Nyheter

Stallsnack – Jägersro Galopp 10 augusti

Publicerad
Jägersro Galopp arrangerar onsdagsgalopp efter att ha avverkat två storloppsdagar i juli. Fokus är på V4 och V5, men givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig.
dorthql1frth07infvd
Mouli Princessrose och Oliver Wilson vann på Jägersro Galopp den 15/6. Blir det repris för ekipaget i V4-2? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Charlotte Goss

Du hittar tränarintervjun här

Charlotte Sjögren 

Ställföreträdande tränaren Christer Peters uttalar sig om hästarna. 

V4-1

7 Four Dragons fick ett rejält balltramp senast i starten då hon trampade sig vilket förklarade insatsen. Hon är fullt frisk för dagen och tränar bra. Hon är väldigt startsnabb, gynnad av ytterspår och jockeyn har många möjligheter härifrån. Hon får dock svårt att slå Moneytalks på onsdag. 

5 Moneytalks har vunnit två lopp hos Bettina Andersen med 65 och 66 kilo så vikten klarar han av. Han har löpt med handicaptal på 73-74 i många starter. Han gick ett fullt godkänt jobb i hand i dag på Jägersro (fredag). Jag är jättenöjd med honom, han är väldigt fräsch för dagen och han har en hyfsad chans. Om det blir regn håller jag Four Dragons före då hon är bättre på en snabb bana. Han bryr sig inte om underlaget, men är inte gynnad av snabb bana. 

Dina Danekilde

V4-2

6 Mouli Princessrose gillade inte gräset i Danmark senast. Jag tror att hon har en bra chans här. 

V4-4 / V5-1 / LD-2

3 Cibelle pullade bort sig i front senast. Jag tror att hon har en bra chans här. 

Ellinor Rasmusson

V4-3 / LD-1

1 Cece Adorable var sämre än jag förväntade mig senast. Vi tror att hon hade svårt med den tunga banan. Lättare mot nu och mår bra men jag hade varit glad om vi haft ett spår längre ut.

Hans Inge Larsen 

V4-1 

4 Golden Treausure tycker jag det ser alldeles för hårt för här. Jag hoppas på en bra placering. Jag tar bort sidoludden, då jag inte ser någon större effekt med dem. 

V4-3 / LD-1 

4 Nevile Chamberlain har fått en behövlig paus och är inte toppad, men får gå ut då det är ett passande lopp. Han har kapacitet den här hästen. Han kan sitt tal så får vi se hur långt det räcker. Lärlingen tar av tre kilo – frågan är om luften finns där? 

V4-4 / V5-1 / LD-2

2 Spoonful Of Sugar prövar vi längre distans med för att se om hon står den. Jag har inga förhoppningar, det är mest bara ett test. Jag kan inte förklara varför hon var så dålig förra gången. Hon såg väldigt fin ut innan loppet. Jag blev konfunderad då jag är så nöjd med henne utseendemässigt och hur hon beter sig. Jag hoppas att hon behöver lite längre så att hon kan andas.

V5-2

2 Grey Ascension måste komma utvändigt och när det bara är fem hästar så kan hon det så kan hon vara bland de tre. Hoppas på en fri löpning.

V5-5 / V3-2 

2 Spirit of UAE köptes på July Sales i Newmarket och har varit hos mig i lite över fjorton dagar. Jag fick en rekommendation av Walter Buick. Fadern Postponed är en Dubawihingst som gjort det rätt så bra. Stammen är det inget fel på. Han är en snäll, trevlig och fin häst som inte har gjort något utan mest blivit underhållen eftersom han har rest en del. I sista loppet hade han bråkat lite innan start, satt sist, pullade hårt och när han styrdes ut så tappade han på det, men höll sedan samma avstånd till dem där framme till mål. Han är en stayer på pappret.  Han är jättesvår att bedöma här. Det här är ett test. 

Jaana Alvesparr

V4-2

2 Kissnfly gick ett riktigt bra lopp förra gången och var nära att bli trea.
Denna gång går hon ut i ett lättare sällskap och hon är säkert på pengar här.

