Nyheter

Stallsnack – Bro Park 8 januari

Publicerad
Bro Park anordnar årets första tävlingsdag på söndag nu när det blev inställt på nyårsdagen. Fokus är på V64, men du kommer även att kunna spela en V4-kupong med fin omsättning. Givetvis kan du också spela LD, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Notera att det inte är något V3-spel denna dag. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna återfinns också i våra tips och i andra artiklar.
mk4f6cm2hu8sfuqq2wx
Det genuina och dukiga stoet Fast And Free tillsammans med ridande Rebecka Stålhandske och sin tränare Sandra Brolin efter segern i Bobbie Killicks Minneslöpning 2022 på Bro Park.. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog

V64-2

– 3 Bearium är i fortsatt fin form. Det ser tufft ut på pappret, men hon ska inte räknas bort. En topp-tre chans.

Annika Sjökvist 

V64-2

– 1 King Felix Sacc var spänd inför debuten och var lite spänd under loppet. Han lade sig inte riktigt ner och galopperade och var lite rädd för de andra hästarna under loppet. Han spände sig lite när “P-A” berättade för honom när han "skulle gå". Han uppträdde grönt. Vi tror att han har lärt sig något, vi repeterade att gå i sprut och bli lite driven och det svarade han jättebra på. Det finns väldigt mycket fart i honom – vi får se om han är mogen. Jag tror att han är framsatt. Jag blir inte förvånad om han skräller till

– 5 Nintu Sacc hade fått något i ögat innan hon skulle starta senast och blev struken. Hon har tränat på förbättrat och tar för sig och utvecklas mer och mer. Vi var nöjda med henne i debuten. I träning har hon inte varit i närheten av King Felix Sacc, men hon är en häst i utveckling och visade väldigt fint löphuvud i sin debut – det kan man vinna mycket på att man krigar och vill

V64-5 / V4-3 / LD-1

– 7 Starlight har nu fått ett jobb till och jag var jättenöjd med henne. Det är normal vikt och på pappret ser det ganska jämnt ut. Jag är i varje fall nöjd med henne och blir inte förvånad om hon är med i toppen.

Bodil Blomqvist

Intervjun hittas här.

Catharina Vång 

V64-1

3 Ombra Mai Fu får starta på en eller två gånger på vintern och hon var inne på och jobbade på Bro Park i går (läs: tisdag) och låg på som en iller. Viljan är det inget fel på. Det kan vara fel på hennes andning och vi prövar med tungband nu. Det har inte funnit några lopp över längre distans för henne. 1600 meter är inte långt egentligen, men för hennes del får vi hoppas att banan blir tung. Det är hennes enda räddning att få något annat än sista pengen. 

V64-3 / V4-1

– 3 Jungle Dream hade han feber när vi kom hem efter senaste loppet. Han hade inte visat hemma att han var sjuk, men på Bro Park så var han så lugn och jag hade en dålig känsla när han gick till start.  Han är jätteladdad och superpigg och var den enda i stallet som inte var sjuk i somras. Nu har han sjunkit till 62 i handicaptal och det är väldigt lågt. Han hanterar alla typ av banor och Emelie Gustafsson är jätteduktig. Han har definitivt chans att vinna ett sådant här lopp.

V64-6 / V4-4 / LD-2

– 3 Wild Tobacco var ruggig senast. Det var perfekta förhållanden för honom. Ju tyngre bana desto bättre för honom och så fick han en utvändig resa. Han kan ligga bakom hästar, men är inte förtjust i att ligga inne “på plankan”. Spåret är okej, det är bara sju hästar i loppet. Han får ligga kvar i sitt spår. Den här starten får bli utan viktlättnad. Han är stor och lite som han är, han har ett antal diagnoser och är en väldigt udda häst, med väldigt mycket charm och personlighet. Han sköter sig under loppen. Det positiva med det förra loppet var att han gick helt oriden och har tagit loppet väldigt bra. Han är sundare och sundare ju äldre han blivit. Om det bara blir en vinterbana, där det inte spelar någon roll om det blir tungt, så får vi vara försiktiga optimister. Han är rätt lätt att rida.

Claes Björling 

V64-3 / V4-1

7 Cara Dune är i okej form. De är tunt jobbade sista tiden då banorna varit dåliga så det är en reservation för det, men det är lika för alla. Distansen är mitt i prick för honom. Jag väntar fortfarande på att han ska bekänna färg. En outsider.

Göran Schillström

V64-5 / V4-3 / LD-1

1 Spirit River har varit inne på Bro i dag (läs: onsdag) och vi har givit ”grabbarna” (Spirit River och Teerex) ett bra jobb var. Han kändes fin, går med 54 kilo och slipper övervikt så en tung bana är en fördel. Jag anser att han inte platsar i bronsklassen, men detta var vad som fanns. Jag hoppas på peng i strävan att formen skall infinna sig. Distansen passar bättre i söndagens lopp (jämfört med det inställda loppet den 1/1. Reds. anm.).

V64-6 / V4-4 / LD-2

6 Teerex har varit inne på Bro i dag (läs: onsdag) och vi har givit ”grabbarna” (Spirit River och Teerex) ett bra jobb var. Han kändes fin, går med 54 kilo och slipper övervikt så en tung bana är en fördel. Jag anser att han inte platsar i bronsklassen, men detta var vad som fanns. Jag hoppas på peng i strävan att formen skall infinna sig. Distansen passar bättre i söndagens lopp (jämfört med det inställda loppet den 1/1. Reds. anm.). 

Henrik Engblom 

V64-2

6 Yalla Yalla ser fin ut i träning. Han kom helt bor sig i förra staren, men hade startspår längst ut. Det har han nu också, men nu är det bara sex hästar så det bör fungera. Han var bra näst senast som tvåa och är en av flera.

undefined

Yalla Yalla och Per-Anders Gråberg vid seger i maj 2022 på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Lotta Lien

V64-5 / V4-3 / LD-1

4 Hawker Hind är det såklart det viktigaste för att startboxarna går bra innan jag törs tänka på hur själva loppet ska gå, men hon mår bra och jag hoppas att hennes gedigna grundkondition kommer till sin rätt. Det var ju ett tag sedan det gick att träna ordentligt på grund av underlaget.

Nadja Bellander

V64-4 / V4-2

1 Man In The Moon löper allra bäst på vinterhalvåret och har två segrar i silverklass i november. Senast passade inte banan riktigt och han fick inte det rätta fästet för sin spurt, men ändå blev han femma i tuff konkurrens. Den här gången har vi valt att gå upp i klass och få bottenvikt, i stället för att gå med toppvikt i en bronshandicap. Han möter givetvis några riktigt välmeriterade hästar, men det är ju en handicap och han får mycket vikt av de bästa. Vi räknar med en god insats igen, men att han ska kunna vinna detta är mycket begärt.

Patrick Wahl 

Intervjun hittas här.

Sandra Brolin

V64-1

– 2 Im A Dragon ser det bra ut för och 1600 meter borde inte vara några problem. Jag är på semester men “P-A” tränar honom i veckan. Det borde vara en bra vinstchans.

V64-2

1 Fast And Free mår bra, men behöver gå i fred i front i ett lagom tempo – hon surnar ur om hon får ”kickback” på sig.

Susanne Sivrup-Rosenqvist

Intervjun hittas här.