Nyheter

Team Stjernstrand om hästarna inför Göteborg Galopp

Publicerad
Tränare Annette Stjernstrand och Nathalie Mortensen trummar på och stallet vinner lopp och placerar sig i parti och minut. 2019 var de nära att bryta 3 miljoner-spärren i inridna pengar och även om rekordåret är svårslaget så har teamet varit över 2 miljoner både 2020 och 2021. Under lördagskvällen startar stallets stora stjärna, Valence, på Övrevoll, men man sadlar också ut Thunderboy och House Doctor i Norsk 2000 Guineas. Inte mycket rast och vila väntar för på söndag kommer man som vanligt till hemmabanan Göteborg Galopp.
hnz6jwtsrxe47efumoa
Chilterns kommer in i vinnarcirkeln på Strömsholm tillsammans med Nathalie Mortensen under GN-dagen förra lördagen. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Redaktionen slog en signal till Annette Stjernstrands ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen för att höra om de sex hästarna som ska starta på söndag när Göteborg Galopp arrangerar midsommartävlingar på söndag.  

I V4-1 startar du två hästar, 3 Aswan och 8 Queen Mack, Vad kan du berätta för spelarna? 

Aswan var väldigt nervös senast vilket han har aldrig varit förut. Det är jag mycket orolig för. Jag vet inte varför. Hoppas han är som han brukar, det vill säga kolugn. Då ska han kunna hävda sig här så som han gått i sina två starter. Det är absolut för kort distans mot vad han ska ha, men jag tycker ändå att han ska kunna vara med där framme, Angående Queen Mack är det lite kort för henne. Jag var väldigt besviken senast. Trodde det skulle gå bättre. Var inte så snabb i väg och blev lite trängd i starten. Jättefin häst, behöver mer rutin och jag tror att hon behöver längre. Det känns så. Hoppas på pengar.

I V4-2 tar ni ut 6 Ruby Dream. Kommentar? 

Ruby Dream rids av en ryttare som rider sitt första lopp. Hon är duktig på att rida, men första loppet är alltid första loppet. Han är dock en väldigt lättriden häst. Bär mycket vikt. Skulle han få ett okej lopp så ska han kunna vara bland det tre, men Lady Daniela blir svårslagen.

V4-3 är en järnlöpning som är stängt på handicaptal högst 64 över 1600 meter på gräset. 1 Scytale, med talet 63, har fått ett fint utgångsläge och står bra till. Hur känns det? 

–Hon står riktigt bra till här. Distans och bana är rätt. Hon gick dock ett jobb i dag (onsdag) och gick inget bra i det jobbet, men hon är lite från och till. Ena dagen känns hon jättefin och nästa dag så är hon dålig. Jag tycker som sagt att hon står väldigt bra inne och ska kunna ha en chans här. 

Vi bläddrar vidare i programbladet och 3 History Hill (V5-3 / V3-1) verkar ha knallform. Hur ser du på uppgiften? 

History Hill har gjort det jättebra och Willa (Synøve Markussen Schou) har fått bra fart på henne. Bra form och väldigt pigg hemma. Hon har visat att hon klarar av att bära mycket vikt, men har kommit upp i handicap. Jag tycker hon ska ha en ganska bra chans. Hon är lite dum ner i gången ner på banan, men helt okej när hon kommer ut.

Det sjunde loppet (V5-4 / V3-2) är en knepig silverlöpning och ni sadlar ut 4 Chilterns som har fin form och kommer från seger på Strömsholm. Hur går dina tankar? 

–Han känns fin och formen är bra. Han hostade till flera gånger i dag (onsdag) när han travades lite efter segern på Strömsholm, men startar förstås bara om han är okej. Beslut fattas i veckan. Jag var väldigt nöjd senast, avslutar Nathalie Mortensen. 

Vi noterar också att Valence är anmäld i Challenge Stakes på Bro Park på onsdag.