Nyheter

Stallsnack – Jägersro Galopp 14 september

Publicerad
Jägersro Galopp har onsdagstävlingar med fokus på V4 och V5, men givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig.
ejl5iosoar27nzva5l8
Kämpen Primacor är på jakt efter sin tredje seger i karriären. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Annika Delinder

V4-4 / V5-2 7 LD-2

15 Cutie har det tagit ett tag för att hon ska bli pigg och glad igen, men hon gjorde ett bra löp i Danmark senast i en av finalerna. Hon har ett tråkigt startspår nu över 1730 meter. Hon är helt klart bättre på gräs, men nu kör vi och ser vad som händer. Jag har lagt på sidoludd, vilket kan gå åt båda hållen.

Bodil Blomqvist

V5-5 / V3-3

6 Highland Queen har bara gått lugna turer i veckan, kommer att jobba på lite i dag, lördag. Hon känns fin och verkar tagit flytten bra. Min känsla är att hon är bättre på DT än gräs nu och har tidigare hanterat Jägersrobanan bra. Det är flera nya hästar i löpet som är svåra att värdera, men topp tre borde vara rimligt.

Camilla Nilsson

V5-5 / V3-3

1 Soulette Al Maury hade vi mer helstängda blinkers på förra gången och det ska vi inte ha denna gång. Det kan ha varit förklaringen till att hon var så långt slagen. Hon får lite mindre blinkers så att hon ser lite mer. Hon gick ner ett kilo på senast och står väldigt bra till. Hon är nog min näst bästa chans. Hon har gjort det bra även om hon också bromsar lite. Förra gången var jag inte lika nöjd som innan. 

7 Elmir har jag inte haft honom så länge i träning. En trevlig häst. Blev förkyld efter kvalet. Han ska ut och lära sig. 

8 Hadid har haft problem med blodvärden då han har haft lite problem med korsförlamningar. Han var väldigt hingstig senast och (Elione) Chaves sa att han ville inte gå förbi några motståndare, tjurade och bromsade hela vägen så jag var väldigt besviken. Chaves red jobb på honom i tisdags och det finns så mycket i den hästen, säger han. Han gick med Hazard De Faust och han har ingen chans mot Hadid. Han tränar väldigt bra. Jag har ju trott mycket på honom och så har det inte fungerat. Om han fungerar så är det en klar vinstchans. Vi har begärt att cantra först till start för att se om vi kan få honom att tänka på annat. I första starten var han inte så hingstig, men då hade han nog känningar av korsförlamning.

9 Hazard De Faust var jag väldigt nöjd med kvalet och han gick med järnskor. En stor, tung häst. Han rår inte på Hadid under normala omständigheter. Han är nog 1,67-1,68 hög. Har varit svår att rida, en stor bebis. Nu måste han ut, nu får det bära eller brista. Han är en häst som kräver ridning hela tiden, ingen självgående ”sak”. Man kanske kan hoppas på platschans för honom. 

Charlotte Goss

V5-5 / V3-3

2 Elementary Neutron är nog bättre på dirttrack, tror jag. Där har han gjort sina bästa lopp. Ledes till start numera och det fungerar bra. Näst senast var han bra på på Bro Parks dirtrack. Han är mycket bättre än sitt handicaptal om han visar det i lopp. Jag tror väl egentligen lite på honom, men blir besviken gång på gång. Är humörbetonad. 

5 It´s So Easy är redo nu och har tränat på bra. Martin (Rodriguez) har ridit henne i träning och rider nu i loppet. Hon är lite stressad, överambitiös och ska alltid mer än vad hon behöver. Är annars en supersnäll och väldigt fin häst, men gör mer än vad hon behöver och vi har fått skynda långsamt med henne – hon kan verkligen galoppera om hennes nerver är i styr. 

Charlotte Sjögren 

Ställföreträdande tränaren Christer Peters uttalar sig om hästarna.

V4-1

7 Moneytalks och 4 Four Dragons har likvärdiga chanser med litet plus för Moneytalks. (Elione) Chaves sade att Moneytalks kunde varit tvåa senast om hon inte fått en liten smäll i svängen. Utvändiga startspår är plus för bägge.

Francisco Castro

Intervjun hittas här.

Hans Inge Larsen

V4-4 / V5-2 / LD-2

5 Primacor underpresterade senast, men jag hoppas det var tillfälligt. Han kan få en bra placering, även om jag tycker att det saknas lite till slut.

