Nyheter

Fredrik Reuterskiöld om sina chanser på Jägersro Galopp

Publicerad
Fredrik Reuterskiöld, en av Sveriges framgångsrikaste tränare, har efter tränarcomebacken börjat att växla upp ordentligt och stallet innehåller en del intressanta unghästar. I fredags segrade Carter och på onsdag är det dags för debut för Bugatti BF. Redaktionen slog en signal till hemmatränaren.
zqocn33y4z3czi3hryz
Seattle Blossom i vinnarcirkeln med ägare Bo Jacobsson, tränare Fredrik Reuterskiöld, Valmir De Azeredo och Oscar Berneklint. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Fredrik Reuterskiöld startar tre intressanta hästar på hemmabanan, varav två i samma lopp. Vi tar dem i tur och ordning. 

V4-3 / V5-1 / LD-1

3 Seattle Blossom är ett treårigt sto som sprungit på sig lite pengar utan att vara av toppklass. Det är svårt att matcha en sådan här häst. Det är bra för henne att gå ut i ett handicaplopp. Klampenborg var senast inte hennes melodi. Jägersro passar bättre. Var inte riktigt bra i Oaks, även om hon var femma, men många kom bort på banan. Nu är det bara sju hästar med. Jag hoppas på att hon kan några kilo mer än vad hon står i. Hon är fint i ordning. Mina är ganska jämngoda. Valmir De Azeredo har valt att rida henne. 

7 Trollfjord gick ner ett kilo senast och det är bra med tanke på att hon är en handicaphäst. Hon kom bort på Göteborg Galopp senast och kom för långt efter. Jägersro passar bättre. Hon är också fint i ordning. Tre kilo av är mycket värt. Mina är ganska jämngoda. 

V5-4 / V3-2

2 Bugatti BF är redo att starta. Han har inte övertygat riktigt i träning, men inte heller gått dåligt. Jag är nyfiken och lite spänd på den här starten. Jag kan inte säga hur bra han är ännu. Vi får lära oss lite av den här starten vad det är för typ av häst. Jag brukar debutera mina över1200 meter, men jag tror inte att han är så speedig och därför debuterar han över 1600 meter. Ligger lite lågt då det är några rätt bra hästar emot, bland annat Footfall, avslutar Fredrik Reuterskiöld.