Nyheter

Hemmalaget om sina möjligheter

Publicerad
Vi har pratat med lejonparten av tränarna som ställer upp när deras licensbana Jägersro Galopp arrangerar tävlingar och det är ett starkt hemmalag som mönstras och då saknas sex hemmatränare med startande hästar som vi av olika skäl inte fått fått med denna gång, En del av intervjuerna finns också inbakade i tipsen. Vi tar dem i bokstavsordning.
kvxkgyimnt1zla0dqvz
Carter och Valmir De Azeredo i debutvinsten den 26 augusti. De har en bra chans i Jockeyklubbens Auktionslöpning I.. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Annika Delinder

V64-4 / V4-2

12 Cutie går upp en klass och det är en hel del här som vill gå i front, så jag hoppas min häst får ett lite lugnare lopp än förra gången. Med ett annat upplägg hade hon vunnit. Nu har vi fått yttersta startspåret igen och vad är oddsen på det? Jag hoppas på pengar, säger Annika Delinder. 

Dina Danekilde

3 Cibelle kunde man varken märka eller se på att hon precis hade tävlat. Med lite tempo så borde hon kunna vara med där framme, berättar Dina Danekilde. 

Ellinor Rasmusson

V64-4 / V4-2

8 Cece Adorable passar 1730 meter perfekt för. Hon måste ha en rygg, annars sticker hon. I Klampenborgsstarten fick hon ett upplägg som har fungerat på Jägersro och ridordern var att backa ner och ta rygg. Hon släppte bettet och hon är inte ”keen” på gräset, även om hon gått bra på underlaget tidigare, men det var kanske tjugo kilo sedan så den starten glömmer vi. Spåret bekommer henne inte och är inget att vi oroar oss för. Båda två är väldigt kapabla, men klaffar det för henne tror jag hon är bäst på sin dag, men man vet aldrig var hon hamnar. Jag vill inte rangordna dem.

9 Ramzes känns så fin och är redo igen. Det är tråkigt at behöva ta ut en treåring mot de äldre, men han står rätt så bra till. Med det sagt så är inte motståndet inte lätt, det är det handicaptalet han har. Spåret bekommer honom inte och är inget att vi oroar oss för. Distansen känns bra. Tidigare har man sagt att Ramzes skulle ha längre, men senast sa ryttaren att han skulle ha kortare så det är svårt att veta vilken som passar bäst, men 1730 meter har passat tidigare. Ramzes kommer bli ännu bättre nästa år, hoppas jag, avslutar Ellinor Rasmusson. 

Francisco Castro

V64-2

7 Bossner skulle varit tvåa förra gången, men hamnade lite fel i loppet. Det var svårt att slå Amon Ra den dagen. Det är enda som är negativt är att han bär 66 kilo. Han får ge fem kilo till Dominic som vann förra loppet senast. El Camino har gått bra i Stockholm och honom ger vi fyra kilo till. Hanterar han vikten är han där framme.

V3-3

1 Worteverypingin har tränat väldigt, väldigt bra. (Elione) Chaves var supernöjd med henne i kvalet som var väldigt bra då det var nästan fem hästar på linje. Vi tyckte hon var duktig för hon “fegade” inte. Jag tycker det är dags att pröva. Nr 4 och nr 5 har de bästa tiderna i kvalet och är hästarna att slå, avslutar Francisco Castro. 

Fredrik Reuterskiöld 

Ställföreträdande tränaren Lisa Reuterskiöld uttalar sig om hästarna.

V64-3 / V4-1

5 Fast Forward har inte riktigt varit själv i år. Hoppas på uppryckning och ligger lite lågt här. Han avslutade fint på gräset på Göteborg Galopp och hösten kanske är hans årstid? 

V64-4 / V4-2

–4 Trollfjord har gjort det jättebra i år och trivs bra med lärlingen. Det är en handicap, hon tränar fint och allt kan hända. Vill inte ranka dem inbördes.

–6 Zimbabwe tränar jättefint och gör jämna och bra lopp. Om det klaffar så kan hon vara med där framme. Vill inte ranka dem inbördes. 

V64-5 / V4-3 / LD-1

2 Carter har gjort allt rätt och tagit loppen jättebra. Hoppas han gör ett bra lopp på söndag. Jag tror inte att han är så beroende av ledningen. Han är okomplicerad och kan ligga placerad lite var som helst. Valmir De Azeredo har valt honom. Det är svårt att ranka dem inbördes. 

7 Step Aside var vi jättenöjda med hur han gick i debuten och han gjorde det jättebra då han mötte två bra hästar och vinnartiden var en bra tid. Hans stora akilleshäl är startboxarna. Han kan springa, men har en bestämd åsikt. Han kommer lastas bland de första då han är knepig att lasta men står fint. Det är svårt att ranka dem inbördes. 

V3-2

3 Fourth Commandmenthan gör debut så att det är svårt att säga något. Jag tror att 1600 meter kommer passa och vi vill inte hetsa honom i onödan på kortare då han är lite het i huvudet. Om han håller nerverna i styr kommer han att göra ett bra lopp., avslutar Lisa Reuterskiöld. 

Hans-Inge Larsen 

V64-2

1 Grey Ascension har fått sämsta spåret som man kan få just med henne då hon vill komma utvändigt och ha fritt. Senaste insatsen var kanon, formmässigt är hon lika bra och det gäller att hitta ut – då kan hon vara med där framme. Aldrig lyckats med innerspår, men någon gång kan det också gå. Likaväl som att hon kommer sist kan hon vinna. Hon är startsnabb och vi får hoppas att det splittras upp. Går alltid till mål om hon sitter utvändigt. Lite outsiderchans, berättar Hans Inge Larsen.

