Nyheter

Stallsnack – Bro Park 12 februari

Publicerad
Bro Park arrangerar sista dagen innan ett två månader långt uppehåll på söndag. Fokus är på V4. Du kan också spela LD, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi som vanligt från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna återfinns också i våra tips och i andra artiklar. Redaktionen har fått tag på samtliga tränare med starthäst på söndag.
mmy3dtkd3y61mneakzl
Menina, Madeleine Smith och Oliver Dale hade alla anledningar att vara glada i söndags. Blir det ny seger nu? Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp

Annika Sjökvist 

V4-4 / LD-2

3 Starlight tycker jag gick helt okej senast efter förutsättningarna. Det var egentligen inte hennes upplägg att ligga med där framme, men med tanke på att hon missade starten loppet innan och var av bettet så…Hon blåste lite efteråt och jag tror hon är framsatt av det där. Jag hoppas hon ska vara med där framme, men vågar inte sticka ut hakan för mycket. 

Caroline Malmborg 

V4-2

2 Sharp Eye fanns det ingen riktigt bra proposition över 1600 meter som passade helt och han får gå ut över 1200 meter. Det är mycket vikt, men med Christopher (Roberts) blir det inte så mycket dödvikt. I längden tror jag att försöka utveckla honom över 1600, men han har gått bra över 1200 meter också. Menina står inne på gamla vikten och kan bli svår. Jag var verkligen nöjd senast. En outsider. 

V4-3 / LD-1

5 Snowfoot tyckte jag gjorde ett jättebra lopp senast över1400 meter som är för kort. Han blev lite ”utpacead” i svängen, men han kommer tillbaka starkt. I längden tror jag att 2100 meter och längre kan vara hans bästa distanser, men han har gjort bra lopp över 1600 meter och det är en klar fördel jämfört med 1400 meter. Det enda frågetecknet är att det är vecka-vecka, annars ser det väl ut som en bra uppgift. 

Lopp 5

5 High Max var jättebra senast. Han behövde det loppet. Jag strök honom i söndags då det kändes som att han inte hunnit ladda om helt. Han såg fin ut i raskare träning under veckan och är en av flera. 

Catharina Vång 

Intervjun hittas här.

Claes Björling 

V4-3 / LD-1

2 Grimeford Lane kunde inte droppa ut sig senast så han var helt med från början då utgångstempot var så lågt att det nästan var i skritt Han vann lätt med fyra längder. Hans tid var nästan densamma, 0,3 sekunder snabbare, som Cara Dune som bar sex kilo mer på ryggen. Ett halvt kilos övervikt ”tar vi”. Efter starten för fjorton dagar sedan har vi tagit det ganska lugnt träningsmässigt. Det ser väldigt bra ut, matematiskt. Det är absolut en bra segerchans.

V4-4 / LD-2

5 Cara Dune möter Cousteau som hade fyra kilo mindre då och slagen med en nos. Den här gången är det två kilo. Han är en fyraårig maiden och borde ha rätt att avlägga sitt ”maidenship” nu. Efter starten för fjorton dagar sedan har vi tagit det ganska lugnt träningsmässigt. Det ser väldigt bra ut, matematiskt. Han är absolut en bra segerchans, tycker jag. 

Göran Schillström

– För mig har vintern varit en förberedelse för de tidiga loppen i vår. 

V4-2

6 Teerex bär övervikt om fem kilo. Det är oförändrat sedan senast – han är pigg, fräsch. 

V4-4 / LD-2

4 Spirit River springer 1600 meter den här gången, han är ju bättre över 2100 meter. Det är oförändrat sedan senast – han är pigg, fräsch. Jag tror inte att det blir någon större skillnad placeringsmässigt oavsett distans. Han kommer inte vara med i toppstriden. 

Henrik Engblom 

V4-1

2 Mogsy tog loppet bra senast, känns jättefin, men blev straffad med tre kilo. Om banan är okej och bra är han en bra häst. Det gäller att han prickar starten och då blir det svårt att slå honom. Värst emot är Miss Donalita som är underhandicappad. Hon ser jättefin ut, men jag tror att han är klassen bättre. Mycket är upp till om banan är okej och han prickar starten. Han har känts grymt fin i träning – otroligt fin. Han är min bästa segerchans för dagen, det ska till en bra häst för att kunna slå honom. 

