Nyheter

Stallsnack – Strömsholm 18 juni

Publicerad
Strömsholm arrangerar GN-dagen och det är en underbar picnicdag i det gröna. Fokus är på V4 och V5, men givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig.
vdfoa6u56qdp6jgcvbe
Mr Suarez (längst in) kommer till start i Svenskt Champion Hurdle med sin ordinarie ryttare, Kevin Parkin. Hästen utvändigt, Last Reference, startar också i lopp två på den släta banan. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Ann Michanek

V5-4 / V3-2

4 Tyko Bloom är pigg och glad efter förra loppet, tränar enligt plan. Vi hoppas han ska göra bra ifrån sig.

Anna-Maria Andersson

–Vi reser på fredag. 

V4-4 / V5-2 / LD-2

1 Boss Mans Ladder kan banan, var inte riktigt klar i förra starten då han varit borta länge. Fick det som ett ”prepprace”, Henrik Engblom var nöjd. Stark i hoppningen, kan banan, men det är väldigt tufft motstånd. 

4 French Warrior gick lilla banan förra året, och klarade hoppningen bra. Motståndet är hårt, men det är en häst som är säker i hoppningen vilket är viktigt på Strömsholm. Motståndet är hårt. 

V5-4 / V3-2

1 Jungleland älskar Strömsholm och göra alltid sitt bästa. Hoppas på en bra placering. 

Anna Schleusnier-Fruhriep

V4-4 / V5-2 / LD-2

7 Wutzelmann är en hinderspecialist, han älskar att hoppa, han är gammal och rutinerad i träning och gör sina jobb. Han har en resekompis med sig, han gillar inte att resa ensam, det skulle vara trevligt att vinna, men huvudsaken är att komma hem frisk och sund. 

V5-5 / V3-3

3 Orkan von Marlow gillar långa distanser, men gör hinderdebut. Han har tränat på hinder inomhus och hemma och hoppas han lärt sig och komma hem sund och frisk. 

Grzegorz Wroblewski

V4-1

2 Locomotive har vunnit tre lopp, varav ett i Italien. Han har en stor potential, är stark, tuff och oöm. EN bra resehäst. Jag tror att Strömsholms bana kommer att hjälpa honom att använda sina bra egenskaper. Vi är inte här bara för att deltaga och även om mina hästar inte är favoriter så har de chansen. Han är i toppform och i mitt tycke har han en bra chans att vinna det här loppet. Jag har inget negativt att säga.  

Henrik Engblom 

V5-3 / V3-1

3 The Skimmer ser ut att ha lämplig uppgift. Vill ha distans och fungerar på gräset. Entaktad, men stark och det är det man måste vara på den här banan. Elin Ahlin kan banan. Bra segerchans.

Ivana Porkatova

Ställföreträdande tränare Grzegorz Wroblewski uttalar sig om hästen.

V4-4 / V5-2 / LD-2

5 Her Him har mest tävlat i Polen där det inte är så långa resor. Det tog 25 timmar att komma till Sverige och Bro Park, där vi övernattar från torsdag till och med lördag då vi åker till Strömsholm. Han är en nervös häst som reser dåligt och hur han kommer att prestera beror på hur han tagit resan. Det är därför vi kommer tidigare till Sverige. Som sagt, mina hästar är inte favoriter, men vi är inte här för att bara vara med utan för att han har chans.

Karen Kuszli 

Du hittar tränarintervjun här

Lars-Åke Enström

Du hittar tränarintervjun här. (Bläddra till andra stycket). 

Maria Andersson

V4-2

1 Dimeadance tror jag kommer gå väldigt bra. Hon har tänt till sedan senast och det var bra att hon var en av dem som var först av de fyra ur boxarna. En glad individ. Distansen är lite längre än hon är van vid, men eftersom det är på Strömsholm så är jag inte så orolig. Har fått massage emellan och känns dunderfin efter sista loppet. Tror hon kommer tycka det är roligt på Strömsholm och jag blir inte förvånad om hon är med där framme. Malin Holmberg kommer att passa henne.

V5-4 / V3-2

2 Luris Pegasus stod vi över Champion Hurdle med och valde detta som ett lärande lopp inför en möjlig start nästa år i GN. Han blev trött i första loppet, men är nu helt förberedd. Han gick jobb i lördags på Bro Parks steeplechasebana och gjorde det jättebra. Det är andra hinder nu, men han har fin teknik. Ryttaren känner både häst och bana. Han borde vara med där framme här.

undefined

Luris Pegasus och Christopher Roberts på Strömsholm 2018 då man vann Champion Hurdle. I år blir det Steeplechase. De har bra chanser att vinna. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Maria Hagman-Eriksson

V4-3 / V5-1 / LD-1

3 Ganjer har bra form och jag hoppas att de skruvar upp tempot riktigt bra från början. Jag hoppas på bägge mina och kan inte säga vem som är först. 

