Nyheter

Susanne Sivrup-Rosenqvist och Bodil Blomqvist kommer till Bro Park

Publicerad
Man brukar säga att trägen vinner och så kan det bli för de trogna gästerna Susanne Sivrup-Rosenqvist och Bodil Blomqvist som båda har Göteborg Galopp som hemmabana. De kommer med varsin häst som skulle varit med redan på nyårsdagen när det blev inställt. Under slutet av säsongen 2022 besöktes huvudstadsbanan frekvent. Redaktionen har hört sig för om möjligheterna att glädja både ägare, tränare och spelare.
d5pcgiezdsxiukrdzh6
Point Boy och Michelle Rosenqvist segrade tillsammans i oktober på Bro Park. Blir det en ny seger nu i årets första amatörlopp? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Point Boy gör på söndag sin sjätte start på Bro Park sedan i oktober och resultaten har varit väldigt fina, bland har två segrar bärgats på dessa starter. Han gillar verkligen Bro Park och har totalt tre segrar på banan. Däremot har han aldrig vunnit över distansen. Den uppmärksamma tränaren vet dock att det har gjorts ett antal fina prestationer över 1600 meter (bland annat två andraplatser över 1600 DT på Bro Park). Han trivs också utmärkt med Michelle Rosenqvist i sadeln. Vad säger då Susanne Sivrup-Rosenqvist? 

V64-3 / V4-1

5 Point Boy mår jättebra som vanligt, men våra träningsförhållanden är som de är. Han har inte ”jobbat”, men har varit i gång. Jag tror att det är fler som haft det problemet i och för sig. 1600 meter hade jag önskat skulle varit 1200 meter när han inte har startat på ett tag. Han skulle gått ut på 1200 meter förra veckan när det var inställt. Han har inte vunnit över 1600 meter, men har gjort det bra och trivs på Bro Park. Jag hade streckat på om jag var spelare och tagit med honom, men han är absolut ingen spik, hälsar Susanne Sivrup-Rosenqvist.

Bodil Blomqvist och Grey Runner ger inte upp

Den tidigare framgångsrika proffstränaren Bodil Blomqvist plockade förra säsongen ut amatörränarlicens och det går alldeles strålande med de två hästarna på listan: Grey Runner och det arabiska fullblodsstoet Highland Queen. På nio starter förra året var hästarna bland de tre bästa sju gånger (1-5-1).

undefined

Bodil Blomqvist är strålande glad efter att ha mottagit priset för Macallan som årets arabgaloppör på galoppgalan 2018. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Grey Runner har gjort 15 av 17 livsstarter på Bro Park, men så var han tidigare i träning hos Bro Park-stationerade Annika Sjökvist. Sedan i september är han hos Bodil Blomqvist som nedan uttalar sig om chansen. 

V64-6 / V4-4 / V3-3

– 7 Grey Runner var jag lite tveksam på om vi skulle starta eller packa in och ge upp vintergalopp, men jag bestämde att startanmäla. Blir det inställt igen så ger vi upp. Inför söndag så är läget det samma som sist, vi har inte kunnat göra mera än att hålla i gång med trav och lite canter på gärdena, så det är svårt att sia om form och chansen, men vad jag förstår så har det inte varit så mycket bättre för många andra heller. Jag hade nog föredragit 1200 meter med tanke på det, men det är en handicap och han skall väl ses lite som en outsider. Han är i alla fall väldigt pigg för dagen, berättar Bodil Blomqvist.

På söndag får vi se vad de två galoppörerna tycker om distanserna och underlaget.