Nyheter

Annika Sjökvist och Ylva Brandt om sina chanser på lunchen

Publicerad
Redaktionen har pratat med två Bro Park-tränare som kommer ut med många hästar som alla spelare är nyfikna på förstås. Lunchen startar klockan 12:20 och då ska V4-kupongen vara inlämnad. Tänk på att alla lopp rids på dirttrack.
uxfojzffsngqfklk5ei
Bloomers Drink vann direkt i första starten för Ylva Brandt. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Annika Sjökvist startar återigen flest hästar av alla tränare under dagen och hon kommenterar chanserna nedan. 

V4-3 / V5-1 / LD-1

8 Madison County kom fel på det senast och var en besvikelse. Enligt Martin (Rodriguez) blev hon rädd av hästen utvändigt i startboxen och hon backade bakåt och tappade start. Därefter fick en offensiv resa på en snabb bana och hon reds inte ut när hon kunde få en placering. Nu har hon sidoludd på sig som ett test för att se om hon blir mindre påverkad av de av vad de andra hästarna gör. 

V4-4 / V5-2 / LD-1

5 Forward Focus var ute för en vecka sedan på en bana som gynnade frontrunners och de som var med från start. Han blev hängande och tappade också intresset på upploppet. Han blåste ur snabbt och känns jättefin efter det. Han räknas om han visar det han kan.  

7 Starlight gjorde det bra senast på över 2100 meter och var den som tog in på de i fronten. Det känns som att hon fortfarande är under utveckling. Hon ger inte allt i loppen, men går långsamt framåt. Hon slog Forward Focus senast de möttes. 

V5-3 / V3-1

2 Miss Mehmas har varit väldigt jämn och stabil. Min känsla är att det ska stå mellan Miss Mehmas och Jungle Vibes. 

–Om det blir högt tempo kan 3 Miss Mack komma in i striden. Hon löpte bra, men lite orutinerat sist i debuten. Hon valde själv att gå upp och trycka 800 meter före mål. Det var inte planerat. Hon är ganska jämn med Miss Mehmas i träning och är framsatt. 

V5-4 / V3-2

4 Cava Queen testar vi utan blinkers, som hon också tränar utan, för att se om hon svarar upp de andra hästarna. Hon tränar inte dåligt. Jag antar att det blir ungefär samma prestation som förra gången. Hon är tungriden och gör inte så mycket av sig själv. Han var galet pigg i dag (tisdag). Hyfsad chans. 

5 Moloch Sacc kom helt fel på det i Göteborg och kom aldrig in i loppet. Drog inte en suck efter loppet och skrittat av sig när han kom tillbaka till boxarna. Han hade jobbat väldigt bra innan den starten så det var besvikelse. Lever han upp till träningsjobben så ska han ha toppchans, men han har inte visat det på länge. Tränar bra på dirttrack. I inbördes träning är han den starkaste., avslutar Annika Sjökvist. 

Ylva Brandt: “Vi ska pröva att ta av henne startboxtäcket i morgon”

V4-2 

1 Bloomers Drink möter bättre hästar än när hon vann men fick ett okej handicaptal. Senast var hon snabb ut. Man får tänka på att hon är väldigt orutinerad och ganska grön. Uppgiften ser bra ut på pappret. Man ska inte ha skyhöga krav och förväntningar på henne. 

9 Essere har hoppat ur boxarna lite dåligt de senaste två gångerna. Vi ska pröva att ta av henne startboxtäcket i morgon. Om det är bra eller dåligt vet vi inte. Jag vill inte rangordna dem, men att jag tror att bägge plockar fina pengar. 

V4-4 / V5-2 / LD-1

9 Rhodium Star känns det som att hon bara harvar med i loppen. Hon tränar så himla fint och tränar på huvudbanan. Hon har jobbat tillsammans med Ellis St Martin. Ett stort frågetecken. Har inga förväntningar eller förhoppningar. Det blir vad det blir, avslutar Ylva Brandt.