Nyheter

Stallsnack – Jägersro Galopp 16 november

Publicerad
Jägersro Galopp arrangerar årets sista onsdagstävlingar med fokus på V4 och V5, men givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna hittas i separata artiklar.
solgtoeuo1z1qljayqw
Camich och Per-Anders Gråberg segrade på ett snyggt sätt i senaste starten. Blir det tredje raka nu? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Brian Wilson 

V4-1 

7 Thatsthefinest springer mycket bättre när han möter bättre hästar så – han är verkligen ”up to his game”. Han ska inte gå I ledningen då han är mycket bättre när han får jaga. Han går ut i sitt första handicaplopp och gillar banan. Han är fräsch och mår bra och jag är supernöjd med jockeybokningen (Lopez). Han kan leverera en stor överraskning här och har en riktigt bra chans. 

V4-4 / V5-2 / LD-2

4 Umissedaspot är fräsch efter sin paus, älskar Jägersro Galopp och är snabb ut. Jag vill att hon är bland de fyra första i loppet och behöver inte gå i ledningen. Det är mycket vikt att bära för ett treårigt sto. Jag tror att handicaptalet 80 är lite för mycket för henne och det var för saftigt att få tre kilo för att vinna med ett kort huvud senast och jag tror att handicappern har fångat henne nu, men jag är alltid förhoppningsfull. Jag förväntar mig att hon gör ett riktigt bra lopp. 

Dina Danekilde

V4-1 

3 Zamson Zaid mår mycket bra för dagen och med lite tur är han med långt framme här. 

V4-4 / V5-2 / LD-2

10 Cibelle mår mycket bra för dagen och med lite tur är hon med långt framme här. 

Francisco Castro 

Intervjun hittas här

Hans-Inge Larsen 

Intervjun hittas här

Jane Olin

V5-5 / V3-3

6 Positano mår bra för dagen. Det är lite längre distans denna gång, men jag tror inte att det inte ska vara något problem. Jag tror på bra chans med tanke på förra starten.

Johanna Åberg

V5-5 / V3-3

5 Dherby känns fortsatt fin, men han har ju varit lite ojämn i sina prestationer. Han gjorde ett överraskande bra lopp senast. Det var inget att göra åt vinnaren. Det är svårt att säga något om att det är 200 meter längre, men springer han på sin kapacitet så ska han vara i toppen och strida här, tycker jag.

Peter Jardby 

V4-1 

1 Freemanip fick inget bra lopp senast, formen är annars god och han tar väl ledningen som han brukar. Jag bedömer det som en liten mindre segerchans. 

8 Kinsman är väl den med bäst chans av mina. Han är en toppsprinter. Kinsman är inte med i den direkta täten första halvan av loppet, men kommer alltid med en bra avslutning. Han är helt enkelt segerfarlig.

V4-2 

2 Moojim gör sitt bästa och är stabil. 

3 Wordly Wise är väldigt svårbedömd. Hon var riktigt bra som trea efter ett långt uppehåll i Göteborg. Efter det fick hon problem med magen och en hovspricka. Nu tränar hon bra igen utan att vara toppad. Hon har gjort allt vi har begärt av henne, det är en av de bästa som jag har i träning. Men vi får se hur det faller ut, hon kan vinna loppet men också bli sist.

Jessica Ohlson

V5-5 / V3-3

4 Come What May börjar mer och mer förstå vad hon ska göra och var bättre än väntat senast. Det blir en fin häst till nästa år. Hon står bra till viktmässigt här och borde vara bland de tre första i mål.

Karin Tedesund 

V5-3 / V3-1

1 Sixten Blixten var jättefin senast och han var lugn i startboxarna. Förut har han pullat en del från början, men blivit lugnare. Näst senast tappade han start då han sprang in i grindarna innan starten släpptes och hamnade bakom och fick allt sprut på sig. Senast kom han bra i väg, men hamnade ute i spåren och sprang både fort och långt ut och fick ingen pust så han gjorde ett jättebra lopp. Jag tror att han varit mycket längre fram om han inte fått så mycket spår under resan. Sofia (Presits) känner honom. Jag tycker att han ska räknas här och borde vara där framme. 

