Nyheter

Team Hellgren har flyttat till ny gård – nu börjar säsongen

Publicerad
Med 27 vinster förra året placerade sig stallet på en fjärde plats bland de svenska tränarna gällande antalet vinster på ett år. Denna fina lista inkluderar starter utomlands och är det något som teamet kan så är det att hitta bästa möjliga proposition för respektive häst och inte minst – att resa dit och ställa upp på startlinjen. Twilly gör i dag stallets första start sedan flytten till gården Synnerby Myren utanför Skara. Intressantast från teamet denna vecka måste vi ändå säga är Ginmanns comeback i de stora sammanhangen – på lördag tar han upp kampen med King David och tio andra kanoner när Danish Jockey Club Cup (L) rids över 1800 meter på Klampenborg.
xlrllh6gvrlhvrgebxm
Anna Pilroth, Tobias Hellgren och Houston Heat efter seger på Bro Park i höstas. Foto: Elina Björklund

Hur känns det på den nyinköpta gården? 

–Det känns väldigt bra. Vi flyttade hit den första mars och gården har fina träningsmöjligheter. Det finns en tre kilometer lång sandbana, en 900 meter lång backe med djupsand, en travbana, skrittmaskin, enorma hagar och väl tilltagna stallar. Snart har vi en flisbana också. 

Det här med travbana kanske någon undrar över men gården är ursprungligen en travcamp och utannonserades också som det. Tobias och sambon Anna Pilroth, jockey och ställföreträdande tränare, såg inga hinder på grund av det utan slog till då de såg den stora potentialen för hästarna. Driftigheten hos paret är det ingen som ifrågasätter och sedan tillträdet har det arbetats för fullt. Några avbrott i träningen har det inte inneburit. 

Det är dags för stallets första start sedan flytten i dag på Bro Park. Twilly startar i lopp 4 (13:31) och är spelarnas favorit i loppet. Tobias är förstås inte säker på hur hästarna kommer att prestera i lopp efter flytten men allt känns bra. Twilly saknar höger öga och tränaren berättar för oss i skämtsam ton att han hoppas på att hon inte kommer att behöva se någon motståndare alls i loppet då alla står till höger om henne i boxarna.  

–Hon är lågt värderad handicapmässigt. På det hon har visat här hemma så är hon en bra häst. Twilly är den första häst som vi startar efter flytten till den nya gården och vi tränar på nya banor. Vi tror att hästarna är i ordning men vi lär ju få reda på det på onsdag. Går hon bra kan ni spela vidare på våra hästar under resten av veckan på Klampenborg och Jägersro, säger Tobias Hellgren med ett skratt. 

Ni kan läsa tränarintervjuerna till dagens lopp på Bro Park här: 

https://www.galopptips.se/nyheter/tranarintervjuer-284-lunchgalopp-pa-bro-park/

Hur ser det ut för Ginmann (e. Fast Company) på Klampenborg på lördag? 

Ginmann har hamnat i ett tufft lopp och vi möter King David i årsdebuten. Cathrine Erichsen har Match Maker och Freestyler vann förra året. Planen var att starta honom på Övrevoll men det blev ju inget så han har inte fått något lopp innan. Vi har kastrerat honom och vi prövade sedan att starta på Bro Park men så här i efterhand var det fel att starta honom då. Han var varken mentalt eller fysiskt där han borde ha varit. Nu är han väl förberedd och även om vi slår ur underläge är vi inte slagna, säger Tobias Hellgren. 

Freestyler (e. Areion), som tränas av Jessica Long, är titelförsvarare. King David (e. Elusive City) och Match Maker (e. Declaration Of War) är tuffa motståndare. Det vimlar av elithästar och loppet kommer att bli en sevärd attraktion. Missa inte lopp 7 på Klampenborg klockan 15:15 på lördag. Eller förresten – missa inget av denna härliga dag som börjar klockan 12:45. ATG anordnar spel. 

undefined
Ginmann och Anna Pilroth är ute och tränar. Uppladdningen inför säsongen är i full gång. Foto: Wolfram Meyer

Hur ser du på övriga chanser på Klampenborg? 

Rocketman (lopp 1) visade glimtar av ganska mycket kunnande förra året och har alltid tränat på bra. Han gjorde dock skäl för sitt namn i boxarna några gånger förra året och steg rakt upp som en raket. Vi har tränat väldigt mycket på startboxmomentet. Han har väl ätit både frukost, lunch och middag där så nog har vi tränat alltid, skrattar Tobias. Han vann egentligen sitt första lopp men blev nedflyttad. Formen från loppen i början av karriären var ganska bra men det klingade av lite på slutet. Jag tycker ändå han gick helt okej på slutet med hänsyn till hans extrema tappstarter. Hopespringseternal (lopp 4) är en fin liten häst som vi egentligen velat starta på längre distans. Han har haft lite otur i sina lopp. Nu är det första gången ut på gräset och det bör vara en fördel. Med tanke på formtalet så borde han ha en bra chans.

undefined
Rocketman t.v. (Tobias Hellgren) och Hopespringseternal t.h. (Anna Pilroth) startar bägge på lördag. Foto: Wolfram Meyer

Ni avslutar veckan på söndag med Dragonfly i lopp 4 på Jägersro. Hur bedömer du hennes segerchanser? 

–För Dragonfly ser det bra ut. De flesta av motståndarna har dock startat innan och fått ett lopp i kroppen. Hon verkar redo för sin årsdebut. Jägersros bana tror jag är en fördel för henne jämfört med Bro Park. 

Övriga tränarintervjuer till Jägersros V64-tävlingar på söndag kommer senare under veckan.

undefined
Tvåårige Utopio (t.v. och stående) betraktar lugnt och stillsamt Hopespringseternal (t.h. och liggandes på rygg). Foto: Wolfram Meyer

Håll koll på Team Hellgrens hästar i år – de vinner ofta och är smart matchade.