Nyheter

Stallsnack – Göteborg Galopp 26 juni

Publicerad
Göteborg Galopp har söndags- och midsommargalopp. Fokus är på V4 och V5, men givetvis kan du också spela V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. Lejonparten av intervjuerna är redovisade sedan i torsdags då de bakats in i omgångsanalyserna eller har redovisats i en separat artikel.
ysmlkvyqr7lf64ujw7k
Soldier Blue kommer till Göteborg Galopp och gillar både bana och distans. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Annelie Eriksson

V5-5 / V3-3

1 Mohaymin gjorde en helt godkänd insats på Gärdet, han uppskattar inte hård/snabb gräsbana så jag hoppas att Göteborg ska passa lite bättre. Han går loppet mest som ett led i matchningen till President Cup. Vår grundtanke är också att det är lite för kort för honom.

7 Pharitz Munla är däremot, till skillnad från Mohaymin, gynnad av distansen och även av gräset. Ett kilo övervikt med “P-A” i sadeln kan omöjligt vara ett problem speciellt med så låg vikt, det tror jag han kompenserar upp. Jag tror och hoppas att hon kan mer än sin handicaptal. Båda mina hästar känns fina för dagen!

Annette Stjernstrand

Du hittar tränarintervjun här

Annica Nordin

V4-3

8 Soldier Blue har tränat bra, men saknar något jobb. Distansen är perfekt för honom.

Caroline Malmborg

V5-4 / V3-2

2 Timo Nurmos står onekligen bra till med vikten och på pappret är det en bra vinstchans. Man ska dock tänka på, och ha respekt för, att han inte startat på cirka två år och inte heller på Göteborg Galopp. Banan borde dock passa. Han ser bra ut i träning, är väl förberedd, men hur mycket du än tränar sätter ett lopp fram en häst. En mittemellan chans.

Charlotte Goss 

Du hittar tränarintervjun här

Christoffer Andersson Rönnlund 

V4-2

7 Lady Daniela har tagit loppet senast på ett bra sätt, Michelle (Rosenqvist) red henne i ett snabbjobb i söndags på gräset och armarna höll på att gå av. Hon kändes som en rund miljon. Hon har ett lite tråkigt utgångsläge. Evelina (Rönnlund) brukar försöka hitta en rygg att gå i och hon borde vara bland de tre här. Jag tror hon bär 68 kilo och lever upp till sitt handicaptal. Det känns som att hon har lite till att ge.

Francisco Castro

V5-2

5 Nom De Plume vann senast med 66 kilo och går nu med lika vikt. Han har en mycket bra chans här. 

Johanna Åberg

V4-3

7 Dherby satt ryttaren still på till det var en kort bit kvar näst senast, men han hann dit till seger. Förra gången var han manad lite tidigare, men då började han bromsa och blev slagen med två längder. Nu provar vi en distans som möjligtvis kan vara för kort för honom. Han har kapacitet, men ibland är han inte jätteintresserad i lopp. I träning tycker han alltid det är kul att springa. Han trivs bäst i Göteborg och har utvecklats, dock ganska sen av sig. Första gången på länge vi provar 1600 meter igen och det är ett frågetecken.

Maria Hagman-Eriksson

Du hittar tränarintervjun här

Marie Cederbom

V5-5 / V3-3

3 CR Yaqzhaan mår jättebra för dagen, är i bra form och har tränat riktigt fint efter Gärdet. Äntligen känns han som när han avslutade säsongen efter “Wathba 2021”. Verkar dock väldigt distansbegränsad i år, men har vunnit på söndagens distans och bana. Jag kanske tar ett felaktigt beslut som sätter på honom blinkers, det vet jag först efteråt. Många snabba hästar emot, men fungerar han med blinkers och prickar starten förväntar jag mig en placering bland de tre.

undefined

CR Yaqzhaan vinner på Göteborg Galopp hösten 2020. Hur ska det gå på söndag i Macallan Cup? Segerchansen finns absolut där. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Marie Twomey 

V4-3 

3 Liveyourowndream hade lite ont i ett knä senast, vilket vi förstås märkte efteråt. Han gjorde det väldigt bra ändå och var tvåa på dirttrack. Nu är det gräs och det gillar han bättre, tror vi. Han jobbade i söndags på hinderbanan i ett och halvt varv i en frisk canter och ville inte stanna efteråt. Känns som att formen är där. Jag tror att Comme Il Faut vinner, men bakom honom så kan vi vara. Han trivs med Angelika (Berg).

