Nyheter

Patrick Wahl startar flest av alla

Publicerad
Hemmatränaren Patrick Wahl sadlar ut hela sju hästar på söndag. Hemmatränaren ligger lite lågt på förhand även om det finns några halvchanser som spelarna bör vara lite vaksamma på. Vi har samlat ihop hans tankar om söndagens starter.
rwo2htifhuymr24r1rq
Cousteau i vinnarcirkeln i den näst senaste starten tillsammans med glada ägare och en nöjd jockey i Kevin Parkin. Han startar i V4-4 / LD-2. Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp

Vi tar hästarna i tur och ordning som vanligt. Stallet rivstartar med tre ston i V4-1. 

V4-1

1 Uppuppandaway ska gå ett sista lopp (under vintern) och det såg snällare ut från början då Mogsy inte var anmäld. Jag är tveksam till distansen. Hon får gärna bevisa motsatsen. Hon var struken senast för att ryttare saknades och det var andra gången under vintern. Ingen segerchans. 

4 Miss Donalita möter Mogsy som var bra senast – ruggigt bra. Vi står dessutom ett kilo sämre till nu än senast. Jag ser det som en svår uppgift att slå Mogsy. Jag tycker hon har varit bra hela hösten och i de två senaste loppen. Hon är jämnare. Samspelet med Angelika (Berg) verkar fungera. Jag tror hon kan vara tvåa, den nya hästen från Maria (Johansson) vet jag inte något om. 

5 Champagne Eyes anmäldes för att det skulle bli lopp. Jag sätter på blinkers och vi prövar oss fram med distansen, men det ser tufft ut på förhand. Ingen segerchans. 

V4-3 / LD-1

4 Dust Devil gör alltid sitt bästa. Han är uppgraderad i handicap och levde inte upp till det senast, men kan vara ruggigt bra emellanåt också. Snowfoot var riktigt bra senast och jag tror inte han rår på honom denna gång. Det är rätt distans och han är nog ändå min bästa chans för dagen. 

7 Thunder Mack tror jag inte att det är ett bra utgångsläge för honom och det är lite hög vikt. Dock är det ett litet fält. En outsider, kanske. 

V4-4 / LD-2

2 Cousteau kom bort senast, jag misstänker att det var lite svårt för en amatör och han fick inte sitt lopp. Jag är lite orolig för tredje veckan i rad, men han verkar fräsch och är han som han ska så startar han. Jag tror inte att han slår Cara Dune den här gången faktiskt. 

Lopp 5

1 Rough Boy gjorde en bra insats, men jag tror att det var för mycket vikt för honom då han är en liten häst. Det är ett lite bättre sällskap den här gången. Han är ingen snabb häst så jag tror inte att han svarar ledningen. Loki kommer att ta den. Han är en outsider, avslutar Patrick Wahl. 

Notera att starttiden är klockan 12:45 på söndag.