 Bear Pong har haft en muskelsträckning efter första starten och är inte vässad för det här.

Wido Neuroth

Intervjun hittas här

Yasmine Nilsson

V64-3 / V4-1

–Vi hittade till slut vad som störde så att 9 Mrs April inte bjöd till över upploppen tidigare i år. Hon hade en spricka i ett griffelben. Hon kommer nu med god form från Klampenborgs gräs och känns fortsatt jättefin. 1200 meter är i kortaste laget och här är många med bra form som står bättre till än henne. Jag är glad om hon är med på pengar.

undefined

Blir det glada miner på söndag igen precis som vid segern på Göteborg Galopp ifjol? Tränare Nilsson har hittat felet som besvärat henne och formen sitter där. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Öllegård Gren

V3-3

3 Camaluna är det svårt att hitta lopp till och hon känns som hon skulle kunna springa längre så vi testar. Hon har fått på sulor och skor med bättre överrullning så förhoppningsvis ska det inte bli en repris av förra testet.