V5-3 / V3-1

2 All Eyez On Me är lite stressad och behöver varva ner så vi åker på lördag. Har aldrig gått på gräs förut, men båda jobbade i söndags på gräsbanan och gick jättebra. De fick gå på hinderbanan i ett och halvt varv i en frisk canter och ingen ville stanna efteråt. Känns som att formen är där på bägge mina och de känns jättefina. All Eyez On Me hade en helt annan aktion på gräset. Övervikten är stor så vi tar så lätt som möjligt. Är grön och sen, det blir fortsatt skolning på henne. Kanske kan få en slant den här gången. Behöver slå en häst. Hon skulle inte vara kvar om vi inte trodde att hon kan mer än talet 40. Gräs och en utflykt kan vara positivt för bägge starthästarna.  

Mikaela Jahreskog

V4-4 / V5-1

5 Hidden Pride verkar allt bra med efter starten senast, normalt sett borde han vara framsatt av loppet i kroppen. Jag tror han har mer utveckling i sig, det känns som en bra häst i träning. Samtidigt ska man ha i åtanke att han blev ganska tufft höjd med fyra kilo på sin seger och står nu fem kilo sämre till mot en sådan som Karen From Finance som är gynnad av ett litet fält. Han är inte så speedig utan mer stark så vi hoppas på ett bra tempo och inte alltför snabb bana. Jag är glad att “P-A” kunde rida igen och hoppas på en liknande insats som senast så får vi se hur långt det räcker

Pia Höiom 

V4-1

5 Icy Lady gick ut alldeles för hårt och saknades dessutom något jobb, var ett jobb kort. Med överladdning och överpace så blev det för mycket. Hon är gynnad av en god bana. Vi hoppas att hon är bland de tre. Gick en frisk canter i går (tisdag) och kändes fin.

Sophia Andersson

V4-4 / V5-1

6 Karen From Finance har tränat på fint och känns väldigt löpsugen. Förra starten var hon bättre med ut, men fick lägga mycket energi innan upploppet kom aldrig riktigt in i loppet och därmed förlorade hon sin speed. Fördelen för henne på söndag är att det inte är så många hästar med som kan störa henne. Upplägget kommer ändras lite och hon kommer få hitta benen i lugn och ro.

Susanne Sivrup-Rosenqvist

V4-1

7 Tangseer är en lite sen och fortfarande en väldigt grön häst. Han jobbar bra och blir starkare och utvecklas hela tiden. Är ute för att lära. Tror inte det är något för spelarna den här gången, men bollen är rund och loppet ska ridas.

V5-2

2 Samara Bay är i fin form. 650 meter är verkligen en superkort distans och det gäller att vara med i starten och här kan det bli ett problem om hon får stå för länge i startboxarna innan de släpps i väg, då hon kan bli lite otålig. Springa fort kan hon så vi får se hur långt det räcker, men kommer hon i väg så tror jag att hon har chans att vara på trippeln, 

Tobias Hellgren

V4-1

4 Circus Girlfriend ska bli spännande att se på gräset. Visar hon det som hon gjorde i första starten så kan hon vara med och hugga om det. Senast var hon lite sämre, men mötte också bättre hästar.

Yasmine Nilsson 

V5-2

3 Hall Of Fame har hunnit bli tio år, men känns som en treåring här hemma. Förra loppet behövde han efter nästan ett års frånvaro, men gjorde det ändå godkänt efter att ha blivit rejält klämd efter start. Slipper han sådana missöden här så är han med och krigar om platserna bakom Nom De Plume.