Nyheter

Kommentarer om söndagens starthästar från flera hemmatränare

Publicerad
Redaktionen har lyckats få tag på åtta hemmatränare på stallbacken inför söndagens tävlingar på hemmabanan, vilka här ger sina korta kommentarer till respektive stalls chanser på söndag. De redovisas i bokstavsordning efter förnamn.
w0vqrvjvqjbva5v8sa5
Ray's Moon och Jacon Johansen är på väg mot mål och en överlägsen seger på hemmabanan i september förra året. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Obs! Uppdatering lördag med Hans-Inge Larsen och Vanja Sandrup.

Annika Delinder

2 Moon String (V64-2) har inte riktigt hängt med på de korta distanserna förra året. Vann sista starten bakifrån på 1730. Så tänkte prova honom på längre och hoppas han är “chill”. Kanske lite taggad första starten ut, vi får se. Jag dövar ner honom med en huva. Upp en klass här, tufft.

5 Miss Rachel Zane (V64-6/V4-4/LD-2) tränar på bra som alltid, är ju uppe och slåss i en högre klass nu. Det är tufft för henne också, avslutar Annika Delinder. 

Francisco Castro

5 Wasp (V64-4/V4-2) är en bra häst som kvalade på ett fint sätt. Jag tycker att han ska kunna vara bland de tre, men det är ett fint lopp. säger Francisco Castro. 

Hans-Inge Larsen

– Jag ligger lite lågt med mina hästar. 1 Primacor (V64-5/V4-3/LD-1)) står väl bra till mot de flesta i loppet, men jag har inte riktigt kunna förbereda dem som jag önskat och är rädd att de saknar lite löpningstempo. 

7 Master Zone (V64-6/V4-4/LD-2)är en fin häst, men jag känner inte honom ännu och ser det här lite som ett test, avslutar Hans-Inge Larsen. 

Jessica Long

Iyana (lopp 1) är en fin häst. Hon är kanske inte helt färdig ännu och kommer att lära sig mycket av det här loppet. Lika gärna som vi kan vinna kan vi bli fyra.

– De polletter som 1 Ray’s Moon (V64-2) saknade förra året verkar ha trillat ner nu. Han har tränat riktigt bra, sen är frågan om han räcker i ”guld” “på gruset”.

 – 1 Xotica (V64-3/V4-1) har en bra uppgift och två kilo av på Mathlide Lund Johansen som ridit henne hela vintern. Det känns som om hon har mognat och förhoppningsvis blir hon inte för pigg, vilket hände någon gång förra året, avslutar Jessica Long. 

Nina Lindberg Lensvik

6 Alghalib (V64-4/V4-2) är en riktigt fin häst som är min bästa chans för dagen. Frågan är bara om han klarar banan. Borde ha chans.

7 Untold (V64-5/V4-3/LD-1) kan väl vara bland de tre, hon tränar bra men visar det inte i lopp. Jag hoppas att hon har mognat under vintern, avslutar Nina Lindberg Lensvik. 

Oscar Berneklint

4 Scarlett (V64-2) tränar på väldigt fint och står bra inne. Det är första starten för året och vi får ta det därefter, tidigare år har hon behövt ett lopp för att komma igång. Men hon ser väldigt “fit” och vältränad ut för dagen. En bra häst som förhoppningsvis kommer att ha en fin säsong framför sig i år.

2 Sea Spray (V64-6/V4-4/LD-2) gör första starten i Skandinavien och i vår regi. Tanken är att vi ska gå mot gräs men han får prova ett lopp på Jägersro dirttrack först. Väldigt tufft motstånd på söndag men han har låg vikt och vi tycker att den är en fin häst, avslutar Oscar Berneklint (se också vad tränaren lagt ut för kommentarer på sin hemsida

Ricardo Ramallo

– Både 5 Inga Lilla (V64-3/V4-1) och 8 Månbackas Oly (V64-5/V4-3/LD-1) tränar bra, men har tuffa uppgifter så det är inga heta chanser, konstaterar Ricardo Ramallo. 

Vanja Sandrup

4 Art Defender (lopp 1) är en fin häst som jobbar bra, men det blev ett tufft lopp. 

6 Röde Baronen (V64-6/V4-4/LD-2)  känns riktigt bra i sina jobb och han gör säkert ett bra lopp. Jag är bara rädd att han kan bli för pigg när det är första starten på länge, avslutar Vanja Sandrup. 

Intervju om White Sands publiceras eventuellt senare. 

Första start är klockan 11:50 och vill man se kvalet så går det klockan 11:20. Banprogrammet hittas här