Nyheter

Stallsnack – Jägersro Galopp 17 juli

Publicerad
Det är derbydags på Jägersro Galopp och den här dagen är det galoppen som är i fokus då en av blott två GS75-dagar för året serveras fullblodssporten. Fokus är förstås på GS75, men Dagens Dubbel finns också på programmet. Du kommer även att kunna spela V4 och givetvis kan du också spela V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna finns inbakade i tipsen och i andra artiklar.
xcnnsbwscc5d77uwk9t
El Pepino vid seger i debuten. Nu är det dags för elddop då han står på startlinjen i Svenskt Derby i blott sin fjärde start. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Annelie Eriksson

Lopp 1

6 Mohaymin möter tufft motstånd, men han fick ett bra spår i det stora fältet så jag hoppas att han kan få en fin resa genom loppet. Han kan bli lite bekväm. Vi hoppas på en bra prestation. 

Annike Bye Hansen

Intervjun hittar du här

Bettina Andersen 

Ställföreträdande tränaren Kim Andersen uttalar sig om hästarna.

GS75-3

3 Red Hunting Hawk är en bra ärlig häst med ett stort hjärta, men vi har lite utmaningar med honom. Han kommer starta på söndag och hästen att slå är Moon String. Vi hoppas att han får pengar med sig hem. 

8 Never Pass Me är det bara bra med för dagen, han är inte sämre än motståndarna. Han har utvändigt startspår och det kan kosta lite, men det kan också vara positivt. Han springer på fel ben hela upploppet senast och är en stor valp som kan bli lite het. Jag vet vad det kostar att inte byta ben och han är inte långt slagen. Om det inte blir för lång väg runt så är han med på dem på mållinjen. Han känns fin och är inte sämre än sist, tvärtom. Hästen att slå är Moon String. 

Camilla Nilsson

Lopp 1

2 Hadid är en fin häst som har gjort allt rätt i träning. Han har så mycket talang att han i framtiden nog kommer kunna gå i de här sällskapen, men det här är lite tufft att debutera i.

Caroline Malmborg

GS75-7 / V4-4 / V3-2 / DD-2

4 Beach Road One var jättefin när han vann på Bro Park överlägset senast och jag tycker att han aldrig varit bättre. Det är klart att vi spänner bågen och möter hästar som Duca Di Como, Stroxx Carlras och många andra bra, men i den form han befinner sig är det fina prispengar att springa om och det är kul att vara med. Jag är nöjd med spåret. 

Cathrine Erichsen

GS75-4 / V4-1

8 City Code mår väldigt bra och är en häst som utvecklas och förbättrar sig stadigt. Man önskar sig att han för en gångs skull fått ett bra startspår och det känns som att vartenda gång blir det näst längst- eller längst ut. Han går på bägge underlagen och vann Rosengårdlöpning (2021) och var tvåa i Jägersro Sprint (L) i maj bakom El Guanche. Han var jättebra senast på Bro Park på gräset så han går på bägge underlagen. Det är väldigt tuff konkurrens med El Guanche, General De Vega och de andra. En outsider. Vi reser på lördag.  

GS75-7 / V4-4 / V3-2 / DD-2

3 Duca Di Como gick ett bra lopp senast på Bro Park, han kan inte göra annat än att vinna, han gör det komfortabelt och han var lugn och avslappnad, men det var också en väldigt varm dag. Ifjol stannade han ett par gånger på Jägersro utan att jag har en förklaring. Jag har inget negativt att säga för dagen, han gick igenom veterinärchecken prickfritt och har inte haft några stopp. All statistik talar emot att han ska vinna sin tjugonde seger och Elione Chaves har vunnit femton starter med honom. Jag tror att han kommer att göra ett fint lopp igen och jag måste säga att det är en god vinstchans, men han är sju år och han har som sagt varit en besvikelse ett par gånger på Jägersro. Det är bra hästar emot som vill vara med och kämpa och det ska löpas om det, vilket också gäller för Duca Di Como. Vi reser på lördag. 

Charlotte Goss

Lopp 1

1 Top Medina fick inget fäste senast på Göteborg och paddlade bara runt på banan. Hon är klok och kände att det inte fungerade och då gjorde hon inte mer den dagen. Hon trivs bra på Jägersro och spåret är bra för henne. Hon ”brunstar som bara den” och det är nio hingstar i loppet, men hon brukar sköta sig och inte prestera sämre vad vi har märkt tidigare. Hon tränade fint i måndags inne på Jägersro. Det vore kul om hon gjorde ett bra lopp här som enda stoet. Jag är jättenöjd med en femteplats. 

