Nyheter

Stallsnack – Jägersro Galopp 31 augusti

Publicerad
Jägersro Galopp har onsdagstävlingar med fokus på V4 och V5, men givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. Några av intervjuerna hittas i separata artiklar.
jtknccc26r45qsbbzeo
Trollfjord och Rebecca Stålhandske trivs ihop och nu kommer de ut igen tillsammans på onsdagslunchen. Här vid seger på hemmabanan den 1 juli. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Annika Delinder

V4-4 / V5-2 / LD-2

12 Miss Rachel Zane var det länge sedan hon startade. Hon blev lite skenbensöm och har behövt lite extra tid. Han har tränat på bra, men det känns som om hon debuterar på nytt. Hon är en väldigt svår och speciell häst, så jag hoppas mest att det rullar på i loppet utan några störningar. Det är också många hästar med god form i loppet. Startspåret stör mig inte.

Caroline Malmborg 

V4-1

3 Stureplan har ju inte startat på länge, men ser mycket fin ut i träning. Det är få hästar emot, men det är bra hästar. Vi får se hur långt det räcker så här i första starten.

Charlotte Sjögren

Ställföreträdande tränaren Christer Peters uttalar sig om hästen.

V5-5 / V3-3

3 Hazard är oerhört svårbedömd i första starten. Han får starta så får vi se. Han skulle behövt längre distans med tanke på släkt- och stamtavlan. Han har en väldigt intressant blodslinje. I senaste kvalet tappade han start, men gick bra därefter på 51,0. Med tanke på jättetappstarten, han stod still och hoppade rätt upp i luften, så måste han ha gått riktigt fort när han väl kom i gång. Stod still och hoppa rätt upp i luften. 

Francisco Castro

Intervjun hittas här

Fredrik Reuterskiöld

Intervjun hittas här

Hans-Inge Larsen 

–Jag vill flagga för att mina två starthästar i fredags underpresterade, men hemma är hästarna pigga och glada. Vi får utvärdera onsdagens starthästar efteråt. 

V4-3 / V5-1 / LD-1

5 Stella Grande står stentufft till. Hon fick inget bra lopp senast, men galopperade inte bra. En del av motståndarna står sju, åtta kilo bättre till än henne i deras favör då hon gått upp så mycket i år så hon står inte bra till. Hon gick ner ett enda kilo på senaste loppet. 

V4-4 / V5-2 / LD-2

3 Spoonful Of Sugar är jag nöjd med pengar här då hon står för högt i handicaptal, enligt mig. En liten fin och gedigen häst, men ingen större vinstchans och för mig är det långsökt att hon vinner här, men man kan ju bli överraskad. 

V5-3 / V3-1

4 Grey Ascension har fått ett idealiskt startspår så hon får ett fritt löpsätt. Jag har inga större förhoppningar där heller, men spåret gör att jag är lite mer positiv och hon har överraskat förr. Hon kan betydligt bättre än senast då det var nattsvart. 

V5-5 / V3-3

1 Spirit Of UAE gick i spets senast, men ingen ville ha den så han blev kvar där. Oliver (Wilson) lät honom galoppera på och bråkade inte för mycket med honom. Jag är inte missnöjd med insatsen i första starten. Tvärtom var jag jätte-, jättenöjd då han fick bli trött. 1600 meter är ingen idealisk distans, han är i mina ögon mer stayer, men det är ett passande löp handicapmässigt och han har inte lopp förrän 14 september så han får gå ut här. I träning hemma har han piggnat till något kolossalt. För mig har han blivit häst nu. När han kom för ett tag sedan var han sävlig, nu är det kul att se honom på dagarna då han är pigg som bara den.

Jane Olin

V4-4 / V5-2 / LD-2

7 Brienne har inte gjort så mycket sedan starten i fredags, som vi var nöjda med då hon kämpade väl, och kommer inte att göra så mycket nu tills nästa start. Men, hon verkar må bra. Chanserna på onsdag vet jag ej riktigt hur jag ska bedöma, det beror på hur hon återhämtar sig, men det är lägre vikt denna gång, men fler hästar. Jag hoppas på framskjuten placering! 

