Nyheter

Stall Durchbach och Stjernstrand kommenterar möjligheterna

Publicerad
Cecilia Durchbach har extremt fin snurr på stallet nu och Annette Stjernstrand har flest segrar av alla ihop med Henrik Engblom om vi räknar in utländska starter och frågan är om Thunderboy eller någon annan kan utöka årssegrarna till 22 för året? Redaktionen har varit i kontakt med båda stallen.
isz8p7cyuyhsnbx2xxy
Glada miner i vinnarcirkeln efter Saint Jimmys seger den 12 augusti på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Ställföreträdande tränaren till Annette Stjernstrand, Nathalie Mortensen, uttalar sig om hästarna där vi tror väldigt mycket på Thunderboy i det fjärde loppet. Så här kommenterar hon chanserna. 

V4-4 / V5-2 / LD-1

3 Thunderboy var väldigt pigg och glad i går (läs: måndag) och har tagit loppet från i lördags bra. Han brukar vara snabb ut, men är lite ojämn och står och sover ibland. Gräset passar bättre, tror jag, men han har vunnit på dirttrack och tränar fint hemma på sanden. På Klampenborg näst senast missade han starten och hade nog kunnat vara längre fram annars. Senast var jag nöjd med loppet. Han har bara haft halva (små) blinkers – eventuellt ska han bära likadana, men med hål i så han ser bakåt. Han svarade inte upp senast på den som kom bakifrån, tyckte Alina (Öhgren). Han tar inte i så mycket och springer ”mest omkring”. Jag tycker att han har chans om allt klaffar. 

V5-3 / V3-1

5 Is What It Is är en jättefin häst, men det blir svårt att slå Jungle Vibes i debuten. Han får komma ut oh lära sig i första starten så får vi se hur långt det räcker. Hoppas han kan springa bättre än i kvalet. Han kan bli fin med tiden. 

V5-4 / V3-2

6 History Hill har ryttaren ridit mycket i träning. Hon är trevlig att rida. Har inte vunnit på dirttrack, men placerat sig några gånger. Är hon bland de tre så är det jättebra, avslutar Nathalie Mortensen. 

Cecilia Durchbach kommer med två hästar i absolut toppform

Stallet har två hästar på träningslistan och båda kommer från seger. Sex starter i år har gett tre segrar och en tredjeplats (!). Troublemaker kommer från seger och Saint Jimmy har två raka segrar. 

V4-2

7 Saint Jimmy tränar fortsatt väldigt fint och han ser ut att må strålande här hemma. Han har dock fått sex kilo på sina två senaste starter och det är möjligt att det börjar ta emot nu? Det är hårdare emot denna gång och han står lite långt ut från start. Han gör säkert ett bra lopp, men måste nog ha lite tur med löpningsförloppet för att det ska räcka till seger denna gång.

V5-4 / V3-2

1 Troublemaker tog loppet i onsdags på ett bra sätt. Trots vinst senast så agerar hon fortfarande väldigt orutinerat i loppen. Vi hoppas hon lär sig lite undan för undan i samband med att hon får lopp i sig. Den längre distansen tror vi hon klarar. Såväl läget som ryttare är bra och är det inte för täta starter borde hon vara med och slåss om det även denna gång, avslutar Cecilia Durchbach.