4 No Risk No Reward kvalade på derbydagen för ett år sedan så han har bara varit med ett år och det är en ganska tuff uppgift för honom, men vi måste testa här. Redan i kvalet förra året så tyckte jockeyn Anna Pilroth att han kunde vara den bästa i stallet och hon sitter upp nu också. Jag tror på honom, han ser inte mycket ut för världen men han kan. Martin Rodriguez red honom i träning i måndags inne på banan och var väldigt nöjd. Jag är jättenöjd med en femteplats. 

10 Lindahl’s Avatar fick gå ett jobb inne på banan i måndags där han fick träna på var mållinjen ligger och kämpa under jobbet. Han har inte tagit ut sig i de andra jobben, men i måndags fick han verkligen kämpa lite även om han naturligtvis inte behövde ta ut sig så han är inte trött inför söndag. Han är lite smålat och nu får han gå med helstängda blinkers –förra gången var det halvstängda. Jag är som med mina två andra jättenöjd med en femteplats och kan inte värdera mina inbördes. 

Cornelia Fraisl

11 Bieshan är i bra form och kommer att komma till Jägersro på fredag kväll. Det här Startfältet är mycket starkare än förra gången vi var på besök, men vi hoppas att han gör ett bra lopp och får en bra placering. I sadeln sitter som vanligt vår stalljockey Dastan Sabatbekov och han känner honom, precis som han känner banan. Det kommer inte bli enkelt att slå mer erfarna hästar som Akoya, Rasmy Al Khalediah och Freddy Py, men med säkerhet kommer både häst och ryttare att göra sitt bästa. Vi ser fram emot att starta i Sverige igen. 

undefined

Bieshan segrade i Wathba Stallions Cup (Gr3PA) före utvändige Ayman. Ny seger på söndag? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Dina Danekilde

GS75-4 / V4-1

7 Zamson Zaid mår mycket bra efter sista starten som han vann och med lite tur på vägen så kan han bli farlig här.  

Francisco Castro

Lopp 2

1 Bushmill och 6 Footfall har bägge två tränat väldigt bra och jag är mycket nöjd med dem. De flesta var några tiondelar bättre än mina hästar i kvalet, men jag tycker de kommer väl förberedda och är tränade för det här. Det känns som att de har en god chans. Det är jämnt mellan dem, men Footfall är kanske ett snäpp längre fram för dagen.

GS75-1 

6 Noble Dance möter Mystery Night som är hästen att slå. Han slåss om andraplatsen tillsammans med de andra.

GS75-4 / V4-1

1 Amon Ra fick ett dåligt spår och hade velat stå lite längre ut då han kommer bakifrån. Men, jag tror att det kommer bli högt tempo på loppet och han får komma på speed. 1200 meter passar mycket bättre än 1000 meter. 

GS75-5 / V4-2

4 Laguna Seca har tränat bättre än han har visat i lopp. De andra är etablerade hästar i eliten, de är inte handicaphästar. Det är ett tufft lopp för honom trots att han bär mindre vikt. Vi har inga förväntningar att vinna, han är en sen häst som inte startade som tvååring. Allt som han gör i år är bara en bonus. Han är ett projekt till nästa säsong. Han ska få lite rutin, bygga upp- och lära sig. 

GS75-6 / V4-3 / V3-1 / DD-1

13 El Pepino tycker jag det ser väldigt positivt för i ett öppet derby och han har i alla fall gått på distansen två gånger. 

GS75-7 / V4-4 / V3-2 / DD-2

5 Pusjkin var godkänd senast i sitt ”prepplopp” till det här och var nära i mål. Duca Di Como är hästen att slå som var väldigt bra senast på banrekordet över 1400 meter, åtminstone i år på Bro Park och det var på gräs. Han är ännu bättre på dirttrack.

9 Sea Lieutenant blev det fel för senast då han var med i ett hårt tempo och han hade ingen speed kvar. Här blir det tempo på loppet med Duca Di Como och om han får ett lopp på avvaktan har han en otrolig speed.

V3-3

2 Japanaja gick en bra tid näst senast och senast förbättrade han den tiden. Vi tänkte innan det loppet att han skulle gå Consolation. Jag tycker att han visat mera än sitt handicaptal på distansen och anser att han har en väldigt bra chans här.

