Nyheter

Maria Sandh om sina starthästar på Bro Park

Publicerad
Hemmatränaren Maria Sandh firar stora framgångar och på onsdag sadlar stallet ut en mycket intressant häst – Mahalia. Hon gjorde ett topplopp som tvåa i Svenskt 1000 Guineas bakom vinnaren Una Matina. Hon gav sig högst motvilligt från ledningen och har en mycket bra chans att ta sin första seger. Vi spikar henne på V5-kupongen. Vi ringde upp för att kolla läget med stallets tre starthästar.
cpxeu0ymrbbzlediyuu
Maria Sandh är en tränare i ropet. Här tillsammans med Yamato och Carlos Lopez i Jägersro Galopps vinnarcirkel. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Om vi börjar från början så startar du 6 Atlanta i Cinnamon Challenge (V4-4 7 V5-1 / LD-2). Hur är läget där? 

Atlanta gillar inte när det går så fort på gräset och det är inte en perfekt bana för henne nu, men vi vet inte vad hon ska göra nu. Hon sprang upp till sitt tal förra gången och jag kan inte vara besviken på henne. Hon ligger lite i mellanlandet och har inte nått eliten ännu. Bär bottenvikt, men räknar inte med stora framsteg på onsdag. 

I det femte loppet (V5-2) är det väl dags för 6 Mahalia att ta sin första seger i denna novislöpning? 

Mahalia var jag väldigt nöjd med efter andraplatsen i Svenskt 1000 Guineas. 150 meter upp i distans nu, men hoppas att hon kopplar av. Hon skulle inte gå i front senast, men det blev så. Manuel (Martinez) löser det där. Vi siktar på Breeders’ och det är därför vi tar upp henne i distans.

I det sjätte loppet (V5-3 / V3-1) startar 2 Movere och han är lite av ett mysterium då ni haft höga tankar om honom. Kommentar? 

–Han fick inte luft senast, ”började wobbla” och fick pullas upp. Nu ska vi försöka få honom att slappna av och andas ordentligt genom att ta upp honom i distans – att få gå längre och länge. Först och främst vill vi testa att han står distans. Inga förhoppningar just nu – det är svårt att ha det, avslutar Maria Sandh.