Jessica Long

V4-1

1 Tussilago Farfara ska väl kunna vara med här om inte innerspåret är för tråkigt.

V4-3 / V5-1 / LD-1

3 Keep On Dancing ska ut i ett getingbo, du ser nog kulltoppar i Stig Holms Memorial så det kan bli tufft.

V4-4 / V5-2 / LD-2

4 DDQs Super Trouper har varit en besvikelse de två senaste gångerna, jag hoppas på lite bättring, men ligger lite lågt då ”grus” kanske inte är hans grej?

Karin Tedesund

V4-1

9 Mr Naughty Boy har fått möta bättre hästar de två senaste loppen och likaså i morgon. Jag tror även att banan har varit lite för lös i hans tycke, men nu har vi fått regn här nere i Skåne, så jag tror att banan kommer passa honom bättre denna gång. 

Malin Roth

V5-4 / V3-2

5 Filia Kalejs mår- och har jobbat väldigt bra. Sedan är det ett getingbo av rang, men hade jag inte efteranmält så hade det inte blivit något lopp.

Maria Hagman-Eriksson

V5-5 / V3-3

3 O’Dahe var en stor besvikelse i debuten, men samtidigt var det kanske för tajt mellan kvalet och starten? Jag var lite orolig hur hon skulle gå på DT eftersom hon kvalade på gräs. Det är alltid skillnad på träning och tävling. Hon känns fortsätt väldigt fin och jag har förhoppningar på henne. Det är skillnad med 1600 meter på tävling. I debuten hoppade hon inte av så bra, men i träning fungerar det fint. Fredrik (Janetzky) hoppade av henne fint för någon vecka sedan och hon gick sedan fantastiskt bra i jobbet då hon gick en längd bakom Ayman. Jag var väldigt nöjd med det. Nu är det första långresan och hon får sällskapshäst med ner. Det ska förhoppningsvis gå bra.

Rikke Rohbach Bonde

V4-1

11 Record Breaker är ny i träning och har inte haft honom så länge, men han har ett behagligt handicap och har tävlat på dirttrack förra året med en tredjeplats. Han är lite svår för mig att sätta in här, men han har tränat utan anmärkning på den korta tiden och måste ut och ses.

V4-3 / V5-1 / LD-1

1 Snedronningen tycker jag gick bra senast över 1200 meter. Jag tror hon är bättre över 1600 meter om Nicolaj (Stott) kan få henne att slappna av lite på vägen. Vi hoppas på en premie med henne. 

V4-4 / V5-2 / LD-2

10 Camich och 14 Ruby Carlras är båda två hästar som går ut över en lite kortare distans än vanligt. Det tror jag inte är någon fördel och måste ses först. Jag tror Camich är min bästa chans av de två, då han gick fint på banan senast.

Ricardo Ramallo

V4-1

1 Chizonwheels har haft små problem, så hon kan vara lite osäkert startande, men startar hon så har hon tränat bra. Det är blinkers på igen och det är positivt. I sin senaste start hamnade hon bakom en häst som tröttnade och fick inte chansen riktigt.

V4-2

2 Repeat Offender gör sitt bästa, men är ute i ett tufft lopp.

V4-4 / V5-2 / LD-2

1 Inga Lilla var bra senast och utvecklas, men nu är det lite andra förutsättningar och jag ligger lite lågt. 

13 Amazing Halo vill jag gärna se som trea–fyra, det är inte bra om hon blir för hetsig.

Roger Osberg

V4-3 / V5-1 / LD-1

7 Cherry Pop är en okomplicerad häst som kvalade till belåtenhet. Är inte vässad för debuten, men hoppas att vi kan få med en peng hem även om det ser tufft ut på förhand.

8 Haajima gick sitt lopp innan start i sin debut. Kapacitet finns men hon måste lära sig att slappna av och då kommer resultaten att komma. 

V5-3 / V3-1

8 Stuck With U kvalade fint. Han är lite valpig och ganska så bekväm av sig. Är ej vässad för debuten men har gjort framsteg efter kvalet. Behöver nog loppet.

Jägersro Galopp lopp 8, 1730 meter DT

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet. 

7 Sixten Blixten – 1 Celebrate Me – 5 Camaluna Outs: 11 Dressedforsucess