Nyheter

Inför V3: Charlotte Goss och Maria Hagman-Eriksson om sina chanser på onsdag

Publicerad
Onsdagens sista lopp ingår i V3-spelet och det är en spelform som är underskattad. Den är ursprungligen en spelform för att man ska kunna byta andelar i en totolucka, men går också att spela som ett kupongspel. I och med att totoluckorna med få undantag försvunnit från våra banor så får spelformen betraktas som ett vanligt kupongspel. Onsdagstävlingarna på Jägersro Galopp avslutar sin V3-omgång med ett lopp för de arabiska fullbloden som är av hög klass där alla sex hästarna kommer från två olika stall. Vi har ringt och pratat med de två tränarna inför det här fina loppet.
inyjodmajgwnf4ibr69
Ayman och Carlos Lopez är ett samspelt par. Vi tror mest på dem i V3-3 även om tränaren tror mer på Djelano. Spännande. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Propositionen är en så kallad handicap III (64-52 kg). Detta innebär att hästen / hästarna med högst tal får bära toppvikten, det vill säga 64 kilo. Utifrån det riktmärket sätts resten av vikterna. 

I det här fallet är det Maria Hagman-Erikssons duo, 4 Ayman och 5 Djelano, som sätter ”ribban”. De står i talet 81 och bär då 64 kilo. Vad tror du om chanserna? 

Ayman är det för kort för, men han gick bra på Gärdet och Wathba Stud Sprint Farm Cup så man vet aldrig. Men, i regel är det för kort. Carlos Lopez ville rida Ayman och får göra det. Djelano är inte ute på sin ”toppdistans” och senast i Presidents Cup stod han inte distansen. Han är startsnabb, men eventuellt testas han bakifrån. Jag tycker Top Medina är värst emot här. Jag hoppas förstås att det går bra för mina. 

Vem är din bästa chans? 

– Djelano är min bästa chans alla dagar i veckan.

När reser ni? 

– Vi reser på natten mot onsdagen., berättar Maria Hagman-Eriksson. 

Tränare Charlotte Goss har inte lika lång resväg utan åker från Kristianstad. Det kan förstås vara en fördel. Här kommenterar hon chanserna för sin kvartett i tur och ordning. 

1 Oas Marco vill vi gärna testa mot de bättre och det här är ett ganska bra lopp att göra det eftersom det är en ”handicap III”. Han tränar med mina andra och det fungerar ju bra, men det är skillnad med lopp. Han har segrat över 1600 meter, men det är på gränsen i distans. Han är bäst över 1200 meter. Jag tar inte så hårt på övervikten, men jag ligger lågt. 

2 Top Medina satt fast lite senast, men Ulrika red ett väldigt fint lopp på henne och enligt plan då hon skulle avvakta. Hon gick i mål med lite sparat och hon klarar distansen, gillar Jägersro och var absolut inte dålig i torsdags (mot No Risk No Reward). 

3 No Risk No Reward var lite vassare än Top Medina när de jobbade i går (torsdag), var väldigt ”på” i det jobbet. 1600 meter är kanske i kortaste laget då han behöver galoppera in sig. Han hanterar dock det, på 1200 meter får han inte till den där fina spurten. Målfotoslagen av Top Medina senast om femte och formen är på topp för honom. Det är första gången med Martin Rodriguez som gärna velat rida honom i lopp. Han har en jämnbra chans med Top Medina även om hon har lite distansfördel. 

6 Lindahls Avatar är jämngod med de andra. Han är lite lat och har inte gynnats av det nya reglementet. Vi testar utan blinkers igen. ”P-A” Gråberg upp för första gången. Vi förväntar oss lite mer av honom, han kan så mycket mer, han är ren riktigt bra häst med hög grundkapacitet, men vill inte visa det riktigt. Formen är lite svajig, avslutar Charlotte Goss. 

Vi har publicerat två förslag på V3-spel som är färdiga för inlämning. Lycka till!