Nyheter

Annika Sjökvist har flera kanonchanser på Bro Park i kväll

Publicerad
Hemmatränaren Annika Sjökvist är den tränare som sadlar ut flest hästar av alla under kvällen och stallet har några riktigt vassa segerchanser. Redan i det första loppet sadlas två hästar ut som båda har chans, men den bästa på förhand är absolut Forward Focus. Ninurta Sacc i det sjätte loppet har faktiskt en ännu bättre chans. Redaktionen har kollat läget och informationen är ett måste att ta del av innan inlämning.
bvivsntrhuqgtq5jmla
Ninurta Sacc har närmare ett ljusår ner till motståndarna vid segern i onsdags. Det ser bra ut igen. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Det ser nästan “oförskämt” bra ut inför kvällen för stallet och vi kommer bli mycket överraskade om det inte blir minst ett besök i vinnarcirkeln. Vi tar hästarna i tur och ordning. 

V4-1 

4 Starlight var inte frisk senast. Hon har fått lite tid att återhämta sig efter lite hosta och jag hoppas på en lite bättre prestation för det kan hon göra. Hon är väl bakom Forward Focus och krigar. 

7 Forward Focus jobbade så otroligt bra förra veckan och jag tror han vinner det här loppet. 

V5-3 / V3-1

6 Miss Mack är en fin och snabb liten ”sak”. Hon har mycket vilja. Debut är debut. Hon blir jättefin på sikt och vi får se vad hon kan göra i sitt första lopp. 

4 Miss Mehmas gjorde inte bort sig i Amacitalöpning så det var bra gjort. Hon har inte startat på dirttrack innan, men min känsla är att hon är vassare på gräs. På ren klass borde hon ändå kunna vara med där framme. Hon ser jättefin ut i träning och har äntligen slimmat till sig. Hon tränar okej på den stora DT-banan. 

V5-4 / V3-2

1 Ninurta Sacc fick sex kilo för segern senast, men vann med väldigt mycket. Det var läckert att se honom. Han bär vikt bra och gick ut 65 kilo då. Han är väldigt stor och viktbärande. Han står till för en ny seger och behöver bara visa talet 64 och det tror jag att han gör även om det är bättre motstånd nu. Han är väldigt taggad efter loppet och har bra självförtroende. Jag tror att han sattes fram av det förra loppet som blev en väldigt bra upplevelse för honom. 

8 Cava Queen har varit nedsatt av infektion. Det ser ut som att hon är återställd, men har inte tränat så hårt. Det är ryttarinnans första lopp och hon red upp på henne i går (läs: söndag). De ska försöka ta sig runt och göra det så bra som möjligt. Cava Queen gillade verkligen den nya dirttracken senast, avslutar Annika Sjökvist.