Nyheter

Stallsnack – Göteborg Galopp 3 september

Publicerad
Göteborg Galopp arrangerar lördagstävlingar med fokus på V4 och V5, men givetvis kan du också spela V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. Några av intervjuerna hittas i en separat artikel och helt, eller delvis, inbakade i tipsen.
wc1u4adbdicamymfiiy
Oaktree och Annie Nilsson Lindahl på väg mot seger på Göteborg Galopp den 10 juli. Blir det ny nu? Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp

Ann Michanek

V5-5 / V3-3

6 Tyko Bloom hade vi väntat oss mer av förra starten, men han är hel och frisk och har tränat hårt sedan dess. Vi får se hur långt det räcker.

Annette Stjernstrand

Intervjun hittas här

Annica Nordin

V4-4 / V5-2

9 Soldier Blue och hans start på lördag ska bli kul och vi åker ner nu (fredag eftermiddag, cirka 14:00). Formen är nog lika som inför förra starten på Göteborg Galopp. Soldier Blue är pigg och glad.

Camilla Nilsson

V5-4 / V3-2

4 No Risk At All red ”P-A” Gråberg senat och jag frågade om han kunde rida igen. Jag tror att det här loppet står mellan Oas Marco och Highland Queen så vi får rikta in oss på en placering bakom. Det är svårt att säga om den nyomlagda dirttracken på Bro Park påverkade senast då hon och min andra var väldigt långt efter i mål. Jag var inte nöjd med den prestationen. Hon stannade 200 meter innan mål och det har varit i princip helt stopp vid bägge starterna hittills. Jag hoppas hon kan vara trea, fyra. I framtiden ska vi pröva lite längre med henne. 

5 Mahany De Piboul är 1400 meter för kort för och han får rikta in sig på pengar. Kommit ner lite i klass nu, men jag tror inte att han hinner med ändå. Senast tappade han start och spurtade riktigt bra på slutet. Han har inte varit i front på sistone då han tycker det är roliga att jaga bakifrån. När man är så gammal så kan man få bestämma lite själv. 

8 Soulette Al Maury tror jag är bland de tre, men att vinna kan bli svårt. Jag var nöjd senast, men hon går och bromsar. Vi fortsätter med blinkers, jag vågar inte ta av dem. Hon är ändå min bästa chans i loppet och hon gör så gott hon kan i varje lopp och är alltid med. Hon är en fin häst att rida, väldigt trevlig och tycker det är kul att tävla. Hon kommer på speed, är startsnabb och lättplacerad.

Dina Danekilde

V4-4 / V5-2

8 Cibelle borde kunna vara med där framme om hon kan hantera gräset.  

Emelie Hamngren

Intervjun hittas här

Johanna Åberg 

V4-1

3 Dherby tränade i går (läs: onsdag) på cushiontracken på Jägersro Galopp och jag var nöjd och tycker att han känns positiv för dagen. Han hade otur senast då han fick dra klungan efter att ledande Sir Macken bara drog i väg. Då bromsade han när de andra kom. Nu har vi fått startspår tre och hoppas på att han kan hamna i klungan och att sedan få passera hästar i stället. Han älskar Göteborg Galopp och om han får sitt lopp så kan han var med där framme. Ulrika (Holmquist) har erfarenhet av honom nu så det är ett plus.

Kajsa Lindsjö

V4-1

6 Guadeloupe verkar ha tagit sitt lopp bra, hon studsar ut i hagen på morgonen. Det är tuffare konkurrens nu och hon ska få visa lite färg denna gång, särskilt också eftersom vi upplevde att hon hade svårare för svängarna i Göteborg än i Danmark – nu är det vänstersvängar i stället för höger. För mig ska det bli intressant om förra helgens klara vinst bara var en tillfällighet eller om hon faktiskt fått upp farten. Kommer testa en huva ner till start som sen ska plockas för att se om hon kan lugna sig lite innan loppet då hon var väldigt på tårna inför loppet i Klampenborg i lördags. Annars är allt som vanligt.

