Nyheter

Hans-Inge Larsen och Peter Jardby om chanserna på Jägersro Galopp

Publicerad
Hans-Inge Larsen och Peter Jardby är två mycket rutinerade tränare och vi har tagit pulsen på dem inför fredagstävlingarna på hemmaplan. Tävlingar som för övrigt börjar klockan 17:00 så ni är observanta på den tiden.
eyqdqanx5udpyepfjgp
Nevile Chamberlain, Jacob Johansen, Annika Delinder och tränaren själv, Hans-Inge Larsen, är på väg mot vinnarcirkeln på hemmabanan. Ny promenad nu? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Först ut är Hans-Inge Larsen som startar två på förhand förmodat betrodda hästar. 

V4-1

6 Nevile Chamberlain tar jag i distans igen, mest för att det är ett lämpligt lopp. Han har visat att han klarar det. Över 1200 meter är jag inte så orolig för 65 kilo på ryggen. Han tappade en fram- och baksko i senaste loppet, jag förmodar att det var i starten. En sko är en sak, men två skor måste kännas lite konstigt. Jag tycker det ser bra ut för honom här. 

V4-3

10 Primacor är värd att få vinna ett lopp. Fick ett kilo senast och det för en andraplats. Han är så jämn och fin, men ändå bara lyckats vinna två lopp av fyrtiofyra (44). Han borde haft fler segrar. Han har förlorat mot Powerhouse förut. Jag hoppas att han är med i striden, avslutar Hans-Inge Larsen. 

Peter Jardby om sina chanser

Stallet har inte haft marginalerna med sig på slutet, men pass upp för det kommer att vända och det kan ske när som helst. Så här säger tränare Jardby om chanserna. 

V4-1

7 Moojim gick ett bra lopp senast på Göteborg Galopp, men har svårt att få till det i år. Allmänt är stallformen lite trög just nu och hästarna har svårt att få till det. Jag har svårt att bedöma honom. Startspåret är okej då det inte är så många hästar i fältet.

V4-3

5 Kozinki skadade sig i fjol efter påridning och har haft svårt att komma i gång. 8 Ko Zinzun har inte riktigt kommit i gång ännu. Jag har svårt att skilja mina åt och svårt att hoppas på dem här. 

V5-1

5 Femme Friendly är det första gången för på dirttrack (har gått ett lopp på AW. Reds.anm.). Hon går ut för att starta på hemmaplan, det är ett tufft sällskap och jag har inga större förväntningar den här gången, avslutar Peter Jardby.