Nyheter

Stallsnack – Bro Park 29 juni

Publicerad
Bro Park arrangerar onsdagsgalopp och det är några riktiga galoppgodisbitar på programmet. Fokus är på V4 och V5, men givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig.
ndajpcd3rehanf7sbdv
Fast And Free och teamet har knallform. Kan två raka segrar bli tre raka efter att Cinnamon Challenge ridits (V4-4)? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Annika Sjökvist

V4-3 / LD-1

2 Ninurta Sacc har inte visat det vi har hoppats på ännu, men jag håller honom fortsatt högt. Förra gången han startade hade han hela tiden en häst i vägen och när han väl fick fritt över upploppet hade de första redan seglat i väg. Det blir säkert tempo på loppet och det är det minsta bekymret. Jag hoppas att han ska kunna talet 75 på sikt och passar bra på gräs. Jag tror han kommer att göra ett bra lopp, men han möter fina hästar så det blir svårt att räcka hela vägen fram. Har tränat på fint. 

V4-4 / V5-1 / LD-2

3 Madison County har jobbat strålande på rakbanan, men inte fått något tillfälle att jobba på gräset så det blir ett test med underlaget. Moderslinjen har vunnit grupplopp i Italien så det kan passa. Hon behöver härdas mot det här motståndet, men i framtiden kommer hon att hålla den här klassen, tror jag. Det kan även tänkas att distansen är något lång, men hoppas hon står då det blir mer lopp att välja på sedan. Underlaget är som sagt ett frågetecken. En stor och maffig som om allt går som det ska kommer ut den 12/7 över 1400 meter. 

V5-2

4 Starlight får en chans till på gräset och hoppas hon lär sig hantera det lite bättre. Stammen säger att hon ska fungera, men hon spände sig lite, fick det inte att stämma och var dålig senast. 

V5-5 / V3-3

11 Moloch Sacc ska bli jättekul att se på gräset. Har tränat på underlaget och ser fin ut, men kan få trafikproblem från sitt ytterspår. Han ser jättefin ut för dagen och min känsla är att han ska ha lång distans. Han är ändå min bästa segerchans. 

Alice Elmerskog

V4-4 / V5-1 / LD-2

5 Heart Of Dreams är i fortsatt fin form och står bra till med lärlingen på ryggen. Hon möter ett tufft gäng, men hoppas hon är bland de tre. Hon har vunnit på distansen tidigare, men den är i längsta laget.

V5-4 / V3-2

7 Visiteur Du Pom missade starten senast och avslutade ändå bra endast två längder slagen. Står bra till med lärlingen (ryttarbyte till annan lärling och får -2 i stället för -3. Reds. anm.) kilo på ryggen och är i fortsatt fin form. Bra chans. 

V5-5 / V3-3

8 Firefly testar gräset för första gången och även längre distans som ska vara ett plus. Hon behöver mer rutin, men utvecklas för varje start. Kan räcka till seger även om jag tror att det blir tufft. Jag är jättenöjd om hon är topp tre. Shane (Karlsson) har ridit henne i träning och gillar henne. 

Caroline Malmborg

V4-3 / LD-1

5 Sandstorm är jag jättenöjd med. Det känns som att distansen är ett plus, men det återstår att se. Han har gått framåt med loppet senast som vi var mycket nöjda med. Det som vi var mest nöjda med var inte att han kom fyra utan att han avslutade så bra. Det är ett öppet och jämnt lopp. 

Daniel Mattsson

V5-5 / V3-3

7 Divorce gjorde inga fel senast, men jag som ryttare gick för tidigt och i för vida spår så den dåliga prestationen tar jag på mig helt och hållet. På onsdag måste hon få en bättre ritt rent taktiskt och får hon det kan vi förvänta oss en skaplig insats. Den höga vikten är inga problem. Hon är van från träning och lopp.

Dina Danekilde

V4-2

3 Buddy Bob väger nära 600 kilo så med den pappan och i det här sällskapet på en lätt bana så kommer det inte att vara den bästa banan för honom. 1400 meter är en speciell distans. Han kommer förmodligen att göra ett bra lopp ändå, men att vinna blir svårt.

