Nyheter

Stallsnack – Jägersro Galopp 5 juni

Publicerad
Jägersro Galopp har hand om söndagstävlingarna med Voterlöpning och Svenskt Derby Trial som höjdpunkter. Fokus ligger förstås på V64-spelet och på V4, men givetvis kan du också spela LD, V3, vinnare, plats, komb och trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. Vi har publicerat flera av intervjuerna i både våra V64- och V4-tips samt i andra artiklar här på Galopptips.se.
aai5pbhp82khegp0pad
Mystery Night och Jan-Erik Neuroth har tillsammans vunnit tre av fyra lopp. Nu kommer elddopet när Voterlöpning står för dörren. Ny seger? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Bent Olsen 

V64-5 / V4-3 / LD-1 / V3-1

1 Geoffrey vann senast och nu vill vi testa om han står derbydistansen. Jag vet inte om han fungerar på dirttrack, men i träningen på banan hemma så fungerar han även om det är en annan sak. Han är halvbror till Nascetta som fungerat bra på Jägersro. 

V64-6 / V4-4 / LD-2 / V3-2

5 Pjerrot fick en paus efter Dubai. Vi satte i gång honom på en för kort distans och han står den här distansen utan problem, det vet vi. Han har en god chans att vara med och slåss här. 

Ellinor Rasmusson

V64-4 / V4-2 

2 Cece Adorable känns fortfarande kanonfin. Senast blev det fel då han inte fick någon rygg, han var utvändigt ledaren och den som red ledaren satt och smackade hela tiden. Nu är det kortare distans och ett bra läge så nu åker vi. Jag tror på en bra prestation.

Francisco Castro 

V64-4 / V4-2

7 Bossner har tränat väldigt bra och mår väldigt bra efter loppet. Han får prova med Kate Alvesparr och tre kilo av. Om hon får fart på honom så har han en väldigt god chans. Han vann senast med 67 kilo på ryggen. Spåret passar också bra då det passar att komma från utsidan som han gjorde förra gången. Det är inte så många hästar heller. 

V64-5 / V4-3 / LD-1 / V3-1

2 El Pepino skenade minst 400 meter innan start senast och fick sedan gå 2200 meter så han kunde inte kämpat bättre och är ursäktad. I första loppet så sprang längre än de andra och vann ändå. Spår två är inga problem. Om han sköter sig har han en väldigt god chans. 

Fredrik Reuterskiöld 

V64-1

5 Black Power provar vi ta upp i distans nu så får vi se om det kan vara en fördel.

V64-5 / V4-3 / LD-1 / V3-1

7 Rangoon är en fin häst som gjorde en bra debut och har tagit det löpet bra, målet för honom är den 17:e juli.

V64-6 / V4-4 / LD-2 / V3-2

7 Moon String har det gått väldigt fort för. Han svarade för en bra debut och har tagit det löpet bra, men det här kan vara lite tufft. 

Hans-Inge Larsen

V64-1

2 Primacor är jag jättenöjd med för dagen. Han har prövat på den här klassen och det går betydligt snabbare och det är ibland ett par sekunder för fort för honom. Jag har aldrig prövat blinkers på honom och jag vill se om det fungerar. Han har löpt bra med hög vikt mot lite sämre hästar. Nöjd med en slant.

V64-4 / V4-2

3 Nevile Chamberlain var jag osäker på distansen förra gången, men Jacob Johansen berättade efteråt att han svarade på hästar och gick bra i den klassen. Nu ska han upp i klass, men jag tror han kan klara det. Jag håller honom som en fin häst som jag sagt från början och är nöjd med hästen på alla sätt och vis. Jag vet inte vad hans max är och jag tror inte han gör bort sig.  

V64-4 / V4-2

6 Grey Ascension måste ha sina lopp och få fritt för att hon ska göra sitt bästa. Hon har fått ett bra startspår och få hästar så det är mindre risk för ”kludd”. Hon måste höja sig igen för att kunna räcka. Vi fortsätter med sidoludd.  Får hon sitt lopp så kan allt hända. 

Jane Olin

Lopp 1

6 Brienne har tagit loppet fint och mår bra, men fick tyvärr fem kilo extra till på söndag. Vet inte om hon bär vikt så bra, så vi får helt enkelt se. Cornelia Hartsmar rider och känner henne väl, hoppas på framskjuten placering. 

V64-2

5 Positano tränar och mår bra. Ny ryttare på honom nu och hoppas det ska gå bra.

Det är årsdebut, men jag tror ändå att han kan prestera bra direkt.