4 CR Tahfeem har kommit väldigt fint. Hon verkar gå på längre distans. Jag tror att det kommer att gå bra med gräset. Hon har förbättrat sig från förra året, men är inte på den nivån jag hoppas och önskar. Hon blir kvar den här säsongen i vart fall. Jag tror att mina är ganska likvärdiga här. 

Maria Jansson

V4-2

3 Enge Go On verkar ha tagit loppet bra och laddat om. Han har bara gått lätt sedan starten, i dag (läs: torsdag) var han inte alls nöjd med det utan ville öka farten hela tiden och busa. Jag tycker att det är svårt att bedöma chanserna, det är speciellt att starta på Strömsholm och han har inte gjort det innan. Mycket avgörs i vem som får det bästa loppet. Jag hade gärna sett att det var lite längre distans, han är stark och har ingen direkt speed. Formen verkar i alla fall bra, sen får vi se hur det går.

Patrick Wahl 

V4-1

6 Mr Suarez verkar inte riktigt på ”g”. Osäkert startande. Om han startar är han okej, men ändå reservation för att han inte riktigt är sig själv just nu. Han var inte samma häst senast, även om han inte gillar en snabb och hård bana. Han vill gärna ha lite mjukare. 

Pavel Vovchenko

V4-1

4 Feuerblumes chanser är svårbedömda, hon har inte gått något hinderlopp sedan sommaren 2021. Det är inte många hästar, men loppet håller hög kvalitet. Hon är vältränad och hon är också en bra resehäst. Vi är optimistiska och hoppas att vi kan tjäna platspengar. Vi älskar alltid att göra en resa till Strömsholm!

Robert Swiatek

–Vi kommer på fredag ​​tidig eftermiddag. Vi hoppas på två bra insatser och att lära känna svenska hinderlopp för att komma tillbaka nästa år och starta i Grand National. 

V5-4 / V3-2

5 Nebo var femma i sin senaste start som var hans första start den här säsongen och loppet gick ganska snabbt. Han accelererade väldigt bra och det var ett bra förberedelselopp inför Strömsholm. Niklas Lovén känner honom väldigt väl och de har vunnit över häck och steeplechase. Han är i fint skick och hoppar fint. Hoppas på en bra insats. 

V5-5 / V3-3

6 Call Me Home har gjort tre slätlopp under säsongen. Tanken har från början varit att börja i Novishäcken på Strömsholm. Han är i bra skick och hoppar fint. Niklas Lovén känner honom väldigt väl och senast i Wrocław red han ett bra träningsjobb med honom. Han är i fint skick och hoppar bra. 

Sigyn Dysell

V4-1

1 Monsieur Vic är väldigt speedig. Första gången över häckarna var han lite för ”laidback” och vann knappt, men förra gången var han med bättre och Christopher Roberts vet när han ska sätta in attacken. Formen är oförändrad sedan segern. Hästen har aldrig varit på banan. Det är en fördel att han startar i första loppet. Han har mycket nerver så det är bra att han inte behöver vara där så länge innan loppet. Vi kommer på förmiddagen. Stallet ser positivt på uppgiften och hoppas på seger. God segerchans, men ingen spik. 

Susanne Sivrup-Rosenqvist

V4-3 / V5-1 / LD-1

5 Kasam har inte riktigt kommit till sin rätt i år än. Han har legat lite högt på vita blodkroppar till och från under våren men verkar vara tillbaka på normala nu. Han tränar jättebra och känns superfin. Distansen passar honom och Strömsholmsbanan tror jag är till hans fördel. Vi hoppas på en framskjuten placering. Vi reser upp dagen innan och han är van att resa och att sova borta. De brukar äta och dricka bra. 

Tobias Hellgren

V4-1

3 Sea Moonster har nio längder på Monsieur Vic att plocka upp sedan senast. Mår väldigt bra, känns fin och kommer gå bra på banan och göra ett bra lopp. 

V4-2

6 Dragonfly bör passa på banan och kan få sitt lopp här. Är hästen att slå. 

Strömsholm lopp 8, 2100 meter gräs (Silverstöveln)

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat.

7 Slim Revenge – 6 House Deposit – 5 Gin Outs: 1 Battleoftrafalgar