Nyheter

Stallsnack – Jägersro Galopp 25 september

Publicerad
Jockeyklubbens Auktionslöpning I, Rosengårdlöpning och Luca Brasi Cup är höjdpunkterna på Jägersro Galopp denna söndag och fokus är förstås på V64 med jackpot, men du kommer även att kunna spela en V4-kupong med en förmodat relativt stor pott. Givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna återfinns också i våra tips och i andra artiklar.
gtyre4fyu2s0z512iqp
Palm Springs gör en intressant start på söndag i V64-6 (LD-2). Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Annika Delinder

Intervjun hittas här

Annika Sjökvist 

V64-5 / V4-3 / LD-1

10 Whiskey Sour har gjort tre starter nu och har tagit dem fint på alla sätt och vis. Han ser väldigt fin ut. Jag var jättenöjd med starten i SM. Gick jobb i dag (tisdag) på DT och såg jättebra ut. Första resan, men det oroar inte. Sedan han började tävla har han uppträtt väldigt klassigt. Han hade lite nerver i början. Är inte nöjd med spåret, men är lugn i loppen och lägger sig bakom och har varit med bra från start.

Bettina Andersen

Ställföreträdande tränaren Kim Andersen uttalar sig om hästarna.

V64-3 / V4-1

3 Red Hunting Hawk är inte samma häst som förut. Han får på sig sidoludd för att pröva på att skärpa upp honom. Han är lite stel, men inte lika stel som inför förra. Han gillade inte god till lätt bana senast på gräset. Platschans.

6 Never Pass Me är bibehåller formen. Han gillar Jägersro från derbydagen. Brians (Wilson) slog honom senast fast det var på gräset. Han är en bättre häst på dirttrack och på en flack bana

Brian Wilson 

V64-3 / V4-1

4 Thatsthefinest var ännu bättre på gräs förra veckan och slog Never Pass Me. Om Martin (Rodriguez) kan göra samma sak i detta lopp kan han göra det igen. Jag är väldigt optimistisk.

V64-4 / V4-2

–Så fort 2 Umissedaspot hoppade ur boxarna senast och upptäckte att det inte var “sand” så sade hon “Glöm det här”. Hon fick inget tufft lopp och Rebecca (Stålhandske) jagade inte heller på. Hon kom ur loppet sund och fräsch. Susanne (Lyseng) är lärling hos mig, har förbättrat sig mycket och rider vinnare i provinsen nästan varje vecka. Ger tre kilo av, är väldigt snabb ut även om hon inte behöver gå i ledningen. Så länge det är tempo är det bra, annars får hon lösa det själv. Har fått ett bra spår, tog senaste loppet fint och jag tror vi har en bra chans.

Dina Danekilde

Intervjun hittas här

Ellinor Rasmusson

Intervjun hittas här

Francisco Castro

Intervjun hittas här

Fredrik Reuterskiöld 

Intervjun hittas här

Hans-Inge Larsen

Intervjun hittas här 

Jane Olin

Intervjun hittas här

Jeanette Karlsson

Intervjun hittas här

Karin Tedesund

Intervjun hittas här

Kristina Naranjo

Intervjun hittas här

Malin Roth 

Intervjun hittas här

Maria Sandh 

V64-5 / V4-3 / LD-1

8 Muscle Shoals är det väldigt tufft emot för, det blev ett fint lopp, men jag ville honom på dirttracken. Han har ändå varit där och nosat på bättre placeringar i de stora loppen och har inte gjort bort sig. Han har alltid varit ärlig och springer på och gör nog sitt bästa här. Jag tror inte han vinner, men lite pengar så är vi glada så vi får mat på vägen hem. Första resan och det vet jag inte hur den hanteras.

12 Burgundy är med som resesällskap till Muscle Shoals, men kommer också att uppskatta distansen. Inga förhoppningar på honom. 

Maria T Olsson 

Intervjun hittas här

Nina Lindberg Lensvik

Intervjun hittas här

Patrick Wahl

V64-3 / V4-1

2 Miss Donalita har inte utvecklats som jag hoppas och är inte lika vass som förra året. Vi sätter på blinkers. Jag ligger lågt tills hon visar motsatsen. 

V64-5 / V4-3 / LD-1

–4 Whooplioo har inte levt upp till vad vi trott hittills. Hon kan galoppera, familjen säger att det ska vara dirttrack och distans så det här blir spännande. Hon var nedsatt av infektion och struken senast men blodprovet är okej. Tränar bra på dirttrack. Första resan. 

–6 Pembroke var jag nöjd med senast. Är distanssäker och vann över 1600 meter. Är en häst som behöver mogna, men senast tog han ett stort steg framåt från första starten. Det är dirttrackstam i honom och han är släkt med Steinar. Tränar bra på dirttrack. Första resan. 

–11 Little Arabella är ju bra. Hon var nedsatt av infektion senast. Allt är väl nu och blodprovet ser bra ut.  Hon fick sig en “kyss” i Malmö senast och ville inte galoppera senast. Vi vet inte om det är det som satt sig i huvudet på henne. Min bästa chans i loppet. Startspåret är inte bra. Jag var imponerad av Dressout senast. Vi reser lördag.

Peter Jardby

Intervjun hittas här

Raphael Freire 

V64-5 / V4-3 / LD-1

5 Buckyboss har tränat mycket bättre på dirttrack än gräs. Allt under 1600 meter är för kort för honom och jag tror inte att den här distansen på dirttrack kommer vara några problem för honom. Han har inte visat något som tyder på att man ska anmäla honom i ett sådant här lopp och det är en tuff uppgift. Han kom hem med ”shin soreness” efter förra loppet och det förklarar insatsen. Vi vill se en förbättring och om han är på pengar så är vi lyckliga. Vi tog beslutet att starta efter hans senaste ”dirtgalop”. 

Susanne Berneklint

Intervjun hittas här

Susanne Sivrup-Rosenqvist

Lopp 1

7 Point Boy mår strålande bra och känns pigg och fräsch i träning. Sista starten kan vi dra ett streck över. En skräplöpning från början till slut. Nu är han tillbaka på Jägersro och 1200 meter, vilket är en distans som passar honom bra. Michelle (Rosenqvist) känner honom mer än väl och han borde vara bland de tre första på en bra dag, trots spår långt ut.

Vanja Sandrup 

Intervjun hittas här

Wido Neuroth

Ställföreträdande tränaren Jan-Erik Neuroth uttalar sig om hästarna.

V64-1

5 No Short Cuts hade svårt att ”få tag på underlaget” på Bro Park senast och fick jobba hårt, men gick inte dåligt. Meningen var att han skulle vara med där framme, men fick i stället arbeta hårt hela vägen, tycker jag. Om han är bland de tre bästa och lite slagen så är det bra, men målet är att vinna. Han är bra nog att vinna detta lopp, men har inte fått till det i år.  

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

7 Downtown Leo står normalt inte 2400 meter, men banan var så konstig när han var trea i Svenskt Derby att han klarade det. I Hurricanelöpning fick jag ingen rygg och han började att jaga efter Pjerrot och Röde Baronen. Detta samtidigt som distansen var lite lång och det gick inte. Distansen passar bra, men startspåret kan vara lite lurigt på denna distans ifall man inte kommer ner. Jag tycker att han bra chans här. 

Yasmine Nilsson

Intervjun hittas här