Nyheter

Annike Bye Hansen om sina hästar på derbydagen

Publicerad
Annike Bye Hansen har haft många topphästar genom åren, har en stor förmåga att matcha klokt och hästarna springer många säsonger med goda resultat. Hon har inte bråttom och det ger också utdelning. Vi minns exempelvis norskfödde toppsprintern Ragazzo med värme. Han nådde handicaptalet 97 vilket oss veterligen är det högsta tal en skandinaviskfödd häst haft i modern tid. Vi har inte heller glömt allkonstnären och stjärnan Captain America som vann hela 17 lopp över både gräs och dirtrack samt på distanser mellan 1200- och 2400 meter. Han nådde talet 92. I dag är det General De Vega, Takeko och Swedish Dream som är stjärnorna. De två förstnämnda startar på söndag på Jägersro Galopp och stallet sadlar också ut en oexponerad häst i Svenskt Derby.
ymhmv41wdtk3xp4jknv
Stjärnan General De Vega vid seger i Bro Park Sprint Championship (L) på Stockholm Cup-dagen 2021. Foto: Steven Cargill / Racingfotos.com

Vi fick en pratstund med Annike Bye Hansen denna hektiska vecka och frågade förstås om de tre starthästarna på söndag. 

I Margareta Wettermarks Minneslöpning (GS75-2) startar du 7 Takeko med Oliver Wilson. Vad kan du berätta för spelarna? 

–Hon startade två gånger på all-weather-bana på Irland som tvååring, tränar bra och överraskar med hur hon fungerar på sandbanan hemma. Hon går på allt och är den av mina jag är mest säker på ska fungera på Jägersrobanan där alla gör sina första starter där. Hon satt lite fast i svängen senast på Bro Park när Ascot Brass stack och jag var nöjd med insatsen, men det börjar bli lite surt att vara tvåa efter henne. Hon är högst handicappad i fältet och om hon fungerar här så har hon bra chans. Nascetta är värst emot. 

Nästa häst ut för dagen är i självaste Zawawi Cup (L) (GS75-4 / V4-1) där stjärnan 3 General De Vega startar tillsammans med Carlos Lopez. Hur ser du på uppgiften? 

– Jag var nöjd med honom senast på Bro Park Jag må säga att det är ett frågetecken vad han tycker om det här – jag blir inte överraskad om han inte fungerar. Den är speciell  – Jägersrobanan. Jag vet helt enkelt inte. Han var med i Voterlöpning (regi Lars Kelp. Reds.anm.), men det var ingen succé. För mig har han bara startat på gräs. Om han fungerar så är han en av de som kan vinna. 

Slutligen så startar 6 Hard One To Please i Svenskt Derby (GS75-6 / V4-3 / V3-1 / DD-1). Han har bara gjort tre starter hittills. Vad tror du? 

–Han tränar bra hemma på sanden, men nu är det första gången i tävling på dirttrack och han testar också distansen för första gången. Han är lite sen i utvecklingen och det här är första resan. Jag har en bra jockey i Oliver Wilson – allt annat är frågetecken. 

Slutligen, när reser ni till Malmö och Jägersro Galopp? 

–Vi åker ner på lördag morgon och är där på eftermiddagen, avslutar Annike Bye Hansen.