Jessica Ohlson

V4-4 / V5-2 / LD-2

8 Come What May har fått stå över lite träning och behöver troligen loppet. Hon behöver även mer rutin, men motståndet är inte av värsta sorten och jag hoppas att hon får med sig pengar hem.

Lennart Jarvén

V4-1

4 Fiftyshadesfreed gick inte med i ett överpacat tempo senast och gick ut i banan och när hästarna där inne tröttnade så drog de med sig andra så det blev stökigt och det var många som inte fick chansen i Göteborgs Stora Pris. Men, hästen genomförde loppet på ett fantastiskt sätt. Han har inte visat samma tal på Jägersro som på gräsbanan, det är möjligt att han är tio kilo sämre och troligt att han är något sämre. Om Stureplan är lika bra som han kan vara i årsdebuten så är han farlig och han står bättre till än min. Det blir också Tille In Action och om Bolivar Roads löper upp till den formen när han slog Sandtastic på Klampenborg i år så blir han farlig. Det är en öppen historia.

Maria Johansson

V4-2

2 Ocean Side möter ett litet fält, men det är väldigt hårt emot så vi får vara nöjda med en placering. Han älskar Jägersro. Vi reser på tisdag. 

Ricardo Ramallo

V5-3 / V3-1

2 Ambience har jag haft mindre än en månad. Det här är bara som ett jobb då han ska starta på gräs. Om banan är lite hård kanske han kan göra något. Om den är lös tror jag inte han kan åstadkomma något här. 

Susanne Berneklint

Ställföreträdande tränaren Oscar Berneklint uttalar sig om hästen.

V5-3 / V3-1

1 Dominic är ganska startsnabb och förhoppningsvis kommer han komma att få styra och ställa, det är så han vill. Det är litet fält och det här startspåret över 1200 meter betyder inte lika mycket. Han gick med huva förra gången och var kort slagen. Jag tror vi fortsätter så, det bestämmer vi på tävlingsdagen, men antagligen behåller vi huvan på då han inte behöver ingen ”boost”, snarare vara lugn. Vi fortsätter att skola honom till sprinter och han förstår mer och mer – han har gått framåt för varje start han gått på 1200 meter och Rebecca (Stålhandske) och han förstår sig på varandra mer och mer. Han har segerchans.

Susanne Sivrup-Rosenqvist

V4-4 / V5-2 / LD-2

6 Waytogolucy kvalade fint och har bra med fart i kroppen, men det är debut och hon är fortfarande väldigt grön. Först och främst hoppas jag på ett gott uppförande från hennes sida då hon kan bli lite "varm i kolan". Det är också en ny bana. Båda mina är kapabla hästar.

9 Tangseer är ute för att få ett handicaptal. Han har mycket kapacitet, men är fortfarande lite grön och dagens distans är något kort. Det är också en ny bana. Båda mina är kapabla hästar.

Tobias Hellgren

V4-3 / V5-1 / LD-1

1 Dragonfly kom bakifrån senast och vann i ett extremt överpacat lopp. Vi hoppas på spets och slut här, men vi kommer inte att försvara spetsen till varje pris. Hon kan gå bakifrån också. Det är bekymrande att vi har en bana där ingen vill rida på innerspår när man har fått startspår ett. Vi sätter på blinkers för första gången. Hon ska försvara talet 77 och sitt innerspår – blinkers kan vara en god hjälp. Hon har gått bra på Jägersro tidigare. Vi reser samma dag. 

V5-3 / V3-1

5 Houston Heat tycker jag gick väldigt bra i comebacken. Han borde ha gått fram med det loppet och har gått bra på Jägersro. Står med hygglig chans här. Vi reser samma dag.