Nyheter

Om en kvintett från Patrick Wahl

Publicerad
Stallformen var bra under den senare delen av förra säsongen efter en strulig sommar. Nu börjar den åttonde säsongen på Bro Park och i sin jakt på att fortsätta behålla championatet så kommer fem hästar ut från stallet fördelade på fyra lopp.
q3n4l8fr4xyvns2otim
Miss Donalita i vinnarcirkeln som vvåring 2021. Hon vann i sin andra start och följde upp den segern med att ta hem Lambada Cup på Jägersro Galopp. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Redaktionen slog Patrick Wahl en pling inför söndagspremiären. Vi tar kommentarerna om hästarna i tur och ordning. 

V64-1

4 Blue Origin tycker jag var bra som tvåa med ett taskigt lopp senast – han fick inte det bästa upplägget. Jag har en bra känsla och Im A Dragon ska ändå ge honom fem kilo. De är inte omöjligt att han vinner, men jag har respekt för Im A Dragon.

V64-2

5 Miss Donalita gjorde det bra senast som trea och i träning fungerar hon på lös bana, men vi får se hur det är när det blir lopp. Hon är en häst som inte startat så mycket så hon får starta på lite. Det är ett tufft lopp, men viktläget är intressant och på sin dag kan hon vara med där uppe.

V64-3 / V4-1

2 Cousteau skulle startat i söndags, men får gå ut här. Vi sätter på sidoludd. Han står bra till viktmässigt eftersom jag tror han kan bättre och mer än han visat hittills. Det är svårt att bedöma amatörlopp.

V64-5 / V4-3 / LD-1

5 Uppuppandaway har jag längtat efter att se över lång distans. Det är hög vikt, men hon har mött tuffare hästar. En outsider. 

8 Champagne Eyes måste visa mer så där ligger jag lågt. Jag har svårt att definiera rätt distans för henne, avslutar Patrick Wahl.