Nyheter

Catharina Vång har rivstartat året

Publicerad
En fin statistik under inledningen av året ska försvaras av två hästar på söndag. 27 i segerprocent är en väldigt fin siffra att ståta med och kanske blir den siffran ännu högre? Day Trader har en kanonchans att ta tredje raka segern och dessutom ska spelarkollektivet se upp med den mycket fint stammade Alto Volante som nu testar 1200 meter igen.
l1dmzgj6qwd4h6790rp
Day Trader spelar återigen huvudrollen på söndag. Här efter segern i söndags under Kate Alvesparr som sitter upp igen. Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp

På elva starter har hemmatränare Vång raden 3-3-2 bland de tre bästa och det är en kanonstart på året, minst sagt. Två av segrarna har Day Trader stått för och han står otroligt bra till i en bronslöpning som är stängd vid handicaptalet 68. Vad Day Trader fick efter förra segerloppet i söndags, där han malde ner motståndarna från ledningen, utan att se speciellt tagen ut över mål? Jo, 71! Men, vikterna var redan satta och han anmäldes från talet 67 så allt är i sin ordning. Om inte de täta starterna sätter sina spår så vinner han högst troligt igen. Det loppet, vars tips hittas här, går dock utanför V4-kupongen. 

Inom V4-spelet så har stallet en riktig rensare till start i Alto Volante. Han är alltså efter Kingman som kostar 125 000 GBP att använda! Hans mor heter också något speciellt –  nämligen Disco Volante. I Sverige finns den numera pensionerade, mycket framgångsrika V75-kändisen och Elitloppsdeltagaren Disco Volante (33 segrar på 99 starter och nästan sex miljoner insprunget). Travhästen, som under stora delar av karriären tränades av Stefan Melander, deltog faktiskt två gånger i Elitloppet (2019 och 2020) samt vann 14 V75-segrar (varav 10 i Gulddivisionen). Disco Volante är döpt efter skurken Emilio Vargos båt i Bond-filmen Åskbollen (originaltitel: Thunderball). Vad eller vem Alto Volantes mor är döpt efter vet vi inte. Är det möjligtvis Mr. Bungle's album? Eller efter Alfa Romeos bil? Eller att det betyder “flygande tefat” på italienska? Tillbaka till Alto Volante och hans möjligheter på söndag. Han har inte visat mycket ännu så länge, men vi känner oss ändå tvungna att strecka honom på vårt stora V4-förslag. Han lär uppskatta att gå ner i distans. Förr eller senare så. Tränaren kommenterar nedan hästarna i tur och ordning. 

V4-2

4 Alto Volante gick 1200 meter när han kom direkt från England och när han var fyra (i december), men då gick de på en 1.15-tid. Senast mötte han mot Mogsy och Miss Donalita och han hade ”inte en suck” att gå med. Det var som ett ”guldrace” kan man säga. Jag tar en sista chans på kort distans. ”Cricke” (Christopher Roberts) sade att han kändes jättefin senast och att han var hyggligt lugn, men i sista sväng när hästar passerade honom så gav han bara upp. Jag får väl kanske ge upp lång distans på dirttrack just nu. Jag tror att han är en helt annan häst på gräset. När han kom var han helt sned, han har haft jättemycket problem fysiskt och jag tror inte att han hanterar den här banan. Det är lättare att gå över kort distans. Han har fart, vilket han visade när han pullade bort sig över 1600 meter (i december). Han får en chans till så får vi se om han blir kvar i stallet till grässäsongen. Jag ligger lågt. 

Lopp 5 

6 Day Trader hade jag inte startat om det inte såg ut som att han skulle kunna ”ta det på tre ben”. Jag har ändå varit fundersam om jag ska starta honom, men han är oförskämt pigg och glad och han cantrade bara och gick av sig själv senast. Kate (Alvesparr) var väldigt nöjd. Om han hade varit mera tom över mål så hade jag varit mer fundersam. Han gick i samma rytm, matade på med samma steglängd hela vägen och hon bara åkte. När man har en häst som löpte som han gjorde så går de inte mer än vad de måste. Jag får vara försiktig optimist i sista starten innan vila, avslutar Catharina Vång. 

På söndag vid cirka 14:25 får vi se hur statistiken ser ut för Stall Vång innan uppehållet börjar.