Nyheter

Stallsnack – Bro Park 5 oktober

Publicerad
Bro Park har onsdagstävlingar med fokus på V4 och V5, men givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. En del av intervjuerna hittas i separata artiklar. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig.
w1r6v8bfa9ztboul14s
Gazelle och Angelika Berg segrade förra onsdagslunchen. Ny seger nu? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog 

V4-1

2 Visiteur Du Pom har (Elione) Chaves upp och 1200 meter DT passar perfekt. Tufft motstånd, platschans?

Andreas Lydow

V4-2

3 Electroman går ner lite till i distans, dock upp i klass. Det här blir ett test. ”P-A” (Gråberg) upp är aldrig fel.  Det blir ett test och hoppas på en slant. 

Annette Stjernstrand

Intervjun hittas här 

Annika Sjökvist 

Intervjun hittas här

Bodil Blomqvist

V5-5 / V3-3

10 Highland Queen var jag nöjd med sist och trots lite strul på vägen slutar hon på en fin andraplats – åt vinnaren var inget att göra, den tror jag kommer att gå en bra bit upp i klasserna. Lite upp i klass nu och hon står inte så bra till, varken viktmässigt eller med spår tio, men känns fortsatt i fin form och kommer att göra ett bra lopp. Sedan får vi se hur långt det räcker.

Camilla Nilsson

V5-5 / V3-3

1 Elmir tappade starten förra gången så då fanns det inget intresse att jaga ikapp. Vi glömmer det loppet. Han har satt lite vinterpäls också. Pengar som bäst. 

4 Hazard De Faust är det lite för kort för. Han ska ha lite distans egentligen. Han gjorde det jättebra i debuten. Jag hoppas att han är bland de tre, men det kan ju gå vägen ändå trots distansen. 

Catharina Vång 

V4-1

5 Spenzer har ingen tur med spåren och surade senast när han inte fick sitt lopp. Rebecca (Stålhandske) tyckte att han kändes fin så det är återigen ”now or never”. Nu är det Elione (Chaves) upp och han var femma med honom senast över 1600 meter och det var för långt. 1200 meter senast var för kort så 1400 meter är mitt i prick. Helst ska han vara med där framme från början. Hoppas han visar vilja. 

1 Wild Tobacco är bästa chansen för dagen från oss. Han var bra senast. 

V4-3 / V5-2 / V3-1

6 Grant Me Serenity har startat över 2000 meter på All-Weather, men det är svårt att veta hur hon hanterar vår DT – det är inte samma som AW. Hon är snäll, fin och helt okomplicerad. Vi testar silver då hon hade fått 61 kilo i treårshandicapen. Hon är allround och det här får bli ett test på dirttrack. Hon har varit snabb ut i England, men det går inte att jämföra då de inte rider från start på samma sätt. Om det är tillräckligt snabbt här vet jag inte? Jag ligger lite lågt. 

9 Alto Volante fick en chock senast att det gick så fort. Han var väldigt laddad inne i boxen, men gick rakt in. Han kom ut dåligt och kom aldrig in i loppet. Då han hamnade bak i sprutet och inte hade fått sand i ansiktet förut så fick han nog en chock. Han kom bort och det blev ett lopp utan värde. Spåret är inte så kul. Elione (Chaves) upp. Jag ligger lite lågt. 

Cecilia Durchbach

Intervjun hittas här 

Charlotte Goss 

V5-5 / V3-3

3 Its So Easy gör sin första långa resa och har aldrig rest så här långt. Hon är lite stressad av sig. Jag tyckte hon var duktig senast på Jägersro. Hon blev lite trött i svängen, men bet tag i det igen på upploppet. Jag tror att distansen är bra, men hon är fortfarande väldigt grön. Hon är också en häst som alltid gör sitt bästa – är lite för överambitiös. Martin (Rodriguez) gav henne en bra resa senast och rider henne i träning. Jag håller henne högt i grunden. Stammen säger att hon behöver få lite tid. 