Fredrik Reuterskiöld

GS75-3

4 Moon String har tagit det senaste loppet bra, han har gjort det bra på distansen och på sikt tror jag att det blir en ren sprinter.

GS75-6 / V4-3 / V3-1 / DD-1

7 Rangoon är en fin häst som avslutade bra senast, men jag tror att Svenskt Derby kommer lite för tidigt för honom. Jag tror att Tin Win och Steinar gör upp om vinsten, sedan varnar jag för Downtown Leo.

undefined

Rangoon och Valmir De Azerodo vid seger på Jägersro Galopp. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Henrik Engblom

GS75-6 / V4-3 / V3-1 / DD-1

9 Odd Type är allt bra med, senast blev det fel för honom då han skulle gått i ett hårdare, jämnare tempo. I ett öppet lopp ska han ses som en platsaspirant. 

Jane Olin

Lopp 3

6 Positano mår bra för dagen. Han står inte enkelt till, men jag tänker att jag har en pigg och frisk häst som vill ut och löpa. Han var trea sist och hoppas att han kan lite till denna gång. Ryttaren som ska rida vet jag inget om men Positano har blivit lättare att rida och jag hoppas på att han bjuder till ärligt. 

Janusz Kozłowski

Lopp 1

3 Rasmy Al Khalediah gillar den här banan och att springa på ett underlag som är lätt och snabbt gör han bra. I år har han gått två lopp i Warszawa. Det första var ett tufft lopp som han vann efter en hård strid. I det andra loppet, också det krävande och tufft, slutade han tvåa. Han har nu vilat en lång tid och är i optimal form. Han möter bra hästar, men jag känner inte till dem alla och deras form. En väldigt bra jockey ska rida (Per-Anders Gråberg) och de har redan vunnit det här loppet förra året tillsammans. Jag är hoppfull på förhand, men vi tar oss an loppet med försiktighet.

undefined

Rasmy Al Khalediah och Per-Anders Gråberg. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Lilian Vestvall

Lopp 3

7 Malakai mår prima och reser bra. Han går med mycket vikt, men går förhoppningsvis på rätt distans. Jag hoppas på pengar. 

GS75-5 / V4-2

3 Flying Barrel mår också prima och reser bra. Han sista lopp är bara att glömma. En handicap är en handicap och allt kan hända, men han borde vara med på pengar han också. Båda mina reser på lördag morgon.

Maria Hagman-Eriksson

Lopp 1

8 Ayman känns helt okej, men det är sjukt tufft motstånd. En sådan som Akoya är mycket bra och även om han har slagit Freddy Py en gång senast i Nederländerna (26/9-2021. Reds. anm.) så har jag för mig att han förlorat flera gånger mot honom. Det är en bra distans för honom, men det blir svårt att hävda sig här oaktat att han själv är bra. Kommer han fyra eller femma får man vara väldigt nöjd i det här sällskapet. Det är nog ändå bara han som har något att komma med från mitt stall här. 

12 Djelano fungerar över distansen, men är bättre över 1200 meter. Startspåret är superdåligt, men inget att göra åt. Det är mycket bra emot och om han kan vara fyra, femma får man vara nöjd, men Ayman är ändå den som jag tror har något att komma med här från mig.  

13 Lazom Al Khalediah tror jag får svårt här mot det här motståndet och ett dåligt spår. 

–Vi reser troligtvis tidigt på lördag morgon. 

Maria Sandh

GS75-4 / V4-1

4 Globemaster tränar jättebra på rakbanan då dirttrackbanan är under omläggning och det kan i och för sig vara bra för honom att slippa kurvan på stora banan. Han känns fin i kroppen och allt känns väldigt bra. Han har haft ett långt uppehåll sedan Prammsdagen. Allt är möjligt även om det är hårt motstånd. 

Niels Petersen 

GS75-2

9 Habla gick Svenskt Kriterium på banan som tvååring och var tia då. Vi prövar banan igen. Hon kan mer än sitt tal om hon hanterar banan och vi är nöjda med henne. Hon är en outsider om hon hanterar banan i ett öppnare Margareta Wettermarks Minneslöpning än på många år. 

GS75-6 / V4-3 / V3-1 / DD-1

3 Chiefof Comanches har tagit Derby Trial-loppet bra, trots att han inte var hundra procent då. Han kom i gång sent i år då han kastrerades i slutet av februari på grund av att en testikel låg i kläm. Årets första lopp var över fel distans och bara för att få ett lopp i kroppen. Vi är nöjda med honom och han har gått fram med det senaste loppet i kroppen. 

