Nyheter

Stallsnack – Jägersro Galopp 26 oktober

Publicerad
Jägersro Galopp har onsdagstävlingar med fokus på V4 och V5, men givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna hittas i separata artiklar.
misprbbjl68pdovokne
Four Dragons och Charlotte Sjögren (med blommorna) i vinnarcirkeln förra året. I Sadeln Andreas Tapia Dalbark. Ny seger nu? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Charlotte Sjögren

Ställföreträdande tränare Christer Peters uttalar sig. 

V4-1 

7 Four Dragons är fräsch för dagen, kom olyckligt till senast. Spåret är alldeles utmärkt. Hon är ingen spetshäst, men är så snabb ut att hon kan välja position härifrån. Hon är i fin form och jag tror mycket på henne.

Dina Danekilde

V4-1

3 Mysterious Mind är en fin häst som gör första starten för oss. En outsider.

V4-3 / LD-1

1 Cibelle går sitt jämna och fina, tränar precis som hon brukar.

Ellinor Rasmusson

V4-3 / LD-1

8 Cece Adorable blev trampad senast, det hänger lite på hur humöret är. Hon kan när hon vill.

Francisco Castro

Intervjun hittas här

Fredrik Reuterskiöld 

Intervjun hittas här

Gina Rooth 

5 Vailet ska det bli spännande att se om hon hanterar DT lika bra som Klampenborgs gräs. Hon känns fin i träningen och verkar fortfarande sugen på att springa så jag tror att hon kan vara med där framme.

Jessica Long 

Josephine Ingvarsson uttalar sig om hästen.

V4-1

5 Tussilago Farfara springer oftast med handbromsen i, han kan om han vill och är pigg och glad.

Kajsa Lindsjö

V4-4 / LD-2

2 Eko Lalique är ny hos mig och det här blir första starten, men också första gången hon går på DT. Hon borde gynnas av lite längre distans om man ser till härstamningen och vad syskonen gjort. Dock är den här starten i tufft sällskap och jag är nöjd om hon tar sig runt och har krafter kvar att gå med på slutet. Hon är här för att lära sig banan, underlaget och få en positiv inställning! 

Karin Tedesund

V4-1

8 Mr Naughty Boy var väldigt duktig inne vid rail och instängd hela vägen senast. Kate (Alvesparr) får sitta upp igen då han trivdes med henne i sadeln. Han möter samma hästar så vi får hoppas att han kan prestera lika bra denna gång. 

Kristina Naranjo

V4-1

1 Oaktree gjorde en jättefin insats senast långt ut i spåren, men fick sedan en sårskada som gjorde att han fick stå över träning och tävling i cirka två veckor. Han tränar nu som vanligt och känns lika fin som inför förra starten. Spår ett är vi inte vana vid, men Annie (Nilsson Lindahl) känner honom och reder förhoppningsvis ut det. Han hör egentligen inte hemma på sprinterdistans, men har gjort det bra förut så vi tar ut honom här som preparering inför nästa lopp på längre distans.

Lennart Reuterskiöld Junior

V4-2

3 Yoyo är en fin häst. Det är lite tuffare emot nu så vi får se.

V4-4 / LD-2

3 Spinwell och 6 Beckham ska prova distansen, men jag tror att de ska kunna stå 1600 meter, absolut. Jag kan inte skilja dem åt. 

V5-1

 –4 Tille In Action var nog inte helt frisk senast. Han borde kunna göra en bättre figur om han är helt återställd. 

undefined

Tille In Action är en kapabel handicapper i högsta klassen som aldrig kan räknas bort. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V5-2

1 Mr Weeknd och 3 Chocolate Cream gick väl okej bägge två i debuten. Vi får se vad det blir av det, de kan bli två fina hästar till nästa år. Jag kan inte skilja dem åt. 

V5-5 / V3-3

2 Tin Win har gjort det jättebra, han har blev förkyld där i samband med St Leger-starten. Han får väl en eller två starter till om det går. Han ser fin ut i träning och känns jättebra. Det är väl en hyfsad uppgift för honom, tycker jag. Onsdagens bästa chans. 

