Nyheter

Stall Rohbach Bonde och Neuroth om sina hästar på Jägersro Galopp

Publicerad
Rikke Rohbach Bonde har på kort tid blivit en maktfaktor i dansk galoppsport och hennes stora stjärna, Stroxx Carlras, som förra året segrade i Svenskt Derby på Jägersro Galopp och av bara farten också tog hem Norsk Derby, ser ut att vara på väg mot storformen igen. Stallet kommer med fyra intressanta hästar, varav en debutant. Wido Neuroth är en tränare vars karriär saknar motstycke i skandinavisk galoppsport och stallet startar två hästar i vardera storlopp. Vi har varit i kontakt med bägge stallen inför söndagens tävlingar.
wmysbrf042uxpoixxjn
En favoritbild i repris. Rikke Rohbach Bonde (till höger om hästen med blomsterkransen) tillsammans med teamet efter segern i Svenskt Derby med Stroxx Carlras. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Kommer ni ihåg vilket startnummer Stroxx Carlras hade när han segrade i Svenskt Derby? Jo, spår ett (1). Det är exakt vad han står med nu också och får han sin smygare så kan allt hända i Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning (L). Vi tar hästarna i tur och ordning. 

Lopp 1

4 Let’s Go Filip är anmäld till en hel del, men vill gärna att han provar underlaget inför samma uppgift som Snödrottningen. Han är en speciell häst, så han kanske behöver en gång till innan "större" uppgifter. Han kommer att bli en bra häst, och behöver bara ha en bra tur runt. Därför har han mer vikt med Nicolaj (Stott) i sadeln.

6 Snedronningen var jag väldigt nöjd med senast och hon kommer att bli en fin häst till nästa år, men jag måste se om jag kan hålla henne i toppen för en eventuell start i Skånelandlöpning.

V64-5 / V4-3 / LD-1 (Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning (L))

1 Stroxx Carlras var det trevligt att se tillbaka igen. Han verkar ha återhämtat sig bra från loppet senast även om det är lite tråkigt att det bara är fjorton dagar mellan starterna denna gång, men vi fick ändå testa honom inför en större uppgift. Jag tycker att startboxlastningen tog lite för lång tid senast och det är synd att han har ett sådant problem när det är tävlingsdag då det problemet inte finns här hemma. Jag har en video där Nicolaj (Stott) rider in honom med en hand och han går rakt igenom utan problem. Så förhoppningsvis är det något vi kan reda ut. Han kommer att få några lopp till under säsongen om banorna tillåter det – han kommer inte ut på några dåliga banor. Det blir en till två starter till och sedan vinteruppehåll. Jag tänker fortsätta starta honom på långa distanser om han fortsätter springa som förra gången.

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

5 Camich gjorde det bra senast över 2400 meter på Jägersro och jag tror att han kan vara med där framme igen. Han är såld när säsongen är över, avslutar Rikke Rohbach Bonde. 

Wido Neuroth med fyra starka outsiders

Även om ingen av hästarna från tränarnestorns stall är favorittippade på förhand så kan ingen av dem, som vanligt, räknas bort. Redaktionen har pratat med den ställföreträdande tränaren Jan-Erik Neuroth. 

V64-2 (Peas And Carrots Mile (L))

1 Thunderey verkar fin i träning och det är säkert att hon får ett bra lopp. Hon gick så på bra på derbydagen på Jägersro att hon har en okej chans. Hon ska förbättra sig ganska många kilo, men hon är bättre än sitt handicaptal. Hon är en väldigt bra häst. Det hon visar i träning har hon inte fått till i lopp. En dag så kommer det också och om det kommer så är det en bra chans. Plantstepsdream och Pusjkin är bra. Hon är ändå bara en outsider på grund av handicapen.

6 Downtown Leo har jag valt att rida. Han vann på ett så pass bra sätt senast. Han är häst med mycket kapacitet som inte haft helt tur i loppen. Jägersro verkar som en bra bana för honom och jag hoppas han kan utmana de hästar som har högre handicaptal. Jag är inte säker på att han slår Thunderey. Plantstepsdream och Pusjkin är bra. Bägge hästarna är bara outsiders. Vi prövar, 

undefined

Downtown Leo och Jan-Erik Neuroth är samspelta och kan absolut utmana om segern i Peas And Carrots Mile (L). Här vid seger den 25 september. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V64-5 / V4-3 / LD-1  (Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning (L))

2 No Short Cuts gick väldigt bra senast. Han behövde loppet och kommer vara ännu bättre nu. Han är en väldigt bra outsider. Han må höja sig lite till för att kunna vinna det här, men verkar vara i väldigt bra form nu och jag tror att loppet kommer i rätt tid. 

6 Jet Action går väldigt bra på Jägersro, är ett år äldre än No Short Cuts och har ett högre handicaptal så därför valde jag honom. Det kan hända att formen är på väg neråt. Han är normalt sett en bättre häst. Han gick ingenting på banan i Stockholm Cup, ändå var han bara slagen med 5,5 längder. Han gick ju ingenting, lade sig inte ner och galopperade. Formmässigt borde det vara tillräckligt för att kunna utmana, men jag är inte helt säker – det är trots allt väldigt bra hästar han möter, avslutar Jan-Erik Neuroth.