Nyheter

Annike Bye Hansen om sina hästar på Göteborg Galopp

Publicerad
När Annike Bye Hansen startar två av stallets hästar på Göteborg Galopp så ska man som spelare vara vaksam, särskilt när hästarna inte har något handicaptal och går ut i järnlöpningar. Redaktionen har pratat med den framgångsrika tränaren, som förra söndagen vann Bro Park Vårsprint (L) med Aphelios på just Bro Park – hennes femte seger i det loppet sedan 2015.*
obrnlsnzk3ytkwrinem
Annike Bye Hansen med sin Hard One To Please efter segern i Svenskt Derby 2022. Nu kommer hon till Göteborg Galopp på söndag. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Angående Aphelios så är han med på anmälningslistan till Challenge Stakes (L) på Bro Park den 25 juni. 

– Planen med Aphelios är Challenge Stakes. Han “spann i banan” senast, men fann benen sina och jag gillade sättet han gjorde det på, inleder Annike Bye Hansen.  

Övrevoll-baserade Annike Bye Hansen har vi förstås skrivit en del om förut och ett minne var det som skrevs inför Derbydagen 2022 på Jägersro Galopp. 

“Annike Bye Hansen har haft många topphästar genom åren, har en stor förmåga att matcha klokt och hästarna springer många säsonger med goda resultat. Hon har inte bråttom och det ger också utdelning. Vi minns exempelvis norskfödde toppsprintern Ragazzo med värme. Han nådde handicaptalet 97 vilket oss veterligen är det högsta tal en skandinaviskfödd häst haft i modern tid. Vi har inte heller glömt allkonstnären och stjärnan Captain America som vann hela 17 lopp över både gräs och dirtrack samt på distanser mellan 1200- och 2400 meter. Han nådde talet 92.”

Det gick ju som bekant strålande den dagen, men hon låg då lågt med den blivande vinnaren i Svenskt Derby. Det var inte så konstigt. Hela artikeln kan läsas här

Lågt ligger hon också med den första hästen som kommer ut på V64-kupongen på söndag, men däremot inte med den andra. 

6 Catch A Dream (V64-1) måste vi pröva på längre distans och ser om det är det han behöver, annars står det ridhäst i pannan på honom.  Om det är lika eländigt som det varit blir det en annan karriär, tror jag. Han tränar inte bra på DT heller. Han är halvbror med Swedish Dream och han hade 92, det har inte han. Jag ligger jättelågt med honom. 

1 Run For Justice (V64-4/V4-2) fattade ingenting första gången han startade. Senast var det för kort, men han kämpade då.  Jag känner inte till motståndet, men om vi inte vinner på söndag blir jag mycket besviken. Vi åker dit för att komma hem med en seger. 1600 meter är ett plus. Jag tror inte att startspår ett är ett problem, säger Annike Bye Hansen och avslutar: 

– Vi reser till Göteborg på söndag. 

Tänk på att det är jackpot på V64. Prognosen säger 700 000 kronor till en ensam vinnare. 

Det första loppet går av stapeln cirka klockan 12:20, då också V64-spelet tar sin början. Vill man se kvalloppet så börjar det cirka klockan 11:50. Banprogrammet hittas här.  

*2015 hette loppet Täby Vårsprint (L).