Blogg

Bäst förra veckan - gissa vem?

download-33
Wow, wow och åter wow! Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Ibland blir man glad, mer sällan blir man jätteglad och det är ju mest i undantagsfall man blir - rent ut sagt - euforiskt glad. 

Mycket tautologi nu, men…

…just euforiskt glad blev undertecknad när fenomenet Square De Luynes bara stack undan från sina fyrbenta kamrater över upploppet i Stockholm Cup International i söndags eftermiddags. Visst fick man gåshud när Thundering Blue vann loppet fjol, men det här var något annat. När en Norsktränad individ med så få starter under bältet svarar för en prestation likvärdig med Thundering Blues anno 2018 kan man inte bli annat än mållös.

Generalhandicapper Nicholas Cordrey var med på noterna och skickade upp sonen till Manduro i formtal 98 och det tycker i vart fall jag var helt rätt. 

Så vad händer med Square De Luynes nu? Vart tar han vägen? Ambitionsnivå?

I en lååååång artikel benämnd ”Frankel of the fjords” i Racing Post strör Niels Petersen och ridande Robert Havlin lovord över fyraåringen, men några klara besked blev det inte – i vart fall inte på kort sikt. 

https://www.racingpost.com/news/latest/frankel-of-the-fjords-norwegian-star-square-de-luynes-sets-pulses-racing/401022

Det enda som till 100 procent bekräftades i och med artikeln var, som vi alla redan visste, att de engelska rubriksättarna spelar i en helt egen division!

”Frankel of the fjords” – smaka på den…

Ett par avslutande ord om jockeyn Robert Havlin. Som andrejockey hos John Gosden vinner han naturligtvis massvis med lopp, men han är sällan de stora rubrikernas namn. Å andra sidan får Havlin rida alla de världsstjärnor som huserar på Clarehaven varenda dag – i träning. Dagen före Stockholm Cup red Robert Havlin fenomenet Enable i ett av de sista finslipande jobben inför Prix d´larc de Triomphee.

Någon ska ju göra det jobbet också!

erik_ivares

Erik Ivares

Erik Ivares - journalist, marknadsförare och mycket, mycket mer… Har sprungit på Täby Galopp sedan slutet av 80-talet. De senaste två decennierna är det inte särdeles många tävlingsdagar som missats. Brinner lika mycket för sporten som för spelet. Tillbringar minst ett par dagar i veckan ute på Bro Park - kollar morgonträningen och drömmer hårt om den där "riktiga" hästen - en vinnare av Derbyt (helst det i Kentucky…). Har varit på tävlingar på 94 banor runt om i världen och kämpar hårt för att nå den magiska siffran 100.