Nyheter

Stallsnack – Övrevoll 3 oktober

Publicerad
Redaktionen har pratat med flera intressanta tränare inför söndagens storloppsdag på Övrevoll. Det kommer bli en tungsprungen och mjuk bana och mätvärdet är 5,1 i dag, lördag 2 oktober. Glöm inte av att det är jackpot på V64 och spelstoppet är klockan 12:20.
gbtk3l7xzfwgoj1r6m4
Good Fortune och Oliver Wilson har stora chanser att vinna Breeders Prize Classic. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Förutom tränarna som redovisas här försöker vi få tag på Niels Petersen och Wido Neuroth hittar du här: Wido Neuroth om söndagen · Galopptips.

Raphael Freire och Sören Jensen kommer från en framgångsrik svensk ”Breeders-dag”

Raphael Freire startar tre hästar under dagen och stallformen är på topp. 

Lopp 1 

Hotline Bling (5) är en järnhäst som tog segern på Bro Park väldigt bra och han var lika pigg efter som han var före loppet. Jag är lite brydd över hur han hanterar mjukt underlag. Värsta motståndaren är Downtown Leo. Han är bättre nu än han var på Bro Park. 

Lopp 2 (V64-1)

Semper Fi (4) är hundra procent i ordning och kommer att ha stor fördel av en mjuk bana. Hon gick mycket bra i sitt förra lopp och har utvecklats sedan dess. Hon är en väldigt professionell typ. 

Lopp 6 V64-5 / V4-3 / V5-2 / LD-1) 

Sir Leo (10) gör sitt första lopp i min regi och jag har inte haft honom så länge, men han är i toppform. Ryttaren (Alan Wallace. Reds.anm.) känner honom väldigt väl. Han hanterar 1600 meter och var trea i 2000 Guineas förra året. Vi sätter på honom flexibla blinkers för att hjälpa honom fokusera. Han bör vara en outsider här, avslutar Raphael Freire. 

Sören Jensen åker till Klampenborg med sin nya stora stjärna – Good Fortune. I sadeln som vanligt Oliver Wilson. 

Lopp 6 V64-5 / V4-3 / V5-2 / LD-1) 

Nokengang (6) gick okej senast som inte så stort slagen, men han är bara 80-procentig i formen. 1600 meter och en mjuk bana klarar han och Nokengang är en outsider här.  

Lopp 7 V64-6 / V4-4 / V5-3 / LD-2) 

Good Fortune (8) har tagit loppet senast väl och vi har stora, stora förhoppningar på honom på söndag. Kommer det mycket regn så är det bra då han gillar ett mjukt underlag, avslutar Sören Jensen. 

Cathrine Erichsen om sin ”flock 

Hemmatränaren sadlar ut massor med potentiella vinnare och vi tar dem i tur och ordning. 

Lopp 2 (V64-1)

Cam Tree (1) är en fin häst som gjorde det okej i debuten. Lär vara lite framsatt, men det här ser lite tufft ut. Hon blir fin på sikt. 

C Moon (3) är en häst jag verkligen gillar, men jag tror inte att han är klar för stordåd direkt. Han ska ha en bra första upplevelse och så får vi se hur långt det räcker. 

Lopp 3 (V64-2)

My Birdie (6) är ute på rätt distans den här gången och det känns spännande med flexibla blinkers för första gången. Han är under stor utveckling och kan definitivt vinna det här även om det är tufft emot. 

Lopp 4 (V64-3 / V4-1)

Shantou (2) var bra senast, men det här är ett tuffare test. Mjuk bana passar och hon var tvåa i loppet i fjol. Jag hoppas på en trioplacering.

Lopp 6 V64-5 / V4-3 / V5-2 / LD-1) 

Royal Ambition (11) är en lite stressad typ som vi kommer att testa med öronbollar den här gången. Han står billigt inne med vikten och mjuk bana är ett stort plus - det är en nätt häst med perfekt aktion för tungt underlag. Jag blir inte förvånad om han vinner det här.

