Nyheter

Wido Neuroth om söndagen

Publicerad
"Altmeister" Wido Neuroth sadlar ut nio hästar på Övrevolls storloppsdag i morgon söndag och det ser bra ut på papperet. Vi slog därför en signal till Wido för att kolla läget - framför allt vilka hästar som fungerar på tyngre bana som det lär bli.
– Jag är nöjd med mina starthästar och hoppas på en bra dag, kommenterar Neuroth.
i06cmkqwdppy2hfp1r1
Thunderey - ensam A-häst i V64-5 Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Vi tar dina hästar i tur och ordning. I det inledande loppet plockar du ut den obesegrade Speightstown-sonen Downtown Leo. Hur statusen med honom?

Downtown Leo är en klassig typ som gjort allt rätt så här långt. Han är i full form och ska normalt sett ha mycket god segerchans, men jag är osäker på hur han kommer fungera på tungt underlag, säger Wido Neuroth.

I Breeders Prize Sprint (V64-2) är det dags för Silvana att göra årets femte start. Hur mår hon inför loppet?

Silvana är i gott slag och formen är bättre än raden. Hon gick fint över distansen i årsdebuten och mjukt underlag ska nog fungera. Det är dock ett tufft lopp så i första hand vore jag nöjd med pengar, funderar Wido Neuroth.

Sexårige Brian Ryan vann Norsk Jockeyklubs Sprintlöp (V64-3) i fjol och kan väl göra det igen?

Brian Ryan är väldigt gynnad av den mjukare banan - ju tyngre ju bättre. Han är i väldigt fin författning för dagen och kan vinna loppet. Årets upplaga är dock tuffare än i fjol, informerar Wido Neuroth.

Och vad har du att berätta om treårige Like A King i Listedloppet Arnfinn Lunds Minnelöp (V64-4)?

Like A King är allt bra med och tung bana är bara ett plus. Distansen kan dock vara i det kortaste laget. Nu testar i med blinkers och jag tror att han kan vara med och kriga om bättre pengar, funderar Wido Neuroth.

Vi gillar treåriga stoet Thunderey i V64-5, men hon har inte startat på ett tag. Varför?

Thunderey har haft problem med en hov, men det ser bra ut nu - hon sköter träningen på bästa sätt. Distansen är den rätta, men jag är lite osäker på tung bana. Om hon fungerar är det fin vinstchans, kommenterar Wido Neuroth.

Du har tre hästar till start i penningstinna Breeders Prize Classic (V64-6). Säg något klokt om dessa?

I Apple fick helt fel lopp senast - bara glöm den starten. Han är i ordning och kan få med sig lite pengar, säger Wido Neuroth.

Voix d´Amie är ett tufft sto som inte ska ha några bekymmer med banan. Nu är det inre sväng och då gäller det att man sitter väl placerad inför upploppet. Hon tränar som hon ska och för mig är det här ett öppet, lopp, informerar Wido Neuroth.

Leave No Trace är i bra form och hon står definitivt distansen. Startspåret blev dock uruselt så jag hoppas på lite pengar i första hand, berättar Wido Neuroth.

Och så avslutar vi med Seneschal i det åttonde loppet - en handicap över 2400 meter. Formen kan du inte klaga på i alla fall?

Seneschal var riktigt bra då han vann St Leger i den senaste starten och han tog loppet på bästa sätt. Det är en tuff typ som inte har några bekymmer med den tunga banan. Det här blir hans sista start för året och jag måste vara optimist, avslutar Wido Neuroth.