Kristina Naranjo 

V4-4 / V5-2

3 Oaktree gick bra sist men råkade ut för lite trafikproblem på väg in på upploppet och banan var lite väl mjuk. Han tog loppet bra, Han är ärlig och löper jämnt och fint så vi hoppas att han är med där framme igen.

Lars-Åke Enström 

Intervjun hittas här

Lenitha Adolfsson

Intervjun hittas här

Maria Hagman – Eriksson

V5-4 / V3-2

1 Sahm Al Khalediah är för dålig för de bästa, så vi tar en lite chansning med hög vikt här mot sämre hästar. Jag hoppas på honom lite här och tror att Oas Marco är värst emot. Senast gick han inget bra över 2200 meter. Tycker han ändå han känts fin på slutet. Distansen tror jag han klarar och han har varit ganska snabb ut.

2 Roslyn får jag inte riktigt till. Vann i årsdebuten, men efter det har det besvikelser hela tiden. Jag får försöka igen och se om hon går den här gången. Gillar Göteborg Galopp. 

undefined

Roslyn vid seger i årsdebuten på Göteborg Galopp. Sedan dess har formen varit dunkel, men kanske vänder det på en bana hon gillar mycket? Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp

Nathalie Johnsson

V4-1

9 Des Pa Cito var banan för lätt och för tufft motstånd på Klampenborgs Derbydag Vi startade väl främst för upplevelsen skull och han är inte den som lägger onödigt stress i fokus. Han tycker om att både träna och tävla. Senast nu på Klampenborg skulle han starta över samma distans som på lördag. Där ska man igenom den berömda svängen och förra året klarar han inte den svängen och miste ryttaren. Därför blev ridordern att lägga sig bakom klungan i svängen och sedan glida upp. Han vill gärna ha front och resultatet att han surnade till och tappade rejält många längder till fältet. Han tog ändå igen väldigt mycket mark på slutet och är inte långt slagen om andraplatsen, I ögonblicket var jag besviken – allt var perfekt för dagen som bana, motstånd och distans. Jacob Johansen tyckte han kämpade till slut. Nu möter han vinnaren från senaste starten, som står ohyggligt bra till! Min står tyvärr väldigt dåligt till, men är i sitt livs form, Martin Rodriguez upp som haft en fin säsong. Jag tror också att han kommer att bli bättre till nästa år. Det är en stor häst, men han kan överraska med rätt resa här och ge mig min första tränarseger på banan. ”Är man med kan man vinna”. 

Susanne Sivrup Rosenqvist

Intervjun hittas här

Sophia Andersson

Intervjun hittas här

Tina Henriksson

V4-4 / V5-2

6 Roman King var det väldigt varmt för förra gången, vilket han normalt tycker är jobbigt. Han gjorde det ändå väldigt bra. Håller han fortsatt formen som varit väldigt jämn i år så borde han kunna vara med däruppe.

Tobias Hellgren  

Intervjun hittas här

Ylva Brandt 

–Jag tar blodprov på de tre imorgon som start (torsdag) som ska start på Göteborg. Jag tror att vi åker klockan 04:00 lördag morgon. 

V4-2

11 The Flamingoway går ner i klass i en bronshandicap och det är rätt distans och rätt underlag – förutsättningarna är bra. Det är sista chansen om hon inte går något nu. Hon känns bättre på gräset än på dirttrack.

V4-3 / V5-1

6 Semesther verkar det i varje fall vara bra med. Hon var struken senast för dåliga blodvärden. Nu får hon möte äldre hästar för första gången, men jag tycker hon ska vara med där uppe. Hon tränar okej.

V5-3 / V3-1

7 Pie In The Sky var bra senast och det var ett stort fall framåt gentemot tidigare i karriären. Han har nog behövt några månader till att växa i kroppen. Gräset är en fördel. Jag hade önskat att det var 2200 meter i stället för 1600 meter. Ett halvt kilos övervikt är inget konstigt. Jag hoppas att han ska kunna var med där framme, trots att distansen är lite kort. Det är en ny bana och resa för första gången, så det finns frågetecken.

Åsa Edvardsson

Intervjun hittas här