6 Anything Goes har vi inte haft hemma så länge. Hon har bara startat på gräs och i träning är hon inte jätteglad för sprutet. Hon är vår egen uppfödning som har i startat i Polen två gånger i regi Cornelia Fraisl. Vi får ta detta som ett prov. När hon får fritt är hon snabb och jag tror att distansen passar henne bra. Hon var jättefin i sin debut och vann ganska enkelt. 

5 Oas Marco borde vara bästa chansen. (Elione) Chaves ville rida och de har två segrat gånger tillsammans. Han känns väldigt fin för dagen och det är en bra distans för honom. Han är straffad med två kilo för segern, men på kort distans är jag inte orolig. 

Daniel Mattsson

V4-2

8 Divorce var jag klart nöjd med senast. Hon går på alla distanser och alla underlag. Taktiskt sett kommer hon ridas som vanligt, så får vi se hur många hon plockar till slut. Det är en trevlig uppgift och jag är försiktig optimist.

undefined

Divorce och tränare Daniel Mattsson, som oftast också sitter upp i sadeln, vinner hösten 2020. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Emelie Backlund

V4-2

–Jag tycker onsdagen ser väldigt bra ut för 2 Huddle. Det är lite högre vikt mot lägre rankade hästar vilket jag tror passar bra. 1400 meter är nog ett plus på dirttrack.  

Lenitha Adolfsson

V5-4 / V3-2

2 Gimme Love är jättepigg för dagen och mår superbra. Han har sin favorit på ryggen och han står distans. Han är en träningsnarkoman, men är otroligt lat i loppen. Han är som ett tåg och man måste alltid jobba hårt för att få fart. Han har svarat sent i loppen så längre distans kan gynna honom, hoppas vi.

Maria Andersson

V4-4 / V5-2 / LD-1

8 Nikki är allt bara bra med, hon har tagit loppet bra och Fredrik (Janetzky) har nu ridit en gång och är duktig. Hon hoppade ju i sprutet senast och eventuellt blir det flisblinkers på. Hon kan springa, men måste klara av det mentala. Fått ett okej handicaptal efter segern och borde klara det talet. Om hon inte stressar upp sig för mycket så har hon gått fram fysiskt sedan senast och borde göra en bra prestation.

Maria Hagman-Eriksson

V5-5 / V3-3

8 O´Dahe är det inget fel på, men jag vet inte om det är dirttracken som inte passar? Hon kvalade ju på gräs, men gick samtidigt ihop med Ayman i träning innan han åkte till Italien. Det kan vara så att det blir mer sprut i lopp än i träning. Jag ligger lågt.

9 Roslyn ligger jag lågt med. Pengar är en framgång här. 

Patricia Gordin

V4-1

7 Green Backspin var blek senast, men jag tror han höjer sig i detta lopp. Det hade gått långt mellan starterna senast utan jobb emellan. Har nu fått en genomkörare. Passas.

V5-4 / V3-2

3 Deceiving Looks var jag nöjd med senast, men han går nu med flera kilos övervikt. Möjligen plats.

Patrick Wahl 

V4-1

3 Thunder Mack verkar ha hittat formen igen och är en jämn häst. Han är ingen sprinter, men är snabb och kan vara med där framme. Det här är ett test för att se hur han hanterar sprinterdistans. Spåret är jag nöjd med då han är snabb ut och trivs med att ligga med där uppe.

V4-3 / V5-1 / LD-1

2 Brignoles har varit ute i för tuffa sällskap och har behövt ett par lopp för att komma i gång. Det känns som att han är på gång och han är inte chanslös här.

Sandra Brolin

V4-3 / V5-1 / LD-1

1 Gazelle tog segerloppet på bästa sätt. Hon går nog bra, kanske vinner hon om hon inte hamnar mitt i smeten och tappar fokus.

Tina Henriksson

V4-2

4 Roman King har väl inte DT som favoritunderlag, men det blir ett litet test med det nya underlaget. Jag har inga jätteförväntningar.

Ylva Brandt

Intervjun hittas här