Lopp 8 (V5-4)

Hampus G (5) är i okej form, men jag tycker att han står för tufft till med vikten den här gången. Jag ligger lågt.

Silver Falcon (6) har formen där den ska vara och han gillar mjukt underlag. Han trivs med ryttarinnan och över distansen så det här ser ut som en bra vinstchans.

Lopp 9 (V5-5)

Purple Ace (9) testar handicap och jag tror att han tål sitt tal. Han blir bara bättre och bättre så jag måste vara optimist, avslutar Cathrine Erichsen. 

Annike Bye Hansen om stallets chanser

Övrevoll-stationerade Annike Bye Hansen har toppform i stallet och sadlar ut sex hästar under dagen. 

Lopp 2 (V64-1)

I Rest My Case (6) var jag helnöjd med senast och hon har tagit loppet på bästa sätt. Lite upp i distans ser jag bara som ett plus, men jag kan inte bedöma hur hon klarar en mjuk bana. Det är några bra med, men min är en av flera som kan vinna loppet. 

Lopp 3 (V64-2)

See You In Court (9) mår som hon ska, men det här är ett alldeles för tufft test. Pengar och jag är "over the moon".

Lopp 4 (V64-3 / V4-1)

Abolish (1) har massor av kapacitet, men tyvärr verkar han inte vilja vinna galopplopp... Det är en riktigt "tricky" typ som kommer vara gynnad av mjukt underlag. Vi hoppas på överpace och han visar vad han verkligen kan.

General De Vega (9) är en stenhård typ som inte är missgynnad av mjuk bana - snarare tvärtom. Formen är exakt där jag vill ha den, men jag är lite orolig för det utvändiga startspåret. Min häst kan vinna loppet, men då måste vi ha lite tur på vägen och gärna hög pace.

Lopp 5 V64-4 / V4-2 / V5-1) 

Swedish Dream (6) har varit en stor "skuffelse" i år, men jag vet att han kan bättre. Tung bana är en fördel och jag tror på en trippelplacering. Att vinna blir tufft.

Lopp 9 (V5-5)

Mestre Dos Magos (3) har droppat i handicap, men formen är ett litet frågetecken. Han är dessutom lite vassare på dirttrack. Det är dock ett öppet löp och litet startfält så helt borta är nog inte min häst, berättar Annike Bye Hansen.

Fyra Bro Park-tränare åker till Norge och utmanar 

Kahlil De Burca gör resan över gränsen med en enda häst och har ambitioner att vinna ”Norsk Kriterium”. 

Lopp 1 

– Fickle Mistress (1) har inte gjort några fel på hela säsongen. Vi testar här och det är bra prispengar att springa om. Jag tror genuint att hon har en bra chans att vinna här, säger Kahlil De Burca. 

Bro Parks championtränare Patrick Wahl kommer med tre intressanta treåringar. 

Lopp 3 (V64-2)

Rubinstein (5) är i ordning och jag tror att hästen kan passa fint i Göteborg. Glöm den senaste starten - det blev alldeles för tufft. Jag vore helnöjd om han tjänade lite pengar.

Thunder Mack (12) testade på Övrevolls bana i augusti, men den starten är bara att glömma - det viktiga var att han tog sig igenom svängen. Han fick dessutom ett par knuffar och distansen var tyvärr för lång - avsevärt bättre sträcka den här gången. Han var sjuk senast så innan jag tar beslut om start kommer jag att ta ett blodprov. Ny jockey spelar ingen roll då det är en okomplicerad typ. Om Thunder Mack löper upp till sitt bästa kan han vinna det här loppet. 

undefined
Thunder Mack vinner Jockeyklubben 2000 Guineas på Bro Park. Dags för ny seger? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Lopp 7 (V64-6 / V4-4 / V5-3 / LD-2) 

Falkor (12) har haft en lång säsong och känns lite på retur så det här får bli sista starten för året. Distansen passar, gräset likaså - däremot känner jag viss oro för Övrevolls banprofil. Jag ligger lågt, avslutar Patrick Wahl.