Jane Olin

Lopp 1

1 Brienne verkar må bra för dagen. Hon gick ett jobb i dag (tisdag) och behövde det. Startspåret gillar vi och hoppas på att hon får en bra start. Där finns bra motståndare i loppet, men jag vet att hon alltid gör sitt bästa! Vi hoppas på en bra placering, säger Jane Olin. 

Jeanette Karlsson

V3-3

2 Campo Del Maestro är en stor och fin tvååring. Han har fått stå över något jobb då han fick ett par dagars feber, så det kan saknas lite luft denna gång. Jag tränar ju honom hemma på landet så han är ute för att få rutin, berättar Jeanette Karlsson. 

Karin Tedesund

Lopp 1

5 Mr Naughty Boy trivdes mycket bättre på banan senast. Han gör ju alltid så gott han kan och han har duktiga Sofia (Presits) på ryggen. Sofia känner honom väl och vann med honom tidigare i år så vi hoppas på en god prestation, säger Karin Tedesund. 

Kristina Naranjo

V64-4 / V4-2

11 Oaktree har löpt jämnt och fint hela säsongen, till och med på sprinterdistans i bronsklassen. Nu går vi upp en klass och motståndet blir lite tuffare, men i gengäld får han lägre vikt och en distans som borde passa bättre, säger Kristina Naranjo. 

Malin Roth 

V64-2

8 Filia Kalejs tycker jag var grymt bra senast. Det är inte perfekt att hamna längst ut, men hon känns fortsatt fin så jag hoppas på en likvärdig insats. Det är ett tufft fält och svårt att säga hur långt det räcker, upplyser Malin Roth. 

Maria T Olsson 

Lopp 1

2 Legacy Heart trampade av sig kronranden efter loppet i Göteborg och har stått i sex veckor. Han var tunt jobbad inför förra starten och ”brände allt” på väg ner till startboxarna. Han blir bättre, men 1200 meter är lite kort och också ett litet test hur det fungerar med amatörer. Skall definitivt ha längre distans, en vrålstark häst. Detta är för rutinen. Nästa uppgift är 1730 meter på Jägersro. Ringbett på så att han kan hållas till boxarna. Önskar cantra först till start. Senast gick han sist och skulle då jaga i kapp de andra, säger Maria T Olsson. 

Nina Lindberg Lensvik

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

2 Palm Springs är en häst med mycket stor kapacitet som bara brukar sig till 85 procent i loppen. Han har ett bra startspår, tränar super och kan vinna men det sitter i hans huvud. Men, plats bör han vara på, upplyser Nina Lindberg Lensvik. 

Peter Jardby

V64-2

6 Freemanip gick bra sist och verkar vara i bra form. En tapper krigare. Spåret är bra då jag tycker bättre om ytterspåret än innerspåret, säger Peter Jardby. 

Susanne Berneklint

Ställföreträdande tränaren Oscar Berneklint uttalar sig om hästarna.

V64-2

2 Dominic är en häst som är ganska oberoende av spåren. Han kan göra loppet själv eller följa de andra. Han lär sig mer och mer om hur det är att vara sprinter. Han går troligtvis med huva, beslut tas om utrustningen på söndag, men troligtvis samma som de senaste starterna. Han gjorde det väldigt bra senast på en bra tid och fajtade ner tuffa konkurrenter. Två kilos höjning ska han klara och han bör ses med chans med tanke på att han gjorde det bra förra gången. Formen är oförändrad och han borde göra ett bra lopp. 

V3-2

5 Beck är en fin häst. Vi är helt övertygade om att han behöver längre distans, han är inte typen som är kvick utan måste galoppera in sig. Han ser lite mer uppåt och framåt ut nu. Vi får se om 1600 meter är hans grej eller om han behöver längre. Han är anmäld i Skånelandlöpning. Vi får se om han är bra nog och får svar på många frågetecken, avslutar Oscar Berneklint. 

Vanja Sandrup 

V64-4 / V4-2

10 Powerhouse ska nu starta igen och jag hoppas att han är tillbaka i god form. Han hade en halsinfektion i senaste starten och då var han aldrig var med i loppet. Nu är han frisk igen och han är väl tvåa, trea som vanligt. 

V64-6 / V4-4 / V3-1 / LD-2

4 Röde Baronen uppförde sig jättefint senast efter kastration, men det fattades jobb så det fanns ingen luft senaste biten i Breeders’. Han känns jättefin nu så får vi hur långt det räcker? Jag tror och hoppas att han ska göra ett bra lopp. 

V3-2

1 Ice Age gick rätt bra i skymundan förra gången och lite mer distans är passande för henne. Jag hoppas att hon ska vara närmare de andra. Inget segerbud, men har jobbat jättefint, avslutar Vanja Sandrup. 

Yasmine Nilsson

Lopp 1

4 Hall Of Fame är otroligt fin I år och gör det bra hela tiden mot riktigt vassa hästar. Han har trots det sänkts i handicaptal efter varje lopp och är det någon gång vi ska testa 1200 meter igen så är det nu. Ryttaren har inte ridit lopp på länge och kommer vara ringrostig. De enda förväntningarna jag har är att vi ska ha väldigt roligt ute på banan på söndag, säger Yasmine Nilsson.