Nyheter

Francisco Castro om chanserna på Jägersro Galopp

Publicerad
Redaktionen fick lite av tränare Francisco Castros värdefulla tid nu på morgonen inför tävlingarna som börjar klockan 12:20. Stallet startar många intressanta hästar och det är förstås värdefullt för spelarna att få höra vad hemmatränaren har att säga om möjligheterna för de sju starthästarna.
vckoos0v7j48baoupmb
Amon Ra i vinnarcirkeln med ett glatt gäng. Blir en det repris i dag? Chanserna är goda. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Stallet har i år, de utländska starterna inräknade, en segerprocent på 16,5 och platsprocenten ligger på hela 45,6.  Francisco Castro kommenterar hästarna i tur och ordning. 

V4-2 

-5 Laguna Seca är en sen häst och fortfarande lite grön. Som tur är det inte så många hästar i loppet och han kan bättre än han visar ändå. Vii får se vad han kan göra här. Allt är bra med honom i varje fall. 

V4-4 / V5-2 / LD-2

-7 Civilon var bra senast och allt ser bra ut med honom. Vi har en lärling på för att ta av tre kilo. Han är min bästa chans i loppet. Startspåret är inga problem. 

-6 Stargaze var godkänd senast och förbättrade sig lite. Tyvärr tycker vi att hon behöver längre distans, men det finns inget lopp som passar just nu så vi prövar igen över 1730 meter. Hon är inte helt chanslös. 

V5-3 / V3-1

-6 Footfall var vi var besvikna på så klart efter senaste loppet. Vi har inte riktigt någon förklaring till insatsen. Vi tar nya tag på samma distans som han varit tvåa på två gånger. Han tränade väldigt fint förra veckan och är hästen att slå.

V5-4 / V3-2

-1 Amon Ra är den bästa hästen i fältet. Jag tycker att det är Amon Ra och Bossner som har väldigt bra chans av mina hästar i det här loppet. Spåret är inga problem då det bara är fem hästar.

-3 Bossner har vi har en lärling på som tar av tre kilo. Allt ser bra ut. Formen ska bekräftas i loppet. Det är en bra häst som klättrar upp i klasserna sakta men säkert. 

 -4 Maid får vi se hur hon går här. Jag var inte helt nöjd senast. Hon är inte chanslös och kommer att ta ledningen oavsett, avslutar Francisco Castro. 

Vi avslutar denna Stockholm Cup-vecka med att berätta att Stall Castro startar Pusjkin i Nickes Minneslöpning (L) på söndag och den starten är högintressant. Givetvis har vi pratat med Francisco Castro om detta också och det kommer i “Stallsnack” inför söndagen.