Nyheter

Stall Castro om onsdagens hästar och chanser

Publicerad
Francisco Castro har 17 segrar i år och på onsdag kan det bli några till då stallet har bra chans i samtliga lopp de ställer upp i. Den lovande tvååringen Footfall tror vi mycket på och vi tog pulsen på hemmatränaren.
jnamcxufarswwkdaj6t
Stald Seaside är trogna hästägare hos Francisco Castro (längst t.v.). Här vinner deras Reunion Island och på onsdag startar Bolivar Roads i V4-1. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi har rankat två av stallets hästar först (Footfall och Japanaja) och Bossner som tvåa så det är högintressant att höra vad tränaren tror innan inlämning av kupongerna. Vi tar dem i tur och ordning. 

V4-1

5 Bolivar Roads har startat mycket på Klampenborg, så får vi se om om han har glädjen att springa för han är en kapabel häst. Jag tror att han har lite chans här.

V5-3 / V3-1

3 Bossner var väldigt bra senast. Nu får (Elione) Chaves rida med 66 kilo, ändå står han bra till. Det är bara vikten emot, men han har vunnit med 67 kilo. Det är en fin häst. 

V5-4 / V3-2

3 Footfall tycker jag står bra till i loppet och jag tror att distansen ska gynna honom också. Han har kommit på speed i de två lopp han varit tvåa. En mycket positiv chans. 

V5-5 / V3-3

4 Japanaja står bra till i loppet och hoppas att det är hans tur att vinna sin maiden. Det är tufft att starta på långa distanser för ofta för en treåring och jag tror distansen kan passa. Jag tror han kan greja det, avslutar Francisco Castro.