Nyheter

Castro och Larsen om onsdagens chanser på hemmabanan

Publicerad
Två hemmatränare som ställer upp med några riktigt bra chanser när årets sista onsdagslunchgalopptävling avgörs på Jägersro Galopp i Malmö är Hans-Inge Larsen och Francisco Castro. Redaktionen har varit i kontakt med bägge två och det andas optimism inför uppgifterna.
uq6aadvhjqj0n4teowt
Hans-Inge Larsen (t.v.) tar emot sin egenägda och deluppfödda Grey Ascension efter seger i juni på hemmabanan. I Sadeln Oliver Wilson. Ny seger nu? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Först ut av de två är Hans-Inge Larsen som kan ta en dubbel. 

V4-2 

4 Grey Ascension har jag ingen förklaring till vad som hände med senast. Hon hamnade på mellanhand och det var inget tryck i henne. Jag är lite osäker på formen efter senaste starten. Är det som normalt så är hon med bland de tre–fyra här, så pass bra är hon när det stämmer för henne. 

V4-4 / V5-2 / LD-2

1 Nevile Chamberlain var jag mäkta imponerad av senast eftersom han varit borta i två månader och han visade mer än jag trodde i det loppet. Rebecca (Stålhandske) får chansen igen och har varit tvåa med honom två gånger – tredje gången gillt. Gör han om den prestationen är han helt klart med igen. Han fick ett kilo för prestationen senast och det är samma viktförhållanden gentemot Röde Baronen som senast. Jag måste vara optimistisk, avslutar Hans-Inge Larsen. 

Francisco Castro startar en kvartett 

Det är fyra av stallets yngre förmågor som försvarar färgerna på onsdag och från stallet är det mungiporna uppåt. Kanske blir det en dubbelseger i det sjätte loppet? Om det nu inte blir dött lopp förstås, vilket stallet lyckades med förra året med Penny och Stargaze. Vi tar dem i tur och ordning. 

V4-3 / V5-1 / LD-1

4 Laguna Seca gick bra senast. Han ser helt okej ut och vi får hoppas att han gör samma typ av insats. Han har börjat sätta vinterpäls och man vet inte hur det kan påverka honom – vintern är svår att märka i själva träningen, det är i tävling som det märks. Om allt stämmer så har han en väldigt fin chans. Vi provar igen utan blinkers. 

V4-4 / V5-2 / LD-2

11 Civilon tycker jag var godkänd senast. Han hängde lite inåt och (Elione) Chaves kunde inte rida för fullt sista biten. Om inte loppet sitter i kroppen sedan den starten har han väldigt bra chans igen. 

undefined

Civilon i vinnarcirkeln i november förra året. I sadeln Carlos Lopez och han sitter upp igen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V5-4 / V3-2

2 Footfall tycker jag gick väldigt godkänt efter kastrationen då han var tvåa. Vi byter till blinkers då det i träning ser ut som att han är mer koncentrerad än med sidoludd. Han har stor chans här. Hästen att slå är Wortheverypingin.

5 Wortheverypingin kommer med tre andraplatser och den senaste var i Manoustielöpning på en väldigt bra tid. Hon har också en väldigt bra chans. Hästen att slå är Footfall, avslutar Francisco Castro. 

Kom ihåg att dagen börjar klockan 12:20, men om du inte kan vara på plats så logga gärna in på bankanalen och se kvallöpningen som startar klockan 11:50.