Nyheter

Stallsnack – Bro Park 13 september

Publicerad
Bro Park anordnar tävlingar under kvällen och fokus är på V4 och V5), men givetvis kan man också spela V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Några av intervjuerna hittas i separata artiklar.
d3ibhkguzm2qeoxny36
Essere och Andreas Tapia Dalbark vid seger på hemmabanan i maj förra året. Ny nu i V4-4 / V5-2. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog

V4-3 / V5-1

10 Cirkus Girlfriend har jag haft i cirka fyra veckor och hon tränar på fint. Hon står bra till i loppet och Shane (Karlsson) rider henne i träning. Jag tror att hon hade föredragit gräs, men distansen borde passa. 

V5-3 / V3-1

3 Aruba behövde loppet senast och ser ruskigt fin ut nu. Hon kommer vara långt fram. 

5 Promised Land har gått fram ytterligare efter förra loppet som god trea bakom två fina importer. Dirttrack ska inte vara en nackdel. Jag tror på chans. 

7 Hummingbird kvalade trevligt och jag har inga förväntningar nu i debuten men på sikt är det en riktigt lovande häst! Platschans. 

Annelie Eriksson

Intervjun hittas här.

Andreas Lydow

V4-1 

3 Nikki St Martin startade i onsdag. Gjorde det väl helt okej. Hon är ingen stjärna, men jag vet hon kan bättre. Det är ett tuffare lopp denna gång så är väldigt nöjd om hon tar en peng.

V5-4 / V3-2

6 Electroman startade också i onsdags och gick inte alls vad jag trodde och hoppades på. Jag får se det loppet som ett jobb. I detta lopp blir det omöjligt att slå Annikas häst (Ninurta Sacc) om den klarar täta starter. Vi siktar in oss på en slant bakom den.

Annika Sjökvist  

Intervjun hittas här

Camilla Nilsson

Intervjun hittas här

Caroline Myrman

V4-3 / V5-1

2 Legosoldat är jag nöjd med och allt är bra med honom efter starten. Jag vet inte om 1400 meter dirttrack är helt rätt utan vi får se vad han säger om saken på tisdag. Går dessutom utan blinkers / flexibla.

Cecilia Durchbach

V4-3 / V5-1

3 Troublemaker är en häst det trasslat mycket för, hon har gjort skäl för sitt namn. Det finns en hel del i henne och på sikt både hoppas och tror vi att hon kommer kunna ta för sig en del på galoppbanan. Hon har grundtränats mycket inför detta och gått ett par lite skarpare pass, men är inte fullt vässad ännu. Denna gång ligger vi dock lågt.

Charlotte Goss

Intervjun hittas här

Henrik Engblom 

V5-4 / V3-2

3 Perfect Plan A kommer mer och mer och är i form. Han tränar bra på dirttrack och det borde inte vara några konstigheter. Han var bra i loppet näst senast som sexa och senast var han tvåa. Den enda jag är rädd för är Guidetti då ryttaren valt denna i stället för min häst. 

Jessica Ohlson

V4-3 / V5-1

7 Come What May lär sig för varje lopp. Hon har inte riktigt hängt med över 1200 meter så jag tror att dagens 1400 meter är bättre. Förhoppningsvis tjänar hon pengar här om hon hanterar banan. Det är första resan, men jag är inte orolig för det. 

V5-4 / V3-2

7 Guidetti känns bättre för varje lopp och känns fantastiskt i träning. Trots det har han slappnat av lite sista biten i loppen och vi sätter på sidoludd nu för första gången på cirka två år. Han är en stor häst och man måste ha respekt för vikten på så lång distans. Han reser så där, men bättre när han har en stallkamrat med sig och självklart reser vi med förhoppningar om att han är med i segerstriden.

Maria Andersson

V4-4 / V5-2

5 Jackpot behöver nog loppet tror jag då han inte startat på flera månader! 

Maria Hagman-Eriksson

Intervjun hittas här

Maria Johansson

V4-2 

4 Ocean Side är löpsugen värre. Det är hans favoritdistans och det är inte så många hästar med i fältet, vilket är ett plus. 