Malin Roth 

V5-4 / V3-2

3 Prima Kalejs möter ganska formstarka hästar så jag tror det blir svårt, men allt är bra med henne. Tanken var att hon skulle starta i Danmark i stället, men det hade ju dessvärre inte blivit lopp till Filia Kalejs då så jag fick ändra mina planer, tyvärr så vi får se hur hon hanterar Jägersro, Vi har tränat där, men det är skillnad på träning o lopp så det är svårt att säga.

4 Filia Kalejs var verkligen duktig senast och det bästa var att det inte märktes på henne att hon tävlat dagen efter. Det är ganska formstarka hästar emot, men allt är bra med henne. 

Ricardo Ramallo

V5-5 / V3-3

4 Repeat Offender tränar starkt, men det blev ett tufft lopp. Jag har stor respekt för Juniors häst (Lennart Reuterskiöld Juniors Tin Win).

Rikke Rohbach Bonde

V4-1

4 Record Breaker gick utmärkt senast, han sprang av lite dåligt, men allt verkar bra med honom. Det här blir förmodligen hans sista start för i år.

V4-4 / LD-2

4 Rikabo testar dirttracken för att se om hon ska fortsätta lite till i år eller gå på vintervila. En fin häst som tycker jag har tränat bättre än vad resultaten visar. ”P-A” (Gråberg) känner henne sedan tidigare.

V5-2

4 Snedronningen tycker jag har gjort det bra varje gång, hon och kämpar på. Det är lite svårt att bedöma distansen för henne, men jag hoppas att hon vara bland de tre här. Det blir förmodligen hennes sista start innan en god vintervila. 

Roger Osberg

V5-2

5 Soup Or Sonic har visat fina fartresurser i träning, men är inte vässad för denna uppgift. Hon kvalade till belåtenhet med alla krafter sparade. Det blev ett maidenlopp med ganska hög klass ser det ut som. Vi provar och ser hur långt det räcker.

Susanne Berneklint 

Ställföreträdande tränare Oscar Berneklint uttalar sig om hästen. 

V4-2

4 Beck är fin och har utvecklas hela tiden, han kommer bli bättre för varje start han gör.

Vanja Sandrup 

V4-3 / LD-1

– 7 Röde Baronen har en bra uppgift här, tränar fint och är den av mina som har bäst chans att vinna.

V4-4 / LD-2

1 Ice Age har nu tre lopp i sig, blir bättre och bättre och borde ta pengar här.

V5-2

6 Bear Pong har tagit senaste loppet bra, jag tror att han kommer att göra en bra insats och jag hoppas att han är långt framme.

Wido Neuroth 

Ställföreträdande tränare Jan-Erik Neuroth uttalar sig. 

V4-3 / LD-1

2 Sugar Crust gick ganska okej i Norsk Oaks. Hon kan det handicaptal hon står i. Jag tänker att hon ska kunna vinna ett lopp under hösten. Om hon tacklar banan så ska hon ha en chans här. En outsider. 

V4-4 / LD-2

8 Master Zone är mera vuxen nu och kommer att göra ett bra lopp. Frågetecken är väl hur bra han är på dirttrack och hur han går när han får sprut? Han reser till Jägersro för att lära sig inför en eventuell start i Svenskt Kriterium, Distansen är bra.

V5-1

5 Solveig tränar väldigt bra och om hon får ett lopp som hon gillar så är hon säkert bland de tre och kanske kan hon vinna också. 

6 Thunderey har vinstmöjlighet här. Amon Ra är ren bra häst, Solveig är i bra form och Tille In Action har lärlingslättnad, men jag tror hon har bra chans. Jag tycker att hon gjorde ett bra lopp senast i Peas And Carrots Mile. 

V5-5 / V3-3

5 Roxette är i bra ordning, ser bra ut och tränar bra. Ett halv kilos övervikt är ingenting att bry sig om. Jag tror Tin Win är hästen att slå. Jag hoppas att hon kan vinna det här.