Nyheter

Stallsnack med åtta tränare inför söndagens tävlingar på Göteborg Galopp

Publicerad
Inför söndagens tävlingar på Göteborg Galopp har redaktionen var i kontakt med åtta tränare som berättar vad de har för tankar och funderingar för de spelare som är sugna på de fina jackpotpengarna.
qyhijyjwd0cmcss7v1g
Grey Runner i vinnarcirkeln på Göteborg Galopp i juni 2023. I sadeln Alina Öhgren. Närmast till vänster hemmatränaren Bodil Blomqvist. Foto: Stefan Uppström/Svensk Galopp

Tränarna redovisas i bokstavsordning (där vi utgår från förnamnet) och uttalar sig alla själva om hästarna. 

Annika Delinder

7 Hongkong Yob (V64-6/V4-4/LD-2) känns fin i träning – det är inget att klaga på. 1600 meter är lite kort, men jag tror det kommer gå bra ändå då upploppet är långt. Jag tror han är med och slåss om vinsten, berättar Annika Delinder. 

Bodil Blomqvist

4 Grey Runner (V64-2) var inte helt okej efter årsdebuten och fick en längre paus än planerat. Distansen nu är i kortaste laget, men det är ett litet fält och på en bana som inte är allt för snabb så skall han räknas i denna klassen, säger Bodil Blomqvist. 

Kajsa Lindsjö

2 Shahansha (V64-1) får blinkers på för första gången och testas nu över längre distans, vilket borde passa honom bättre. Han har jobbat bra inför detta (men det har han alltid gjort) och ska kunna mer än 61 som han står i nu.

3 So Able (V64-1) går upp i distans han också och det är även första gången på gräs. Han kan vara fisk eller fågel. Han känns oförskämt fin i träning, men har löpt grönt och orutinerat på Jägersro Galopp. Det ska bli intressant att se honom på Göteborg Galopp, avslutar Kajsa Lindsjö. 

Lenitha Adolfsson

5 Black Power (V64-1) har i de senaste starterna haft lite otur , som senast i Norge när löpen blev framskjutna så pass länge att det blev en för lång dag för honom helt enkelt. Vi provar längre distans på grund av ryttarnas “feedback”. Han mår super för dagen och har tagit loppen fint. Gräset är ingen fördel, men det finns inte så mycket annat att välja på, upplyser Lenitha Adolfsson. 

undefined

Black Power och Thuva Hjalmarsson vid på väg mot segern på Bro Park i augusti 2023. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Mikaela Jahreskog

–  1 Hidden Pride (V64-6/V4-4/LD-2) gjorde ett riktigt starkt lopp i förra starten – han fick gå för tidigt och blev lite ”ensam” i front samtidigt som det kom en häst långt ut som han inte såg och kunde svara då han bär blinkers. Han känns fortsatt fin i träningen och ska normalt vara framsatt av två starter i kroppen. Nu är det kortare distans – 1600 meter, vilket jag tror är i kortaste laget. Samtidigt ska sägas att han har flest segrar över den så jag kan ha fel. Han bär hög vikt, men han är en stor häst som klarar det så länge inte banan blir alltför mjuk/tung. Det är en del formstarka hästar emot, men Hidden Pride är en fin häst som alltid gör sitt bästa. Vi får se hur långt det räcker, berättar Mikaela Jahreskog. 

Sophia Andersson

6 Mali (V64-6/V4-4/LD-2) har återhämtat sig fint, eller rättare sagt hon var ute på en söndagspromenad på Gärdet. Hon ser fortsatt riktigt bra ut. Det kommer att bli ett tufft lopp, men hon har en god jockey ombord (Per-Anders Gråberg) och om hon slipper trafikproblem ska hon kunna vara med där framme. Dock lägger jag in en tveksamhet om banan blir för mjuk. 

1 Karen From Finance (V64-5/V4-3/LD-1) har också form, har vunnit flera gånger på distansen och hon kan hantera en tyngre bana så länge det finns fäste. Hon gillade Sandro (de Paiva) och är stark. Hon borde vara med där framme, avslutar Sophia Andersson. 

Susanne Sivrup-Rosenqvist

–  6 Point Boy (V64-2) gjorde ett bra lopp på gräset på Gärdet. Han tyckte dock att banan var lite för hård då han är lite känslig i sina fötter, men för övrigt så är jag nöjd med honom och han var nog den gladaste hästen på hela Gärdet. Han bara älskade detta stora event med alla folk runt omkring. Banan på Göteborg Galopp kommer troligtvis bli god till mjuk på söndag och det kommer att vara lite bättre för honom så länge det finns fäste i banan.

7  I Am A Fighter (V64-2) var inte redo för ett så stort event som Gärdet och behöver träna på att sova borta. Han är väldigt introvert så han blev nästan apatisk, men det har tack och lov gått över nu. Han jobbade superbra i tisdags och kändes precis lika fantastisk som han brukar. Är han som han ska så kan han bli farlig här.

7 Give Me Space (V64-3/V4-1) gjorde ett helt okej lopp på Gärdet. Jag var lite nervös att hon skulle krypa ur skinnet och “gå bananas” ,men icke –  hon tog Gärdet väldigt bra. Vi har inte hittat helt rätt ännu, men är på god väg. Denna häst besitter en nivå högre kapacitet än hon visat på sistone. 

4 Niagara Falls (V64-4/V4-2) hoppas vi ska få en trevlig resa och vara med i loppet. Sist blev det tokigt i startboxmomentet och hon hamnade en bit efter från start. Hon är med för att lära, men har en bra grundkapacitet som är ordentligt utvecklingsbar.

7 Zwish Zaid (V64-5/V4-3/LD-1) trivdes definitivt bättre över kortare distans, vilket han visade på Gärdet när han spurtade till sig en tredje plats endast en hals efter vinnaren. Även han har tagit starten på Gärdet bra och känns lika fin i träning som han brukar. 1600 meter blir nog bra denna gång. Outsider? avslutar Susanne Sivrup-Rosenqvist. 

Tobias Hellgren

2 Fort Dodge (V64-3/V4-1) blev det ett väldigt konstigt lopp för senast – det gick långsamt från start, fort i kurvan, långsamt igen och sedan blev det en ”sprits” av det. Jag trodde mycket på honom senast, men han var lite av en besvikelse, men som sagt, det blev ett ryckigt och ett konstigt lopp. Jag tror det passar honom bättre när det är fler hästar och finns något att koncentrera sig på. Han är inte den mest fokuserade i världen och det är fler hästar så jag tycker han ska vara med där framme. Formen på Maremma verkar ganska stabil. Zimbabwe är också bra emot, säger Tobias Hellgren. 

Det första loppet går av stapeln cirka klockan 12:20, då också V64-spelet tar sin början. Vill man se kvalloppet så börjar det cirka klockan 11:50. Banprogrammet hittas här.