Roy Arne Kvisla startar en häst i vardera Breeders-lopp.  

Lopp 3 (V64-2)

Prima Kalejs (13) hanterar mjuk bana och startspår 14 är inget minus om det blir tungt underlag. Formen är där den ska vara och nu testar vi med flexibla blinkers för första gången. Det är tufft emot, men vi har inte gett upp.

Lopp 7 V64-6 / V4-4 / V5-3 / LD-2) 

Stick Together (13) mår bra och han ska fungera på Övrevolls rätt så knixiga bana. Det här är dock alldeles för tufft emot så jag vore helnöjd med lite pengar, avslutar Roy Arne Kvisla.

Sist men inte minst har vi tagit ett ”surr” med Henrik Engblom som kommer med fina Apple Valley

Lopp 3 (V64-2)

Apple Valley (7) är okej nu efter att ha kommit lös innan start senast vilket förvånade. Jag hade gärna sett att hon fått en ”lungöppnare” innan detta lopp och det här är tufft att gå ut i ett hårt sällskap, men är man med så är man inte slagen på förhand. Hon står lite tufft till, men man måste tänka på att är en häst under utveckling. Nästa år kan hon vara lika högt handikappad som de bästa i loppet, säger Henrik Engblom.

Hellgren och Stjernstrand far till Övrevoll

Vi fick tag på ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen och tog ”pulsen” på stallets fyra strathästar. 

– Jag vill ändå flagga för att vi har haft dåliga träningsförhållanden ett tag och hästarna har allmänt börjat tappa form.

Hon har tidigare också berättat för redaktionen att de flesta har börjat sätta vinterpäls i det kalla vädret som har varit nere på ”Schlätta”. 

Lopp 4 (V64-3 / V4-1)

Backcountry (7) har gjort det jättebra och känns fortsatt fin – är pigg och glad för dagen. Vi fortsätter vi med blinkers med hål i så han kan se bakåt och de har fungerat väldigt bra. Han gör nog ett okej lopp men kommer inte att vinna. Spåret är en nackdel. 

Lopp 5 (V64-4 / V4-2 / V5-1) 

Valence (5) är det en ”jätte-jättenackdel för om det blir en tung bana även om han alltid gör bra lopp och i samma lopp förra året var det också lite mjukare, om än inte tungt, och han gjorde det väldigt bra då. Kick On har slagit honom varje gång och det gör han nog igen och Wishformore är bra på mjukt underlag. Han borde vara på pengar och vi får se hur han hanterar banan. Han har ju tränat på en ”leråker” hemma och det fungerar. 

Lopp 6 (V64-5 / V4-3 / V5-2 / LD-1) 

Rainbird (3) gör sitt sista lopp, men de brukar ju springa när de är sålda. Hon känns jättebra i träning, bär låg vikt och Nora (Hagelund-Holm) som är jätteduktig sitter upp i sadeln. Övervikten tror jag hon hanterar då Rainbird kan lite mer än sitt formtal. Jag hoppas att hon får pengar. 

Topas Royal (5) är distansen för kort för och han har inte jättebra form, men eftersom banan kan bli tung så kanske det kan gå ändå. Kaia (Sofie Ingolfsland) tror mycket på honom här och ville rida, avslutar Nathalie Mortensen. 

Stall Hellgren åker med ”slitvargen” Martini. Åttaåringen efter Eishin Dunkirk har haft en ganska stark säsong, men frågan är om han kan rå på det starka motståndet.

Lopp 4 (V64-3 / V4-1)

Martini (4) är ute på för djupt vatten, men vi hoppas på några kronor hem. Han gick bra senast och var bara slagen 3,5 längder efter en liten ”halvtråkig” resa. Han har gått framåt på det loppet, men det behövs om han ska komma i kapp General De Vega, säger Tobias Hellgren.