Nyheter

Inför Lill Sham Cup på Bro Park

Publicerad
Kvällens sportsliga höjdpunkt på Bro Park är Lill Sham Cup. Det är en mycket intressant handicap som samlat många av de bästa arabiska fullblodsgaloppörerna i landet. Tyvärr saknas titelförsvararen Ayman i loppet då ha när på turné i Europa med väntande starter i Italien och Nederländerna. Men, man kan inte få allt utan vi är så glada för att få se det fina startfältet som avrundar kvällen. Tvåan i Redaktionen har pratat med samtliga tränare i loppet.
lknpomwabym8xcp8ept
Djelano vinner på Bro Park förra året med Malin Holmberg. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Nio av tio startanmälda ser just nu att komma till start och det är kvällens största startfält. Vi tar tränarna i bokstavsordning (förnamnet bestämmer) angående deras starthästar i V5-5 / V3-3. 

Annelie Eriksson

2 Elmajed och 3 Mohaymin mår bra, har tränat fint och känns allmänt bra. Det blir spännande att se vem av dem som drar längsta strået, jag har alltid sagt att Mohaymin är vassare och det är han nog kroppsligt, men Elmajed har motbevisat mig några gånger när de har mötts tidigare och han har mer vilja så vi får se. Jag skulle bli väldigt glad om båda är på plats, berättar Annelie Eriksson. 

Camilla Nilsson

1 Inka Des Vialettes steppar verkligen upp i klass ett hack nu. Det är svårt att säga om han fungerar på Bro Parks dirttrack. Han har gått på Jägersros och då vann han, men det var i en annan klass. Spåret är svårt att sia om. Han har inte mycket vikt så det är bra. Det är en handicap och distansen tror jag nog han står. Han är en outsider, upplyser Camilla Nilsson. 

Charlotte Goss

5 No Risk No Reward känns som att han är bästa chansen från oss i det här loppet. Han gick fint i tisdagsjobbet. Han har vunnit över distansen på Bro Parks gamla dirttrack. Distansen är bra för honom så han får ”tuffa i gång” i sin takt. 

6 Top Medina är distansen kanske inte den mest optimala för, men har gjort en del bra resultat på längre. Har ändå visat sig bättre på kortare distanser. Var fin i jobb i tisdags. Gick tillsammans med No Risk No Reward på Jägersro Galopp. Jag har alltid förhoppningar på en topp tre-placering med henne. 

10 Lindahl’s Avatar är det första gången med en kvinnlig ryttare, det är det ända vi inte har prövat. Annars har prövat allt front – bakifrån, blinkers, utan blinkers, sidoludd, utan sidoludd, lång distans och kort distans. Han springer och väntar in de andra, springer lite till och stannar och väntar igen. Han känns jättefin i träning. Man blir lite besviken på honom också, man vet att han kan. Han blir jättesur och det går inte om man är på honom för mycket. Vi får testa med att får springa på glädje utan krav. Visar han det han kan så kan han absolut vinna. Distansen vet vi att han kan. Har gått sådana lopp i Polen, förvisso på gräs, men har tacklat dirttrack bra. Sidoludd på igen då han gått bra med det innan, avslutar Charlotte Goss. 

Maria Hagman-Eriksson

4 Djelano tar jag ut för att det är i slutet av säsongen. Har bara ett lopp till innan säsongen är över. Det är inte hans superdistans och jag har inga höga förhoppningar. No Risk No Reward eller Mohaymin kommer att vinna och det finns andra kandidater också. Han känns okej i träning. 

9 Sahm Al Khalediah hann inte fram senast på Göteborg Galopp. Jag var nöjd med hans insats och han kämpade på bra. Nu är det längre distans, men han har gjort ett bra lopp över distansen förra hösten då han förlorade knappt mot No Risk No Reward. Han kanske är en outsider. Dirttracken hanterar han, avslutar Maria Hagman-Eriksson. 

Yasmine Nilsson

V5-5 / V3-3

8 CR Yaqzhaan kom till mig i början av juli. Han fick en lätt korsförlamning dryga månaden senare och fick därför stå över loppet den tionde augusti på Jägersro. Han känns för dagen jättefin och är väl förberedd trots ett längre uppehåll. Det stora frågetecknet är om distansen fungerar? I träning känns han sprintbetonad. Får han med sig en peng så gör han det jättebra här, berättar Yasmine Nilsson.