Malin Roth

V4-1

2 Filia Kalejs möter svåra hästar, men hon mår väldigt, väldigt bra. Är det någon gång hon ska klara det omöjliga så är det nu, upplyser Malin Roth. 

V4-2

1 Victoria Kalejs är det svårt att säga var hon står för dagen, men jag är hoppfull, säger Malin Roth. 

V4-4 / V5-2 / LD-2

2 Prima Kalejs kommer ju också ut bland svåra, formstarka hästar och på en ny distans, men jag tror hon kommer göra det bra, hälsar Malin Roth.

Rikke Rohbach Bonde

V4-3 / V5-1 / LD-1

6 Camich har en tuff uppgift, men hans form fortsätter att förbättras och det är därför jag tar chansen i ett sådant här lopp.

V5-4 / V3-2

1 Basixx Carlras är det ingen hemlighet att han är en häst vi har höga förväntningar på nästa år. 1600 meter hade varit en mer passande distans, men han måste ut och pröva. Vi har inga stora förväntningar på att han ska göra en ”bra figur” på onsdag, men förhoppningsvis är det en bra erfarenhet och indikation på vad det handlar om.

Roy Arne Kvisla

V4-3 / V5-1 / LD-1

8 Inviting Rose står inte lika bra till handicapmässigt längre som hon har gjort i vissa lopp. Vi gör ett försök då det är bra pengar att springa om, men det är tufft emot. Formen är där i vart fall och hon trivs på Jägersro som hon startat på ett par gånger. Hon reser bra. 

undefined

Inviting Rose är ett sto som vet var mållinjen ligger. Här vid seger i den senaste starten under Per-Anders Gråberg. Tredje raka? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Sandra Brolin

V4-1 

6 Fast And Free mår utmärkt. Vi får se vad hon gillar banan? 

Ricardo Ramallo 

V4-3 / V5-1 / LD-1

11 Repeat Offender möter Tin Win igen som vann mycket lätt förra gången. Jag tror inte att Tin Win förlorar i morgon. Jag blir glad om han är bland de tre och nöjd om han är bland de fyra. 

Vanja Sandrup 

V4-4 / V5-2 / LD-2

3 Powerhouse känns fin, men har inte startat på länge så det är en chansning. Jag ligger lågt med honom här. 

6 Röde Baronen känns jättefin efter loppen. Den enda skillnaden är att det är en lärling som rider så det är ett litet orosmoment för mig, men han måste ha det då han går med mycket vikt. Det är många hästar med fin form. Han är bästa segerchansen av mina två. 

Wido Neuroth

Ställföreträdande tränare Jan-Erik Neuroth uttalar sig. 

10 Downtown Leo tränar bra och är bra nog för att kunna vinna det är loppet. Distansen passar fint för honom. Han har gått väldigt bra på Jägersro Galopp så det passar honom också bra. Det är en handicap så det är svårt att veta. 

7 Leave No Trace var det lite för kort distans för senast. Hon är i väldigt bra form, tränar mycket bra och viktmässigt står hon fint inne i loppet. Hon blir bättre och bättre. Jag är helt säker på att hon blir en väldigt bra häst som femåring. Jag tror att hon kan avsluta säsongen med en trioplacering, men vi ska pröva att vinna. 

Öllegård Gren

V5-3 / V3-1

5 Camaluna hade väl årets bästa chans i den förra starten. Hon har känts fin sedan sista starten, det är inte alltid hon gör det så det känns lite hoppfullt. Nu är det övervikt – det minskar väl chansen, men det vet ju inte hon. Distansen är bra, Moa (Ek) är duktig och jag hoppas väl på att vara bland de tre i alla fall.