Nina Lindberg Lensvik

GS75-5 / V4-2

9 Suspicious Mind gör med all sannolikhet sin sista start. Han känns pigg och glad och gör säkert ett bra lopp, men han ska ge bort mycket vikt.

V3-3

8 Tiny Dancer var jag besviken på senast, han kommer att göra ett bättre lopp nu. Om han löper upp till samma form som när han vann så är han långt framme.

9 Rachini är inte alls så dålig, men jag tror inte att det är något för vinnarspelarna.

Patrick Wahl 

GS75-3

1 Miss Donalita har gått bra på Jägersro, vann Lambada Cup förra året, har ett bra spår över en passande distans. Det är bra förutsättningar, men jag har respekt för motståndet. 

Ricardo Ramallo 

Lopp 3

3 Hawk Eye har vi haft i en månad så jag kan inte säga mycket om hästen, men har en stor potential och jag förväntar mig mycket av honom framöver. En bra ryttarinna är bokad, men det här loppet är bara ett test.  

5 El Chapo är en häst som vi är lite besvikna över. Han har mer kapacitet än han har visat. Om han löper upp till det vi tror om honom så kan han vara nära här. Jag tror han kommer att göra ett bra lopp.

GS75-2

10 Numeira har jag haft sedan den 16 maj. Hon gjorde ett bra lopp på Bro Parks gräsbana senast. Den stora frågan är hur hon hanterar dirttracken, men hon har stamtavla för det och tränar bra på det. Jag förväntar mig ett bra lopp om hon hanterar underlaget i lopp. 

GS75-4 / V4-1

5 El Guanche är allt bra med för honom. Vi hoppas han får ett störningsfritt lopp och får han det så borde han vara där framme igen.  

Roy Arne Kvisla 

GS75-3

2 Victoria Kalejs har bara startat tre gånger och är under utveckling. Hon var inte frisk senast i Svenskt 1000 Guineas, som alla andra den dagen från stallet. Jag fick ett positivt svar i tisdags kväll på de som startade och veterinären har friskförklarat alla. Jag tycker att hon ska kunna vara bland de tre.

GS75-5 / V4-2

7 Victor Kalejs skulle åkt till Jägersro den 15 juni, men som tur var kollade vi upp honom och då var han på väg att bli sjuk så vi strök. Han har inte varit lika sjuk som de andra i stallet, men har fått vara lite ledig nu. Jag tycker att formen är konserverad. I en handicap kan allt hända. Spåret är inga konstigheter. Han får en bra resa därifrån. 

GS75-6 / V4-3 / V3-1 / DD-1

4 Running Rolf har visat snabbhet från start, men ska inte gå till front utan ligga på rulle. Det är väldigt lite som skiljer mina åt i träning. Båda mina var sjuka i sina sista starter, Running Rolf gick inte ner något i handicaptal på den dåliga prestationen, men det gjorde 10 American Impact. Running Rolf är avlad att vara en stayer, men är ändå oprövad på distansen. American Impact står distansen hela dagen. Den som får den bästa resan av mina två är den som är först av dem. Det kommer att bli trångt och det är inte alltid lätt att glida med. De är outsiders bägge två. 

–Vi reser på lördag. 

Susanne Berneklint

Lopp 2

4 Beck var jag jättenöjd med i kvalet och han har tagit det bra. Det är en fin häst, sedan är det alltid svårt att veta chansen eftersom det är första starten för alla utom en.

GS75-1

1 Scarlett får gå ner på lite kortare distans igen, hon känns fin, men Widos häst (Mystery Night) blir naturligtvis väldigt svår att slå.

GS75-6 / V4-3 / V3-1 / DD-1

12 Steinar är jag jättenöjd med. Jag tror att den längre distansen och att det blir tempo på loppet kommer att passa bra. Han är som bekant stor så han behöver få löpa fritt.

undefined

Steinar (utvändigt) försöker kämpa ned Mystery Night (invändigt) i Voterlöpning, men det gick inte. Nu slipper de två högst handicappade treåringarna på hela dagen möta varandra. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Susanne Strand

GS75-7 / V4-4 / V3-2 / DD-2

7 Weltruhm känns fin och är fortsatt positiv. Det är hårdare motstånd än tidigare, men samma jockey som senast (Andreas Tapia Dalbark). Jag tror på dem och hoppas att allt klaffar. 

