Nyheter

Hemmatränare Castro : "Jag tycker att det ser väldigt positivt ut på söndag"

Publicerad
På söndag tar Stall Castro ut sex hästar – några av de startande är glödheta och ingen kan avfärdas. Redaktionen har varit i kontakt med tränare Francisco Castro inför en av årets trevligaste tävlingsdagar. Stallet har 18 segrar så här långt i år, räknat på både svenska och utländska banor och segerprocenten är just nu 15,8. Han låter uppåt och det ska ju förstås bli extra kul att se vad Pusjkin kan göra i Peas And Carrots Mile (L).
ggjl0stzka4wy08sp7g
Pusjkin och ett glatt gäng i vinnarcirkeln den 26 augusti på hemmabanan. Elione Chaves sitter upp igen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi tar dem som vanligt i tur och ordning. 

Lopp 1

1 Bushmill har gjort det jättebra. Han är köpt som en derbyhäst, kan man säga. Härstamningsmässigt är han är en miler plus. Att han skulle vara så bra över 1200 meter, det var inte en överraskning, men vi var inte hundra på det. Vi trodde ändå att det kunde vara för kort. Efter loppet tänkte vi: “Wow, han är så bra som vi tror.” Han visar också att han har en vinnarskalle och han går när hästar kommer upp till honom och sedan går han igen. Det har han gjort två och tre gånger. Oftast ger de sig tredje gången när de är tvååringar.

V64-2 (Peas And Carrots Mile (L))

4 Pusjkin var jag besviken på i Stockholm i Nickes Minneslöpning. Han gick under sin förmåga. Jag tycker att han kan bättre. För mig är det så klart omöjligt att slå Duca Di Como, men han skulle varit med och slagits om andraplatsen. Plantstepsdream var nummer två, normalt skulle han varit precis framför eller bakom honom med tanke på vad de gjorde här. Vad var det för något? Var det bana, resan? Det finns flera fyraåringar som är lite känsliga. Nu är det hemmabana och jag tycker han ska vara med i striden. Han har slagit dem och varit bakom dem. Det är ett litet fält också så det kan nog inte bli trafikproblem. Vi ska göra någon justering i träning så att som jag kan få lite mer speed på honom. Jag tror att vi har väldigt bra chans på hemmabanan nu. Inga utrustningsändringar. Hästen är bra och okomplicerad. Är bara fyra år och kommer bli ännu bättre.

V64-4 / V4-2

5 Bossner hostade lite efter loppet (halsinfektion) så han kunde inte göra sig rättvisa senast, men är okej nu. Det är en häst som jag förväntar mig att han kan bli bättre och är på väg upp. Är också bara fyra år. Han har vunnit tre lopp i år, men man får inte glömma att Amon Ra är sex år gammal och är etablerad, det är det som är skillnaden. 

6 Amon Ra vann en guldhandicap, här går han mot eliten. Hästen att slå är El Guanche och han fick det bästa spåret. Jag tycker ändå att Amon Ra fick ett superbra spår då han kommer bakifrån och det finns ingen som kan förstöra för honom. Han kommer att ställa en sista fråga, förhoppningsvis. Han var väldigt bra senast och jag tycker att han har en trevlig chans här. Det finns en till som går bakifrån och det är Zamson Zaid. Amon Ra är en bättre chans än Bossner.

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

1 Japanaja var inte speciellt bra senast, men vi prövade honom på en kortare distans. Nu är vi tillbaka i stayerlopp och det är en silverhandicap så vi får hoppas att han är med där framme.

V3-2

1 Worteverypingin tyckte jag gjorde en bra livsdebut. Hon fick press hela vägen av Campo Del Maestro och sedan av den som vann (Spinwell) så hon fick ge sig på slutet. Det ser positivt ut för hon fick spår ett igen och är väldigt snabb så den kombinationen passar henne. Philosophic var tvåa senast så den kombinationen kanske det blir? 

–Jag tycker att det ser väldigt positivt ut på söndag, avslutar Francisco Castro. 

Vi blir inte förvånade om det slutar med minst ett besök i vinnarcirkeln på söndag för den framgångsrika hemmatränaren.