Nyheter

Stall Neuroth kommer till Bro Park

Publicerad
Wido Neuroth tog sin första tränarseger 1973 med Noble Bleep och Janos Tandari i sadeln. 86 klassiska segrar senare, varav 20 i derbylopp runt om i Skandinavien, fortsätter tränarnestorn att både jaga och bärga nya framgångar. På onsdag kommer stallet med sex hästar till Bro Parks fina tävlingar och vi fick en pratstund med sonen, jockeyn och den ställföreträdande tränaren Jan-Erik Neuroth.
ox2ytruxmkkgbxbrpk6
Wido Neuroth och Jan-Erik Neuroth driver ett oerhört framgångsrikt stall. Stall EOS (Erik O Steen) klassiska röd-vita färger har betytt oerhört mycket för Wido Neuroth. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi inleder med Kapplöpningssällskapets Stora Pris (V4-1) där ni sadlar ut 2 Leave No Trace och titelförsvaren 9 Seneschal. Hur står det till med duon? 

 Leave No Trace står distansen bra och hon behövde loppet i årsdebuten. Hon är ”fit” nu. Jag tror att distansen kommer passa henne. Det var inga problem ifjol. Det enda som är viktigt för bägge våra i loppet är att de får fäste då de är långgalopperande. Det får inte vara för löst. Hon bär låg vikt och det kan bli betydelsefullt över den här distansen. Seneschal var sjuk och förkyld när han kom hem från Danmark efter senaste starten. I Tyskland gick det inget bra i årsdebuten och det kan hända att han varit förkyld längre än så. Han tränar ganska fint nu, men kan behöva loppet. Med tanke på distansen och att han gått bra på Bro Park så borde han ändå ha en god chans. 

Challenge Stakes är V4:ans andra avdelning och ni startar 1 Brian Ryan. Hur ser du på chanserna? 

Brian Ryan är en väldigt bra häst. Han har blivit sju år och behöver få sitt lopp. Om allt klaffar så är han bättre än handicaptalet. Formen är god, men han är lite av och på. En outsider. Normalt sett så är Duca Di Como svårslagen. 

i Bro Park Trial I (V4-3 7 LD-1) startar 3 Sugar Crust som senast var ute i Guineas Consolation. Kommentar? 

–Hon gick bra senast, det var första gången hon reste och hon hade bara gjort tre starter innan. Hon har inte varit den raskaste hästen ur boxarna och var inte det förra gången heller, men avslutade fint. Jag tror att hon kan göra ett bra lopp och hoppas på att det håller för att kunna vinna. Hon har blivit bättre och bättre. Hon är inte en så stor häst så kanske hon tacklar om det blir löst också? Distansen är ett frågetecken, men jag tror att det kommer att fungera. Det är ett väldigt bra lopp.  

Cinnamon Challenge (V4-4 / V5-1 / LD-2) innehåller två hästar från ert stall – 2 Thunderey och 4 Solveig. Hur ser du på loppet? 

Thunderey svek lite senast. Det kan ha varit att banan var lite rask eller hal för henne. Hon går bra i träning och jag tror hon är bättre nu än senast. Det är en handicap och hon bär lite mer i vikt och står lite tuffare inne. Hon bär två kilo mer än Solveig och för ston är det mycket. I säsongsdebuten gjorde hon ett bra lopp i Tyskland. Solveig gillar Bro Park och har ett lopp i kroppen. Tror hon kan göra det bra här och vara med ”på trippeln”. Ja, båda våra har en bra chans att vara på trippeln så får vi se om det blir mer, avslutar Jan-Erik Neuroth.