Emelie Backlund

V5-3 / V3-1

9 Huddle verkar må bra efter loppet på Gärdet och tror att hon nu är i full form. Hon borde ha en bra chans på onsdag! 

Lilian Vestvall

V4-1

7 Flying Barrel är detta lopp ett test för. Han tog förra loppet bra, men det är hårt emot. Blir glad om vi får pengar. 

Maria Heinrichs

V5-5 / V3-3

5 Double Rock är oförutsägbar och man vet aldrig om han ska löpa eller om han lägger i handbromsen, det är alltid lika spännande…Han har hoppat över häckarna vid ett flertal gånger nu. Han tycker det är väldigt roligt och känns starkare i “bakkärran”. Ny ryttare, gräs och kanske kan han skrälla?

Maria Sandh

Du hittar tränarintervjun här

Nadja Bellander

V5-3 / V3-1

10 Midnight Oil var oväntat blek senast och hade kanske haft för täta starter under april-maj. Nu har han fått ett “break” och har laddat om batterierna. Han har tidigare visat sig kunna hantera gräsbanan och även om vi fortfarande tror att 1400 meter är hans bästa distans, så är 1600 inte så långt på en lätt gräsbana, vilket det troligen blir, baserat på väderleksprognosen. Han bör vara med långt fram.

V5-5 / V3-3

1 Sir Duke mår väldigt bra för dagen och har bara haft ett uppehåll för att vi inte har hittat något lopp som har passat. Nu gör vi ett försök på gräs, trots att tidigare starter på Bro Parks gräsbana inte har varit framgångsrika. Svårt att säga om han kommer att få fäste för sin spurt, så vi ligger lite lågt.

Patrick Wahl

V4-1

1 King Cole fungerade bra med Oliver Wilson senast och därför tar vi två kilos övervikt. Han är väldigt känslig för värme och det bekymrar mig. Jag tyckte han sprang hela vägen in i mål efter en tappstart och verkar vara på gång. 

3 Lady Of Jazz forcerades förra gången och fick betala för det. Känns fortsatt bra i träning, men måste visa bättre för att man ska tror på henne helhjärtat igen. Ligger lågt. 

4 Falkor trivdes inte alls senast. Det kan vara att han vill ha en mjuk bana, det är den enda förklaringen jag har nu. Det får vi inte nu heller. Jag tror att distansen ska fungera bra. Vi backade ner honom senast och han kan komma bakifrån. Med reservation för snabb bana, jag tror han är lite beroende av mjuk bana. 

V5-2

5 Linda Lou (s) senaste lopp var ett fall framåt senast, men möter helt andra djur nu och står tufft till. 

V5-3 / V3-1

3 Strawberry har i något lopp visat tal mellan 71-72. Om hon löper upp till vad hon kan så kan så kan hon vara med här, tycker jag. Är en bättre chans än Cimmaron. 

11 Cimmaron gjorde det riktigt bra senast och var nära segern då. Om hon löper likadant som senast kan det gå vägen. Hon är lite på gång i rätt omgivning.

V5-4 / V3-2 

1 Rubinstein är jämn och med där framme hela tiden. Han kan vinna när som helst, formen är jättebra. 

5 Mudawy är svårmatchad. Han är inte långt i från heller, men kanske är det för mycket begärt att han ska kunna vinna här? Vi siktar på Göteborg den 10 juli med honom.  

V5-5 / V3-3

6 Delux var kraftigt förbättrad senast och är en häst som är på gång. Det är inte de värsta emot. Vi fortsätter med blinkers.

Sandra Brolin 

V4-4 / V5-1 / LD-2

8 Fast And Free mår toppen, men är uppgraderad tre kilo här. Det är lite lång distans, men jag tror ändå hon har en fin vinstchans. 

V5-5 / V3-3

12 Pine River mår toppen. Distansen är bra, men jag är lite osäker på gräset även om det borde funka. 

Tobias Hellgren 

V5-4 / V3-2

2 Martini har ett bättre startspår än senast och var bara slagen en längd. Han är snabb ut, går på allt och bör vara med i striden.

3 Archers Ignite är 1200 meter lite i längsta laget för och han blev utkontrad förra gången. Han står med bra chans och vi har inget att klaga på, är i bra ordning.

Wido Neuroth

Du hittar tränarintervjun här