Marie Twomey

V4-4 / V5-2

4 Gift Of Youth är allt väl med, men dirttrack och 1400 meter samt upp i klass är väl rätt tufft. Vi sneglar på ett lopp på Göteborg åt honom och något bör han göra emellan, han är väldigt bekväm av sig nu för tiden. Semiramis på en bra dag före Jackpot, tror jag. Får vi en slant är vi nöjda.

Nadja Bellander

V5-4 / V3-2

4 Sir Duke visade gryende form senast efter en lång sommar utan passande uppgifter. Han är pigg och framåt i träning och Daniel Mattsson är en rutinerad ryttare. Vi tror på en placering långt fram.

Patricia Gordin

V5-4 / V3-2

2 Deceiving Looks blev jag faktiskt överraskad av senast då han inte är i hundra procent form, men Ulrika (Holmqvist) tyckte han kändes bra och vinnaren var inget att säga om. 
Han har ett bra spår på tisdag, men går med fem kilos övervikt. Jag tror ändå han gått fram lite på det senaste loppet och hoppas han är bland de tre främsta.

Roy Arne Kvisla 

V4-2 

5 Inviting Rose har vunnit två gånger på DT och över lång distans. Jag tycker att hon har tränat fint och står godkänt till här. Det är en handicap, men vi har förhoppningar om att vara med där framme. 

V5-3 / V3-1

1 Twirling Ghost var inte så jättesnabb ut i kvalet, men har lärt sig en del av det där. Är mer alert nu. Han är inköpt på Keeneland och har varit på ”pretraining” på Irland – han kom ungefär i månadsskiftet mars-april. Fronten är inget måste. Jag förväntar mig inte några jättestordåd, men han är en kapabel herre. Vad han visar i debuten är osäkert. Han ska ha längre på sikt.

Tobias Hellgren

V4-2 

3 Dragonfly kunde inte ta sig ut från innerspåret som var mycket djupare och hon blev också överriden 600 meter kvar så hon tappade ännu mer. En insats att glömma. Hon är den första hästen vi startar på den nya dirttracken. Det ska komma 20 millimeter med regn under morgondagen så vi får se vad som händer då. Det kan bli helt andra resultat? Det är det ingen som vet. Som den har varit har varit att den som kunnat ta sig till ledningen generellt sett har vunnit. Det säger något om banans beskaffenhet. Hästen är i bra ordning. Vi tar av blinkers, det var ett test eftersom hon svarade så bra på de flexibla. Det gjorde varken till eller från. Ett väldigt öppet lopp. 

Ylva Brandt 

V4-1

1 Pie In The Sky var duktig på Göteborg Galopp och har tagit loppet bra, men det är täta starter. Nu dirttrack och de två lopp han gått bra i har varit på gräs, men han tränar okej på dirttracken. Spåret är bra. Jag är osäker på underlaget så jag kan inte uttala mig om chanserna.

V4-2 

1 Magno gör första starten på ganska länge – han är en av dem som var ganska sjuk i somras. Han tränar fint, men behöver det här loppet i kroppen. Han ska bara ut och få ett lopp i kroppen så han kommer i gång.

6 The Flamingoway tycker jag gick bra på Göteborg Galopp. Det är en nackdel med dirttrack nu, men hon står fint till med lärlingslättnaden. 

V4-3 / V5-1

9 Bloomers Drink har vi haft under några månader bara. Hon har utvecklats fint och ska kunna vinna något lopp under hösten, men kanske inte på tisdag? Hon har bara kvalat samt gjort en start så hon är orutinerad.

V4-4 / V5-2

2 Semiramis är dirttrack ett frågetecken för samt för viljan och så vidare. Hon står ju väldigt fint inne i loppet med lättnad, men jag vet inte om det hjälper. 

7 Essere tycker jag gjorde det godkänt i Amatör-SM då hon behövde det loppet i kroppen. Hon hade haft ett längre uppehåll innan dess. Spåret är bra för henne. Jag tycker hon ska ha en hygglig chans att vara med där framme. 

Yasmine Nilsson

Intervjun hittas här