Vanja Sandrup

GS75-6 / V4-3 / V3-1 / DD-1

8 Röde Baronen känns verkligen jättefin, jag har längtat till Svenskt Derby hela veckan. Jag har en häst som visat att han står distansen, så det känns riktigt spännande.

Wido Neuroth 

Ställföreträdande tränare Jan-Erik Neuroth uttalar sig.

GS75-1

2 Mystery Night startar vi i Malmö Stads Pris, den korta varianten, då vi inte tror hon står derbydistansen. Det är bäst för hästen och det är på pappret ett lite lättare lopp. Hon fick en muskelsträckning i Norsk 1000 Guineas senast. Går hon som hon gick i Voterlöpning och som hon kan göra samt att om allt går som det ska göra så bör hon vinna, men det är djur vi håller på med. 

GS75-2

4 Solveig tränar bra på sandbanan i Norge och har varit placerad på Jägersro. Hon är varit en sen häst. Bra form och chans att vinna det här. För ögonblicket är Solveig den bästa hästen av våra i loppet. 

2 Thunderey har jag valt och jag tror hon kommer att passa bra på banan, men det är första starter på Jägersro för henne. Senast gled min sadel väldigt och jag fick låta henne gå fram för tidigt till täten och det blev inte som det skulle. Jag var nöjd ändå. Bägge hästarna har lika bra chans fast ”på olika sätt”, men Solveig är för ögonblicket bäst av dem häst mot häst.  

GS75-4 / V4-1

6 Miss Haven är en väldigt bra häst som gick ett lopp i fjol på Jägersro och gick då väldigt bra, slagen med hals av City Code. Banan passar hästen och det är till hennes fördel mot så bra hästar. Ett spännande lopp. Det är vanskligt att säga, men jag hoppas hon är bland de tre.

GS75-5 / V4-2

1 Jet Action vann i fjol på Jägersro över 2400 meter, men det är ett handicaplopp så man ska tänka på det. Suspicious Mind bär nu tre kilo mer än honom. Sam med 52 kilo ska passas även om det är övervikt. Han kommer gå bra här och spåret är okej. Han har en väldigt fin chans. 

GS75-6 / V4-3 / V3-1 / DD-1

1 Sea Lodge var ute på en väldigt tung bana senast då hon startade i Oaks Trial. Det var mycket vatten i den och hon satt lite fast, som klister. Jag tycker att hon gick bättre än vad det såg ut. Jag är inte nöjd med spåret för hon är inte så startsnabb och är inte van vid så mycket sprut. Det är därför hon gått på utsidan förut i de två lopp hon gått. Hon behöver fortfarande erfarenhet. Vi hoppas hon klarar sprutet och får en bra position. Blir det så hoppas vi hon kan vara med bland de tre.

11 Downtown Leo har varit lite förkyld och bara fått en snabb bana i år. Han löpte väldigt bra i fjol på tung bana. Han är en bättre häst än Sea Lodge, men har inte prövat vare sig distans eller bana och därför har jag att valt rida henne. Han kan vara bland de tre första i mål då han har en hög kapacitet. 

undefined

Downtown Leo är mycket grundkapabel om formen sitter där. Foto: @hesteguiden.com

GS75-7 / V4-4 / V3-2 / DD-2

1 Like A King har inte gått på Jägersro som han gjort på gräset, men har en väldigt bra form och har egentligen en bra chans. Startspåret är jag inte så glad för, han gillar att löpa fritt. Han är så bra som vi såg i Stockholms Stora Pris. Han är lite känslig och måste trivas med uppgiften för att det ska bli bra.  

10 No Short Cuts går in varje dag ensam i startboxarna utan problem. Han behöver loppet i kroppen då det nu är två gånger han skulle ha startat, men som det inte blivit något med. Distansen kan vara lite kort. Det är ett bra startspår för honom – ska han komma på speed så är det bra då han slipper sprut. 

V3-3

3 Roxette rider jag för att min mamma äger henne. Nu skall hon pröva Jägersro och gå ett okej lopp för att få ett bra handicaptal och erfarenhet. Hon är ute på en distans som passar bättre än 1600 meter. Hon tränar bra på sanden hemma. 

4 Zeffirelli är en ganska fin häst, som står distansen. Det är en bättre chans att vinna här än i derbyt. Han var lite för sen ur boxarna i Derby Trial, men avslutade väldigt starkt. Han är lite speciell och tänker mycket, lite nervig. Ingen enkel häst. Han är bättre än handicaptalet och bör vinna det här loppet.