Nyheter

Fredrik Reuterskiöld med många intressanta hästar och chanser

Publicerad
Fredrik Reuterskiöld har en väldigt hög segerprocent där stallets hästar i princip segrar i var fjärde start. På onsdag kan det bli flera nya segrar och det ska bli hur kul som helst att se stallets lovande tvååringar. Hela fyra stycken startar under lunchen och kanske vinner obesegrade Bugatti BF andra raka segern i självaste Skånelandlöpning? Carter var inte långt ifrån att vinna Auktionslöpningen på tränarens hemmabana – han och stallkamraten Fourth Commandment ställer båda upp i Manoustielöpning. Dessutom har stallet V5-omgångens spik nummer ett till start.
gjfyjzrfijdeuiofyeh
Fredrik och Lisa Reuterskiöld i vinnarcirkeln tillsammans med Carter och Valmir De Azeredo. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Totalt startar stallet hela sex hästar under onsdagen och vi tar dem i tur och ordning. 

V4-2 (Skånelandlöpning) 

5 Bugatti BF var lite hostig förra gången, men verkar ha kommit över det. Det är en rätt så fin häst som jag har en del förhoppningar på. Vi får se, det är ett litet fält. Vi får se hur långt det räcker. 

V5-2

2 Step Aside gick ett väldigt stark lopp då han var trea första gången ut över 1200 meter efter Alabama Man på en bra tid. Mot den insatsen måste han räknas i ett sådant här lopp. Stallets bästa chans på onsdag borde vara Step Aside. 

V5-3 / V3-1 (Manoustielöpning)

2 Fourth Commandment är också en bra häst, Vi får se hur han verkar på onsdag morgon – han startade förra onsdagen. Avsikten är att starta, men om han inte riktigt är på hugget så startar han inte. Han var mycket lugnare med huva, han var alldeles för hetsig när han startade första gången. Han kopplade av på ett helt annat sätt och gick ett väldigt starkt lopp över 1600 meter i ett bra maidenlopp, tror jag. 

4 Carter ser allt bra ut med och jag hoppas han ska göra en bra insats. Det är några importer emot, men han är en bra häst. 

V5-5 / V3-1

3 Seattle Blossom och 1 Trollfjord är bra handicaphästar. De har gått bra i silverhandicaper. Guldhandicaper är ju egentligen ingen skillnad annat än att de har lite lägre vikt. Det är fortfarande samma relation i handicaptal kontra vikt. Det är några på pappret som är lite vassare, men våra har å andra sidan ganska stor viktlättnad gentemot dem så det är öppet, avslutar Fredrik Reuterskiöld. 

Det kan bli en trevlig eftermiddag för det framgångsrika hemmastallet.