Julian McLaren

V64-5 / V4-3 / LD-1 / V3-1

5 Golden Song är med i derbyserien och ska bara få komma ner och titta samt testa på Jägersros bana.

Karin Tedesund

V3-3

3 Mr Naughty Boy har tagit loppet bra och är precis lika intensiv som han alltid är. Mer vikt och längre distans denna gång men han är van att gå med vikt. Sofia Presits i sadeln igen och vi har duktiga ryttare på båda våra hästar.

6 Sixten Blixtens förra lopp var för kort, det visste vi om, men gjorde det ändå bra och slutade som trea. Nu ut på den distans där han tidigare presterat bra, lägst vikt av startande hästar, duktig ryttare och han blev lugnare utan blinkers i senaste starten. 

Madeleine Smith

V64-1

6 Redirect är förberedd och han är en bra häst, men jag tycker inte att han någon spik här.  

Marie Twomey

–Vi kommer åka på lördag som vanligt.

V64-2

4 All Eyez On Me har lång väg kvar, men tränar fint med Loki som stöd och känns fin i träning. Tävling är ju en annan sak, hon behöver mer rutin. Hon kommer att bära röd huva innan då hon hetsar mycket i onödan. 

6 Loki är fräsch, glad och formen är oförändrat bra. Han var bra senast som tvåa på Bro Park och får vara med och tävla så länge han tycker det är roligt. 2400 meter på Jägersro är mitt i prick för honom. Litet fält är ett plus.

V64-4 / V4-2

5 Gift Of Youth blev utstraffad ur järnklassen på en fjärdeplats och måste nu gå upp i klass. Det var inte så många anmälda så vi chansade att slänga in honom där, men det är mycket bra motståndare här! Han var inte riktigt hundra inför resan till Göteborg så vi hoppade över den, men nu är han tillbaka igen. En liten häst som går bättre med låg vikt. Vi ligger lågt. 

Nina Lindberg Lensvik

V64-1          

7 Suspicious Boy är ju väldigt tungriden, att han nu går ner i distans är nog en liten nackdel.

V64-5 / V4-3 / LD-1 / V3-1

3 Tiny Dancer gjorde det bra senast på en fin tid. Det är en fin häst, men lite andra förutsättningar nu.  

undefined

Tiny Dancer kommer från seger i Södra Skåningarnas Derbytest över 2200 meter. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V64-6 / V4-4 / LD-2 / V3-2

4 One Rocketman är förbättrad, men är fortfarande inte klar. Det är Derbyt som är hans stora mål

Pia och Joakim Brandt

V64-6 / V4-4 / LD-2 / V3-2

3 Prétexte tar vi upp för att se om han klarar Jägersrobanan – gör han det så återkommer vi till Svenskt Derby. Han har gjort godkända prestationer på Polytrackbanor i vintras men har visat högre klass på gräset. Han är en liten, men välbyggd häst. Det som oroar oss mest är om han kan hantera sprutet bakom andra hästar. Han har ingen erfarenhet av det. Resan just påbörjades onsdag kväll och han är ska vara framme på Jägersro vid 12:00 på torsdagen. 

Ricardo Ramallo 

V64-1

1 Repeat Offender gjorde en bra insats senast, hade inte ryttaren lyssnat på mina ridorder hade det nog gått ännu bättre.

V64-2

7 Walk of Life var jag väldigt missnöjd med senast, men enligt Martin Rodriguez så pullade han för mycket. Nu tror jag på en bättre insats och den längre distansen ska nog gå bra. Kissnfly tycker jag är värst emot.

V64-3 / V4-1 

3 Red Hailey är ute i ett tufft lopp. Irish Action var slagen av El Guanche med sju längder senast – det är väldigt mycket och nu har vi sju kilo mindre på ryggen. Formen är bra och jag förväntar mig en god insats.

Roy Arne Kvisla

Du hittar tränarintervjun här

Susanne Berneklint

2 Steinar gick ett jättefint jobb förra lördagen och är rejält framsatt enligt Carlos (Lopez). Jag hoppas och tror på en bra prestation. Han var lite tempotorsk senast, men det brukar bli tempo i Voter och det gynnar nog honom.

Vanja Sandrup 

V64-5 / V4-3 / LD-1 / V3-1                   

1 Röde Baronen visade en enorm tävlingsinstinkt senast. Han gick undan på ett fint sätt när de andra hästarna kom. Har ett bra läge här och kan nog försvara ledningen.