V5-5 / V3-2

5 Top Gear kvalade fint och har tagit kvalet mycket bra. Han går ut i lopp för att få erfarenhet och vi har inga förväntningar. Önskar bara en fin resa för honom som bygger för framtiden.

Jane Olin

V4-4 / V5-1 / LD-2

9 Positano verkar tycka att 2400 meter är för långt så vi prövar den här distansen för att se om det passar honom bättre. Jag är lite osäker på formen, men han tränar helt okej. Jag får ligga lite lågt här.

Maria Hagman-Eriksson

Du hittar tränarintervjun här

Karin Tedesund

V4-1

3 Mr Naughty Boy mår för dagen bra. Han är van att gå med vikt, men möter bra hästar. Han är en väldigt ärligt häst med mycket egen vilja och gör alltid sitt bästa.

V4-4 / V5-1 / LD-2

8 Sixten Blixten känns stark och fin i träning. Han går ut på den distans där han tidigare har presterat bra. Det är många hästar i loppet, men vi har stark jockey och om det inte blir trafikproblem så hoppas vi återigen på en bra prestation.  

Kristina Naranjo

V4-1

6 Oaktree har fått en liten paus efter segern i Göteborg, men tränar nu på som vanligt och känns fin. En bra gräsbana är nog det bästa men han har visat bra resultat även på DT. Han har bra spår, Annie (Nilsson Lindahl) känner honom väl och vi tror att han kommer att vara med där framme.

Preben Sövik

V4-2

7 Apple of My Eye var godkänd i Oaks. Hon har fin chans om hon har lust att springa, hon är ju humörbetonad.

V4-3 / LD-1

8 Bobcat tar vi ner i distans, han har pullat bort sig över lång distans några gånger. Det är tuffa hästar mot, men han har låg vikt.

V5-5 / V3-2

1 Princess Latifa gjorde bra i Altamira efter ett långt uppehåll, Francisco Castros är bra, men min borde minst vara ett triobud.    

Nina Lindberg Lensvik

V5-4 / V3-1

5 Suspicious Boy bör vara med där framme, han är lat med jag har en duktig jockey. Jag tycker att det ser ut som en bra chans.

Ricardo Ramallo

V4-1

2 Chizonwheels har talang, men ville inte springa efter Oaks förra året. Hon var bra senast och jag tror att hon gör ett bra lopp nu.

V4-2

1 Inga Lilla var bra första gången ut, inte hundra procent perfekt distans då. Tror hon gör ett bra lopp.

4 Zwish Zaid tror jag kan behöva loppet. Det är tufft att debutera på 2400 meter. Jag har svårt att säga vem av mina två som är bäst.

V5-4 / V3-1

1 Repeat Offender han har en bra chans, men det är en gammal man ska man komma ihåg. Kate [Alvesparr] känner hästen väl. 

Sofie Möller 

V5-2

1 Rastapopoulus har hittat ”sin grej” i år och tycker det är väldigt kul med 1200 meter. Över den distansen kan han gå med hela vägen, men ändå ha en speed kvar. Speeden är dock fortfarande bara gällande en kort bit. Cornelia (Hartsmar) kan detta utan och innan med hur han fungerar och har ridit honom i träning i tre månader. Det ser väldigt bra ut för honom även om de andra hästarna är högre handicappade. Han bör lägga dem på rygg. 

Susanne Berneklint

V5-2

5 Dominic han ser väldigt fin ut. Detta är ett led i matchningen och han kommer att bli en bra sprinter med tiden. Startspåret passar.

Vanja Sandrup

V4-3 / LD-1

5 Powerhouse står jättebra till, har sitt livs chans att vinna. Det borde vara hans lopp om han nu inte blir tvåa som vanligt. 

V5-3

2 Bear Pong är den man kan förvänta sig mest från av mina två. En väldigt kapabel häst, men har inte jobbat så våldsamt.

3 Ice Age ska få lite rutin.

Öllegård Gren

V4-4 / V5-1 / LD-2

4 Camaluna kändes fin i helgen där hon fått galoppera på en strand och på nya stubbåkrar. Förhoppningsvis var resultatet från förra starten en tillfällig svacka, går hon lika uselt får hon nog byta yrke. Det är för långt mellan lämpliga lopp.