Nyheter

Goss och Hagman-Eriksson inför Macallan Cup

Publicerad
På söndag rids ett mycket fint lopp för de arabiska fullbloden – Macallan Cup. Distansen är korta 1400 meter på den fina gräsbanan. Loppet rids för att hindra en av de stora dominanterna i skandinavisk arabgalopp, Macallan. Han blev vald som årets arabgaloppör fem år i rad och är medlem i Hall of Fame. Loppet har samlat nio stycken bra hästar och då loppet är en så kallad handicap III så är ingen avsågad på pappret. Vi har pratat med Charlotte Goss som har två starka segerkandidater och Maria Hagman-Eriksson som också har det, men också en outsider som hon varnar lite för.
hl78tedevxzynq39ggz
Ett häftigt målfoto från nationaldagen på Gärdet. Invändigt Lazom Al Khalediah och Ulrika Holmquist som håller undan för Ayman och Fredrik Janetzky. Nu möts de igen. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Loppet avslutar V5- och V3-kupongerna och går som åttonde lopp. Distansen är lite lurig och inte helt lätt för ryttarna att lägga upp taktiken. 

Charlotte Goss är en av de dominerande tränarna inom disciplinen och startar 4 Lindahl's Avatar och 9 Top Medina. Hur ser du på möjligheterna? 

Lindahl's Avatar får blinkers på för att han sett sig omkring för mycket och stannar till när de andra kommer upp till honom. Han är lite “smålat” av naturen, men kan mycket. Jag tror att han kommer att gilla gräs under hovarna. Spåret är jättebra. Distansen fungerar. Båda mina har chans här, är två bra hästar om de vaknar på rätt sida. Top Medina har visat sig bra på kortare distanser. Hon är ärlig och gör alltid sitt bästa. Man kan lita på att hon gör så gott hon kan när man åker och tävlar.  Hon jobbade snabbt tillsammans med Lindahls Avatar över 800 meter på Jägersro i veckan. Allt var väl där. Jag tror inte att startspåret spelar så stor roll för henne. Hon har bara gått en gång på banan och det gick bra över 1400 meter som trea. Ska räknas. Älskar att springa och är en bra häst, hälsar Charlotte Goss. 

undefined

Charlotte Goss och Top Medina på väg mot vinnarcirkeln på Bro Park i juli 2020. I sadeln då satt Carlos Lopez. Nu är det Ulrika Holmquist. 

Maria Hagman-Erikssons firade stora framgångar på Gärdet när hon tog en trippel i Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan (L). Ettan och tvåan kommer till start på söndag, nämligen 2 Lazom Al Khalediah och 5 Ayman. Den förstnämnda gick otroligt bra när han gick i högervarv senast på Gärdet. Hur känns duon? 

Ayman känns fin. Formen håller i sig på mina hästar. Jag tror att det är svårt att ta så många längder på två veckor i formen för de andra som mina mötte på Gärdet även om det inte är omöjligt. Han är inte distansgynnad, men det var han inte på Gärdet heller och han gjorde det verkligen över förväntan. Lazom Al Khalediah tycker jag tog Gärdet väldigt bra och känns hur fin som helst. Formen håller i sig. När hästarna är glada så kommer han att springa. Han kommer inte att gå förbi utgången nu och då tror jag det kommer gå bra. Blinkers på så att han får annat att tänka på. Han är en häst man får variera sig så mycket som möjligt på. Är väldigt kapabel, men humörbetonad. Har haft sitt tal förut, men hade inte gjort något av större värde på ett och ett halvt år och så gör han ett lopp och åker upp med nio kilo. Tror han är viktbärande. 

Du startar också 8 Roslyn som står lite tuffare till. Näst senast vann hon på banan. Hur tror du hon kan hävda sig här? 

Roslyn var väldigt blek senast och står med övervikt med nu. Det här är hennes distans, går bättre på kortare distanser och av den anledningen måste jag tro lite på henne trots tufft motstånd och lite övervikt, varnar hon. 

Vilken är din bästa segerchans? 

– Jag vill inte säga vem som är min bästa segerchans. Största hoten är Pharitz Munla som har en väldigt häftig stam och henne fruktar jag lite. CR Yaqzhaan är en sprinter och Top Medina är farlig. 

När reser ni från Järlåsa? 

– Vi åker tidigt på söndag morgon, avslutar Maria Hagman-Eriksson.