Nyheter

Hemmatränaren siktar på GN-bucklan

Publicerad
Grand National-dagen står för dörren och denna magiskt trevliga tävlingsdag är inte bara hela bygdens, utan alla galoppfans angelägenhet. Gästerna kommer från Polen, Tyskland och Tjeckien i år och de uttrycker alla en stor längtan att få tävla i Sverige och i synnerhet på Strömsholm. Mitt i allt ståhej står Karen Kuszli – hemmatränaren som drömmer om att vinna sin första seger på Strömsholm och varför då inte göra det i det finaste loppet av de fina – Svenskt Grand National.
pfghsqr1cgjmm3vktyq
Karen Kuszli, Niklas Lovén, Dennis Persson (Stall Stora Skuggan) och inte minst Mutadaffeq har alla toppform. Räcker det hela vägen i årets GN? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vi fick en pratstund med Karen Kuszli under denna hektiska vecka när alla volontärer, personal och tränare arbetar som blådårar för att hinna putsa på allt på och runt banan och finslipa formen på hästarna.

Hur är det med det stora hemmahoppet 3 Mutadaffeq (V4-4 / V5-2 / LD-2) inför årets mäktigaste uppgift? 

Mutadaffeq mår väldigt bra för dagen. Jag var helt chockad över att han vann med så många längder förra gången med så mycket vikt på ryggen. En andraplats hade varit bra med den vikten mot Luris Pegasus. Jag tycker att han är i bättre form i år så jag tror han ska göra det bättre än förra året. Nu har han ändå slagit de svenska hästarna några gånger. Jag är imponerad av Her Hims senaste start, men vår häst är också imponerande. Han har fördelen av att ha hoppat banan ett år och kommer förhoppningsvis att göra det bättre i år. Jag tycker att han har chans här. 

I Familjen Perssons Minneslöpning (V5-4 / V3-2) sadlar du ut 3 Londonia. Hur ser det ut på förhand, tycker du? 

Londonia gör årsdebut och han behöver loppet. Lite rund om magen. Han får svårt att vinna här. 

Det sjunde loppet (V5-5 / V3-3) är en novishäck. Du tar ut 5 Leo The Lion. Kan det vara dags nu? 

Leo The Lion mår jättebra. Vi skulle inte ha startat i Göteborg (29/5) och han blev lite sliten efter täta starter. Han har fått det lite lugnt sedan dess och vi har bara hållit honom glad. Första gången på banan, men jag tror inte att det är några problem för honom för han är inte så komplicerad. Kevin (Parkin) känner honom och är mycket positiv. Han går med sidoludd nu för att få mer fokus. 

Stallet avrundar dagen med 6 House Deposit i Silverstöveln. Loppet går utanför totalisatorn, men det vore kul att få höra om du tror att Emelie Persson kan vinna med honom? 

House Deposit är liten och smidig, går bra på banan. Trea förra året. Dock, det är mycket vikt. Senast var jag ganska imponerad av honom då han var fyra på Bro Park en längd efter mot motstånd som var bättre än honom på pappret. Jag tror de är topp tre. 

Finns det något annat som spelarna ska veta om, tycker du? 

–Jag tror att alla mina gynnas av att de inte behöver resa någonstans, avslutar Karen Kuszli.