Nyheter

Ramallo och Rasmusson om sina högintressanta hästar på Jägersro Galopp

Publicerad
Redanktionen har pratat med två hemmatränare som sitter på ett par riktigt bra segerchanser. Vi tror extra mycket på Cece Adorable och El Guanche, men löftet Ramzes rankar vi också överst. Vad kan ettriga Inga Lilla göra i sin tredje start och vad kan Chizonwheels göra när hon för första gången går med blinkers? En hel del, tror vi.
z1ekqb44n3ndahsyliv
Ramzes och Martin Rodriguez vid seger tillsammans. Blir det en till i V5-1? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Först ut är Ricardo Ramallo som kommenterar hästarna i tur och ordning. 

V4-1

3 Chizonwheels har sprungit i från de andra hästarna i loppen och får blinkers på som hon också varit mer avslappnad med i träning. Hon har förbättrat sig och får sju kilo av Nevile Chamberlain. Hon har en chans här. 

V4-3 

6 Amazing Halo var väldigt långt ifrån de ledande hästarna i senaste loppet, men slutade bara tre och en halv längd efter i mål. Cirka tjugo meter efter start fick hon en knuff och ett litet sår på senan. Hon hamnade sedan på den tunga delen av banan och fick betala priset för det mot slutet av loppet. Hon är en nervös häst och det var mycket publik på plats. Efter att ha sett om loppet så var jag väldigt nöjd med insatsen. Om hon slappnar av lite mer nu så har hon en bra chans. 

V4-4

6 Inga Lilla har gjort det ganska bra hittills och senast gick hon också dugligt. Ingen ville ha ledningen och Martin (Rodriguez) kunde inte göra något utan hon gick dit då hon är stark i munnen. Hon hade ändå inte slagit vinnaren, men kunde varit tvåa. Jag gillar egentligen att hon går på lite längre distans, men hon måste lära sig koppla av. Hon är inte entaktad utan har speed och det visade hon i debuten på Göteborg Galopp då hon gick bakifrån och låg en bit bak i fältet. Loppet är inte så tufft, det är en eller två hästar emot och hon behöver hamna bakom hästar.   

V5-3 / V3-1

2 El Guanche möter Dina Danekildes Zamson Zaid och han har gjort det väldigt bra och slog Irish Action. Mountain har också slagit El Guanche och är alltid en tuff häst. Förra gången på Klampenborg var jag väldigt nöjd med. Jag önskar att han kommit längre ut i banan på upploppet, men där var Sandtastic i vägen. Banan var lite mjukare längre in. Jag tror han kunnat slå Could Be King den dagen annars. Det här loppet är inte lika enkelt som förra året då han missade starten och vann ändå. Han måste vara hundra procent och har inte råd med ett enda misstag över den här distansen. Om allt fungerar som det ska så har han en väldigt bra chans, avslutar Ricardo Ramallo. 

Ellinor Rasmusson startar två förstarankade 

Det kommer att bli spännande att följa den unga tränaren Ellinor Rasmussons två adepter på fredag kväll. Hon säger följande om chanserna: 

V4-3

3 Cece Adorable är en duglig häst. I loppet på Derbydagen så försökte hon inte ens, fick ett dåligt lopp, ”pallade inte banan” och drog på sig mjölksyra på innerspåret. Två gånger har sadeln glidit framåt med Kate (Alvesparr) efter deras seger tillsammans och det är därför hon har haft lite ojämna prestationer i år. Hon är snabb ut, men problemet är att hon måste ha en rygg. Får hon inte det så går hon och det gäller att spara speeden. Jag tror på vinstchans, ja, hon har alltid vinstchans om hon får ett bra lopp. 

V5-1

4 Ramzes blev lite sliten efter starten i Stockholm, men det har inte varit något fel på honom – han behövde en paus. Vi vill gärna gå mot Breeders’ om han kommer med. Planen är att detta ska vara ett förlopp till det. Jag har förhoppningar på att han ska vinna, men han har inte varit ute på lång tid och kan behöva loppet, avslutar Ellinor Rasmusson.