V4-3 / LD-1

3 Apple Valley var jag nöjd med senast, hon gjorde ett okej lopp. Vi blev slagna av en häst som kanske är klassen bättre som stod okej till. Hon har tagit loppet bra. Det blir vecka-vecka nu, men hon känns i fin form och bör leverera en liknande insats om allt klaffar. Tungbandet sitter kvar. 

Lopp 5

2 Alvena Svaip gör efter mycket om och men debut. Jag drar inte för många slutsatser av det där kvalet – han gick bra och cantrade mest runt. Han har tränat ganska bra och när man ser honom på morgonen så ser han bra ut. Det som saknas är rutinen – eftersom han inte fått starta så är han ganska omogen och på och av på bettet. Kapaciteten ska finnas. Jag rankar honom som en 1600-plus häst i distans. Det kan bli tufft eftersom han är ganska grön och möter hästar med form. 

Lilian Vestvall

V4-3 / LD-1

1 Flying Barrel är nog ute över för kort distans igen. Han har tagit sitt förra lopp bra, men form går före klass. 

Lopp 5 

4 Malakai har också tagit sitt förra lopp bra, men form går före klass. Det är eventuellt för lång distans på DT för honom. 

Madeleine Smith 

V4-2 

5 Menina har en liknande uppgift som förra gången så man får väl hoppas att hon är bland de tre. Hon står inne efter talet 65 så hon har tre kilo till godo. Jag var nöjd senast. 

V4-4 / LD-2

7 Una Momento var jag jättenöjd med senast – ett fall framåt. Vi får se hur långt det räcker nu när det är en bronshandicap. Spontant känns det som att Cara Dune är värst emot och sedan är det öppet med placeringar bakom. 

Maria Johansson

V4-1

3 Lost My Sock har vi haft sedan i november förra året. Han har en positiv inställning till träningen. Det är svårbedömt i första starten för oss, men han gör ett gott intryck så vi hoppas på en framskjuten placering.

Marie Twomey 

– Hästarna mår fortsatt bra och känns fina.

V4-2

1 Cece Amazing var ”inte på löpen sist och bromsade ut sig”. Hon kom fort på slutet och var bara slagen två och en halv längd. Hon är minst sagt speciell och man vet inte vart man har henne – om hon behagar ”dyka upp på banan på söndag” tror jag hon kan duga till en pallplats. 

3 Gift Of Youth var alldeles för överladdad sist och inte i närheten av någon form. Han kommer behöva detta lopp också. Angelika (Berg) upp nu, men han föredrar gräs så han får gneta på lite och komma i form till sommaren.

Lopp 5 

3 Loki får det hett om öronen denna gång. Han mår fortsatt bra och är ”bra i gasen”, men ”proppen” var inte till hans fördel denna gång. Han gör alltid sitt bästa och Leo (Leonard Rios) och han känner varandra utan och innan. Vi får se hur långt det räcker.

Patrick Wahl 

Intervjun hittas här.

Ylva Brandt

V4-3 / LD-1

6 Grant Me Serenity hoppas jag att det var så att hon var för sugen senast då det blev pyspunka på henne. Jag tycker ändå att hon stannade lite mycket. Vi är fortsatt nöjda med henne, hon är mycket mer positiv i träningen. Viktläget är jättefint, jag vet inte riktigt med distansen. Jag vill se mer av henne innan jag kan tro på chans.

V4-4 / LD-2

1 Bloomers Drink tyckte jag var lite blek senast då hon var trea på avstånd. I starten innan var hon också trea, men då tyckte jag hon gick bra bakom Day Trader som fick diktera villkoren i ledningen. Spåret fungerar och jag hoppas att hon är där uppe bland de tre. 

Nästa tävlingsdag på Bro Park är vårpremiären den 12 april (en onsdag).